Amalfikusten med Capri

med Sorrento, Neapel och Pompeji

15 – 21 maj    7 dagar    12.890:-


Vi reser till den vackra Sorrentohalvön söder om Neapel, en bergig halvö med natursköna slingrande vägar och lodräta klippväggar som stupar rakt ned i det azurblå Medelhavet. Här trivs nerium och bougainvillea och våra resvägar kantas av apelsin- och citronlundar. Under resan besöker vi den legendariska ön Capri, de historiska städerna Neapel, Amalfi och Ravello samt utgrävningarna i Pompeji. Vi bor i den charmiga bergsbyn Sant’Agata.

Dag 1  Arlanda – Sant´Agata
Vi flyger kl 13.05 från Arlanda, med Norwegian, direkt till Rom dit vi anländer kl 16.15. Efter framkomsten åker vi buss till Sorrentohalvöns branta klippkust, en resa som tar c:a tre timmar. Vi gör ett stopp längs vägen då det ges möjlighet att äta middag. Vi bor i Sant’Agata, en charmig by med flera restauranger, caféer och trevliga affärer. Med lokalbuss kan man enkelt ta sig till Sorrento (ca 7 km). Vi på Hotel Jaccarino**** som är familjedrivet och har en elegant karaktär. Det ligger nära stans centrum och har pool och trädgård. Alla rum har WC, dusch/bad och TV.

Dag 2  Sorrento
På förmiddagen åker vi buss ner till den vackert belägna semesterorten Sorrento. Vi gör en trevlig stadspromenad tillsammans med vår reseledare och njuter av vackra vyer. Utsikten över Golfo di Napoli är fantastisk! Vi passerar vackra byggnader som barockkyrkan San Francesco med sevärd klosterträdgård. Vi fortsätter promenaden genom trånga mysiga gränder och flanerar över blomsterprydda piazzor. De som önskar kan äta lunch tillsammans med vår reseledare. Vi återsamlas för att besöka en gård som framställer Limoncello, den berömda citronlikören som tillverkas av de solmogna citroner som växer i området. Här får vi smaka den gyllengula drycken i skuggan av citronträden.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3  Capri
Heldagsutflykt med svensktalande lokalguide till Capri, klippön med nästan lodräta stup, kristallklart vatten, mystiska grottor, olivlundar och vinodlingar. Capri är en av de mest berömda öarna i Medelhavet, förevigad i många konstnärers och författares verk. Vi gör en rundtur på ön och besöker Axel Munthes Villa San Michele samt Anacapri. Under utflykten äter vi gemensam lunch. Middag på egen hand. Vår reseledare ger tips på restauranger i Sant’ Agata och Sorrento. Den som så önskar kan göra sällskap med reseledaren.

Dag 4 Amalfikusten
Efter frukost startar vår utflykt längs den vackra Amalfikusten med sina branta bergssidor som stupar ner i det azurblå Medelhavet. Vi passerar genom små byar vars pastellfärgade hus klamrar sig fast utmed sluttningarna. Färden går utmed kusten, som anses vara en av Europas vackraste kuststräckor. Vi stannar till ovanför den pittoreska terrassformade staden Positano. I Amalfi, med sina små smala gränder som klättrar utmed bergssluttningen, gör vi ett längre uppehåll. Här finns små affärer, grönsakshandlare och torg med uteserveringar. Den som önskar kan besöka den mäktiga katedralen som började byggas på 800-talet. Vi åker på slingrande bergsvägar upp till Ravello som ligger högt beläget med en magnifik utsikt över det skimrande blå Medelhavet. Här besöker vi den moriskinspirerade Villa Rufolo från 1200-talet. Från den vackra trädgården och terrassen har man en hänförande utsikt.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5  Pompeij
Efter frukost samlas vi för att göra en utflykt till utgrävningarna i Pompeji. Här kan vi se hur romarna levde sitt dagliga liv år 79 e.Kr, innan staden begravdes av aska från vulkanen Vesuvius utbrott. När man promenerar i den utgrävda staden kan man se hela kvarter med badhus, saluhall, tempel och bostadshus. Här kan man verkligen känna historiens vingslag! Färden fortsätter och strax ovanför Sorrento, i en lund av citron-, oliv och valnötsträd, ligger gården La Sorgente. Här har familjen Marciano under tre generationer framställt sin egen mozzarella och olivolja. En lunch med gårdens specialiteter är uppdukad för oss. Därefter får vi se hur man framställer den berömda mozzarellaosten för hand.

Middag på egen hand.

Dag 6 Neapel
Efter frukost är det dags för en utflykt till Neapel. Förmiddagen ägnas helt åt det enastående Arkeologiska museet. Lunch på egen hand. Varför inte en pizza i denna pizzans hemstad! På eftermiddagen gör vi en rundtur genom Neapel då vi bl.a. ser den grandiosa borgen Castel dell’Ovo och Galleria Umberto med sina eleganta affärer.

Avskedsmiddag serveras på hotellet.

Dag 7   Sorrento – Arlanda
Vi lämnar hotellet efter frukost och åker med ett kortare stopp, till flygplatsen i Rom. Vi flyger kl 16.20 direkt till Stockholm och beräknas landa kl 19.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – Rom t/r
  • Flygplats- och hotellskatter
  • Plats i dubbelrum
  • 6  frukostar
  • 2 luncher
  • 3 middagar
  • Bussresor, vägavgifter, skatter
  • Entréer och visningar
  • Svensktalande lokalguide
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.890:-


Enkelrumstillägg: 1.950:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm