Bilbao med Guggenheimmuseet

Fullbokad – Men det går bra att anmäla sig på väntelista!

2 - 5 oktober    4 dagar    9.450:-


Bilbao representerar både det traditionella och det moderna Baskien, med en egen identitet samt ett av Europas äldsta och mest gåtfulla språk. Staden har de senaste decennierna förvandlats till ett Mecka för modern arkitektur och utmärkt sig inom design, mode och gastronomi. Vi får visning av det världsberömda Guggenheimmuseet och gör en stadsrundtur. En dag besöker vi staden Guernica, känd från spanska inbördeskriget och Picassos tavla.

Fullbokad – Men det går bra att anmäla sig på väntelista!

Dag 1   Stockholm – Bilbao
Vår reseledare möter på Arlanda. Vi flyger kl 08.50 direkt till Bilbao där vi beräknas landa kl 12.25. Med buss åker vi direkt in till centrala Bilbao och vårt hotell.
Vi bor på hotel Sercotel Coliseu **** som ligger i Bilbaos gamla operahus, mitt i centrum av staden med gångavstånd till shoppingkvarter, restauranger och det historiska Bilbao.

Alla 97 rum är nyrenoverade och har AC, TV, gratis Wi-Fi, minibar samt badrum.

Vi promenerar till restaurang BasqueVintage för en gemensam lunch.

Tillsammans med vår engelsktalande lokalguide gör vi sedan en stadspromenad.

Kvällen är fri för egna aktiviteter.

 

Dag 2   Guggenheimmuseet
Med engelsktalande lokalguide gör vi en stadspromenad i Bilbao. Stadens centrum ligger i en dalgång på båda sidor om floden Nervion och den är lättpromenerad eftersom den inte är särskilt kuperad.

Vi får se det bästa Bilbao har att bjuda på. Gamla stan – Casco Viejo – är hjärtat av staden med många välbevarade palats och ståtliga kyrkor, Plaza Nueva, ett torg med vackra valvbågar fyllt med barer och caféer samt den magnifika Santiago Katedralen, Plaza Moyua och den imponerande livsmedelsmarknaden La Ribera.

Vi äter gemensam klassisk baskisk lunch som består av smårätter, så kallade pintxos, små brödbitar med ett enormt urval av läckra pålägg upplagda på stora fat som delas av alla runt bordet. Som traditionen bjuder så besöker vi mer än en restaurang.

Med stadens spårvagn tar vi oss lätt till Guggenheimmuseet, stadens mest välbesökta och populära sevärdhet, som öppnade 1997 är skapat av den ansedda arkitekten Frank Gehry. Här hänger främst europeisk och amerikansk konst från hela förra seklet. Konsten i all ära, men även utsidan är ett mästerverk. Vi stannar till och betraktar byggnaden, som är utformad i marint tema täckt med titan och som gör att museet påminner om en båt som lagt till i hamnen.

Vi ser de båda maskotarna i jätteformat, ”Puppy” den lilla hundvalpen klädd med blommor gjord av Jeff Koons och ”Maman” en spindellik skulptur av Louise Bourgeois. Arkitekturintresserade från hela världen lockas i dag till Bilbao och förutom Guggenheims signaturbyggnad finns många spännande moderna byggnader ritade av vår tids stora arkitekter som Calatrava, Philippe Starck och Norman Foster.

För den som önskar stanna kvar efter visningen finns det gott om tid då museet stänger kl 20.00.
Kvällen är fri för egna strövtåg och middag. Reseledaren ger gärna tips.

Dag 3   Guernica och vinprovning
Med lokalguide och buss åker vi till Guernica som bombades hårt under spanska inbördeskriget. Händelsen förevigades av Pablo Picasso med den världsberömda målningen Guernica, som hänger i Museo Reina Sofia i Madrid.

Guernica har sedan medeltiden varit ett kulturellt och politiskt centrum för provinsen Baskien. Vi stannar till vid den berömda eken, ursprungligen planterad på 1300-talet. Här samlades representanterna från städer och byar till ting, vilket även sker i våra dagar. Trädet vi ser idag är det fjärde i ordningen.

Turen fortsätter genom böljande landskap till en vingård i närheten.Här produceras det traditionella vita vinet Txakoli, ett lätt, elegant och torrt vin med en speciell karaktär. vi serveras tre olika sorter tillsammans med lite tilltugg.

På vår väg tillbaka till Bilbao, stannar vi till i Biscayabukten vid staden Getxo, här ser vi världens äldsta transportbro, Biscayabron, byggd 1893 av en elev till Gustave Eiffel och anses vara ett tekniskt mästerverk. Bron är 164 m lång och transporterar bilar och människor i en gondol över floden Nervion.
På eftermiddagen är vi tillbaka på vårt hotell och det finns tid för egna aktiviteter före middagen. Här är några förslag:

En kvarts promenad från hotellet ligger konstmuseet ”Museo de Bellas Arets” med en stor klassisk konstsamling från 1300-talet och framåt. Här kan man beskåda verk av t. ex. Goya och el Greco.

Vill man återvända till Gamla stan är marknaden La Ribera öppen, här kan man köpa med sig lokala specialiteter.

Eller kanske vill man ta bergbanan upp till utsiktsplatsen Artxanda, den avgår var 15:e minut och resan tarbara 3 minuter upp till toppen.

Bara ett par minuters promenadväg från hotellet ligger det berömda varuhuset El Corte Inglés.
Vi serveras gemensam avslutningsmiddag på en baskisk restaurang nära hotellet.

Dag 4   Bilbao – Stockholm
Efter frukost lämnar vi hotellet och beger oss till flygplatsen med buss.

Vårt direktflyg avgår kl 10.40 med beräknad ankomst kl 14.10 till Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • flyg Arlanda – Bilbao t/r
  • bussresor enligt program
  • plats i dubbelrum
  • 3 frukostar 1 lunch 2 middagar 1 vinprovning med tilltugg utflykter och entréer lokala guider, visning reseledarens tjänster

Pris: 9.450:-


Enkelrumstillägg: 1.690:-

Fullbokad – Men det går bra att anmäla sig på väntelista!

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: