Amalfikusten med Capri

Fullbokad

7 - 14 maj    8 dagar    13.900:-


Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista!

Det finns också en nyinsatt avgång 15 – 21 maj. Läs mer om den här…

Vi reser till den vackra Sorrentohalvön söder om Neapel. Längs den bergiga halvön löper natursköna slingrande vägar och lodräta klippväggar som stupar rakt ned i det azurblå Medelhavet. I det subtropiska klimatet trivs nerium och bougainvillea och våra resvägar kantas av apelsin- och citronlundar. Vi bor i Sorrento som är en av de äldsta och mest berömda badorterna i Italien. Utflykterna går till Capri, Pompeji, Neapel och längs Amalfikusten.

Dag 1 Stockholm - Sorrento
Vi flyger kl 13.05 från Arlanda, med Norwegian, direkt till Rom där vi beräknas landa kl 16.15.

Efter ankomst åker vi buss till Sorrentohalvöns branta klippkust, en resa som tar drygt tre timmar. Vi gör stopp vid Pontecorvo där vi har möjlighet att köpa enklare pastarätter på en restaurang.

Vi bor på Hotel Central, ett trevligt mellanklasshotell, som ligger ca 600 meter från Sorrentos centrum. Direkt utanför hotellet finns en hållplats för lokalbussen som går till centrum. Hotellet har en härlig takterrass med utsikt över Neapelbukten. Alla rum har WC och dusch eller bad, telefon, TV och aircondition.

Dag 2 Sorrento
Frukost. Idag gör vi en trevlig stadspromenad tillsammans med vår reseledare i Sorrento där vi kan njuta av vackra vyer. Utsikten över Golfo di Napoli är fantastisk!
Vi passerar byggnader som barockkyrkan San Francesco med sin vackra klosterträdgård. Promenaden fortsätter genom trånga mysiga gränder och vi flanerar över blomsterprydda piazzor.

De som önskar kan äta lunch tillsammans med vår reseledare.

Vi samlas åter för att besöka en gård mitt i Sorrento som framställer Limoncello, den berömda citron-likören som tillverkas av traktens solmogna citroner. Här får vi smaka den gyllengula drycken i skuggan av citronträden.


Idag är det marknadsdag i Sorrento och det är en upplevelse att besöka den färgstarka lokala marknaden.

Middag på hotellet.

Dag 3 Capri
Frukost. Heldagsutflykt med svensktalande lokalguide till Capri, som är en av de mest berömda öarna i Medelhavet, förevigad i många konstnärers och författares verk.

Vi gör en rundtur på ön och besöker bland annat Axel Munthes Villa San Michele och staden Anacapri. Vi äter gemensam lunch på Capri.

Middag på egen hand. Reseledaren ger tips på restauranger och den som vill kan följa med reseledaren.

Dag 4 Amalfi
Efter frukost påbörjar vi en heldagsutflykt med svensktalande lokalguide längs den vackra Amalfikusten. Vi får se små fiskebyar och städer, så som Positano, Amalfi, Atrani och Ravello och stannar till ovanför den terrasserade staden Positano. Från stranden reser sig branta klippväggar, klädda av hus i alla färger, i morisk byggnadsstil.

I Amalfi, med sina små trevliga gator och gränder, som klättrar utmed bergsidan, gör vi ett längre uppehåll. I Ravello, beläget högt ovanför havet på den branta kusten, besöker vi den moriskinspirerade Villa Rufolo från 1200-talet. Från den vackra trädgården och terrassen har man en hänförande utsikt över Amalfikusten.

Lunch på egen hand. Reseledaren ger tips på restauranger och den som vill kan följa med reseledaren.

Vi äter middag på Hotel Cristina som har vacker utsikt över Neapelbukten.

Dag 5 Pompeji
Efter frukost samlas vi för att göra en utflykt till utgrävningarna i Pompeji. Här ser vi hur romarna levde sitt dagliga liv år 79 e.Kr, innan staden begravdes av aska från vulkanen Vesuvius utbrott.

De utgrävda husen visar tydligt invånarnas livsstil och vanor. När man promenerar i den utgrävda staden kan man se hela kvarter med trotto-arer, badhus, saluhall, tempel och bostadshus. Här kan man verkligen känna historiens vingslag!

Färden fortsätter och strax ovanför Sorrento, i en lund av citron-, oliv- och valnötsträd, ligger gården La Sorgente. Här har familjen Marciano under tre generationer framställt sin egen mozzarella och olivolja.

En lunch med gårdens specialiteter är uppdukad för oss. Därefter får vi en visning om hur man för hand framställer den berömda mozzarellaosten.

Middag på egen hand eller i sällskap med reseledaren.

Dag 6 Neapel
Efter frukost är det dags för en utflykt med svensktalande lokalguide till Neapel. Förmiddagen ägnas helt åt det fantastiska Arkeologiska museet.

På eftermiddagen kommer vi att göra en rundtur genom staden och titta på de mest intressanta byggnaderna. I den gamla hamnen ligger den grandiosa borgen Castel dell’Ovo och Galleria Umberto där folk flanerar och träffas för en aperitif.

Middag på hotellet.

Dag 7 Sorrento, fri dag
Frukost. I dag har vi en hel dag att njuta av och bekanta oss med den vackert belägna semesterorten – Sorrento. I parken Giardini Pubblici kan vi njuta av en fantastisk utsikt över Sorrentobukten, sitta på caféer och betrakta folklivet. Vår reseledare ger tips på lokala aktiviteter och gör ett trevligt dagsprogram för de som så önskar. Förslag på lämpliga utflykter på egen hand är till Vesuvius och Herculaneum.

Vår avskedsmiddag serveras på hotell Cristina som ligger högt med en fantastisk utsikt över Neapelbukten.

Dag 8 Sorrento - Stockholm
Vi lämnar hotellet under förmiddagen och åker med ett kortare stopp till flygplatsen i Rom.

Vi flyger kl 16.20 direkt till Stockholm och beräknas landa kl 19.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Rom t/r
 • Flygplats- och hotellskatter
 • Plats i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 2 luncher
 • 4 middagar
 • Bussresor
 • Vägavgifter, skatter
 • Entréer och visningar
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.900:-


Enkelrumstillägg:  1.950:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!

Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista! 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: