Berömda kvinnor runt Vättern

30 augusti - 1 september    3 dagar    4.290:-


Följ med oss på en resa runt Vättern där vi lär känna tre av traktens framstående kvinnor. I Hjo ser vi utställningen om Estrid Ericson och Svenskt Tenn. Vi besöker Visingsö som ligger likt en vacker pärla mitt i Vättern, vi får visning av Ellen Keys Strand och i Vadstena gör vi en historisk vandring med guide som berättar om den heliga Birgitta.

Dag 1   Estrid Ericsson i Hjo
Avresa kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm. Vi stannar för lunch i Örebro innan vi tar oss ner på Vätterns västra sida – Västgötasidan. Vår första anhalt blir den lilla idyllen Hjo.

Vi får en guidad visning av en utställning som belyser och visar föremål från Svenskt Tenn som grundades av stadens driftiga dotter, Estrid Ericson, 1924 i Stockholm. Hon hade sinne för att knyta några av tidens skickligaste designers och konsthantverkare till firman.

Tillsammans med vår reseledare tar vi en promenad i den gamla badorten med sin vackra trähusbebyggelse.

På vackra vägar fortsätter vi till Jönköping där vi bor på Scandic Hotell Portalen. Alla rum har WC, dusch och TV.

Gemensam middag i Jönköping.

Dag 2   Visingsö – Ellen Keys Strand
Vår buss tar oss till Gränna där vi färjar över till Visingsö och av vår lokalguide får höra om öns spännande historia. På slingrande vägar åker vi genom öns vackra landskap med de berömda ekskogarna, ser ruinerna av slottet Visingsborg. Vi besöker Brahekyrkan med intressant historia om familjen Brahe och ser de rika dekorationerna. I Kumlaby kyrka ser vi vackra 1400-tals målningar.

Vi äter gemensam lunch på Visingsö innan vi lämnar ön och fortsätter längs sjöns östra sida upp mot Ellen Keys Strand som ligger vackert beläget på Ombergs södra sluttning vid Vättern.

Här får vi en intressant visning av det vackra huset och en spännande inblick i hennes liv. Ellen Key var en världsberömd pedagog, fredsivrare, kvinnosakskämpe och visionär. Hon lät bygga huset Strand 1910 där hon förverkligade sina ideal inom heminredning. Obs! Brant backe till huset.

Gemensam middag i Jönköping.

Dag 3   Sankta Birgittas Vadstena
I Vadstena får vi en intressant guidning om heliga Birgitta och hennes tid i staden med både kloster, kungar och borgare. Vi äter gemensam lunch i staden och får sedan lite tid att gå på egen hand.
Vår buss tar oss till trakten runt Skänninge för att besöka några av Östergötlands mathantverkare där vi kan titta och kanske handla med oss produkter hem.

Vi beräknas vara åter på Cityterminalen vid 18-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Färjeavgifter
  • Plats i dubbelrum
  • 2 Frukostar
  • 3 Luncher
  • 2 Middagar
  • Utflykter, entréer
  • Lokalguide, visningar
  • Reseledarens tjänster

Pris: 4.290:-


Enkelrumstillägg: 590:-

Öppet köp t. o. m. 65 dagar före avresa.


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: