Amalfikusten med Capri – Vi bor i Sant’Agata

25 maj - 1 juni    8 dagar    16.770:-


Vi reser till den vackra Sorrentohalvön söder om Neapel, en bergig halvö med natursköna slingrande vägar och lodräta klippväggar som stupar rakt ned i det azurblå Medelhavet. Här trivs nerium och bougainvillea och våra resvägar kantas av apelsin- och citronlundar. Under resan besöker vi den legendariska ön Capri, de historiska städerna Neapel, Amalfi och Ravello samt utgrävningarna i Pompeji. Vi bor i bergsbyn Sant’Agata.

Dag 1   Arlanda – Sorrento

Vi flyger kl 10.30 från Arlanda, med SAS, direkt till Rom där vi beräknas landa kl 13.40. Vår reseledare och buss tar oss till Sant'Agata en resa som tar drygt tre timmar med stopp längs vägen.

Sant'Agata är en charmig by med flera restauranger, caféer och trevliga affärer. Med lokalbuss kan man enkelt ta sig till Sorrento som ligger c:a 7 km bort. Vi bor nära Sant'Agatas centrum på Hotel Jaccarino, ett familjedrivet hotell, med elegant karaktär. Hotellet har pool och trädgård. Alla rum har WC och dusch/bad, TV och luftkonditionering.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Stadspromenad i Sorrento
På förmiddagen gör vi en stadspromenad tillsammans med vår reseledare i den vackert belägna semesterorten Sorrento. Vi passerar vackra byggnader som barockkyrkan San Francesco med sevärd klosterträdgård. Promenaden fortsätter genom trånga mysiga gränder och över blomsterprydda piazzor. De som önskar kan äta lunch tillsammans med vår reseledare.

Vi återsamlas för att besöka en gård som framställer Limoncello, den berömda citronlikören som tillverkas av de solmogna citroner som växer i området. Här får vi smaka den gyllengula drycken i skuggan av citronträden.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Capri med San Michele
Vi gör en heldagsutflykt med svensktalande lokalguide till Capri, klippön med nästan lodräta stup, kristallklart vatten, mystiska grottor, olivlundar och vinodlingar. Capri är en av de mest berömda öarna i Medelhavet, förevigad i många konstnärers och författares verk. Vi gör en rundtur på ön och besöker Axel Munthes Villa San Michele i Anacapri. Under utflykten äter vi gemensam lunch.

Middag på egen hand eller i sällskap med reseledaren.

Dag 4   Pompeji – La Sorgente
Efter frukost samlas vi, med promenadskorna på, för att göra en utflykt till utgrävningarna i Pompeji med svensktalande lokalguide. Här kan vi se hur romarna levde sitt dagliga liv år 79 e.Kr, innan staden begravdes av aska från vulkanen Vesuvius utbrott. När vi går runt i den utgrävda staden känner man historiens vingslag, då man ser hela kvarter med badhus, saluhall, tempel och bostadshus.

Vi åker vidare med bussen och strax ovanför Sorrento, i en lund av citron-, oliv- och valnötsträd, ligger gården La Sorgente. Här har familjen Marciano under tre generationer framställt sin egen mozzarella och olivolja. En lunch med gårdens specialiteter är uppdukad för oss. Därefter får vi se hur man för hand framställer den berömda osten.

Middag på egen hand.

Dag 5   Dag för egna strövtåg
I dag har vi en hel dag att njuta av hotellet med sina vackra omgivningar. Reseledaren ger tips och gör ett trevligt program för dem som önskar. Förslag på lämpliga utflykter på egen hand är till Herculaneum eller Vesuvius, reseledaren ger tips.

Middag på egen hand.

Dag 6   Längs Amalfikusten
Efter frukost startar vår utflykt längs den vackra Amalfikusten med sina branta bergssidor som stupar ner i det azurblå Medelhavet. Vi passerar genom små byar vars pastellfärgade hus klamrar sig fast utmed sluttningarna. Färden går utmed kusten, som anses vara en av Europas vackraste kuststräckor. Vi stannar till ovanför den pittoreska terrassformade staden Positano.

I Amalfi, med sina små smala gränder som klättrar utmed bergssluttningen, gör vi ett längre uppehåll.  Här finns små affärer, grönsakshand-lare och torg med uteserveringar.  Den som önskar kan besöka den mäktiga katedralen som började byggas på redan på 800-talet.

Vi åker vidare på slingrande bergsvägar upp till Ravello som ligger högt beläget med en magnifik utsikt över det skimrande blå Medelhavet. Här besöker vi den moriskinspirerade Villa Rufolo från 1200-talet. Från den vackra trädgården och terrassen har man en hänförande utsikt.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 7   Neapel
Idag gör vi en utflykt till Neapel. Förmiddagen ägnas helt åt det enastående Arkeologiska museet.

Lunch på egen hand. Kanske en pizza i pizzans hemstad!

På eftermiddagen gör vi en rundtur genom Neapel då vi bl.a. ser borgen Castel dell’Ovo och Galleria Umberto med sina eleganta affärer.

Avskedsmiddag serveras på hotellet.

Dag 8   Sorrento – Arlanda
Efter frukosten lämnar vi hotellet och åker, med ett kortare stopp, till flygplatsen i Rom. Vi flyger med SAS kl 14.30 direkt till Stockholm och beräknas landa kl 17.40.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Rom t/r
 • Flygskatt och flygplatsskatter
 • Bussresor, vägavgifter
 • Plats i dubbelrum
 • Hotellskatter
 • 7 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 7 Middagar
 • Entréer och visningar
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 16.770:-


Enkelrumstillägg: 2.590:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Vi går i kuperad terräng
så ta med bekväma promenadskor!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm