Blommorna och konstens Holland

9 - 14 april    6 dagar    12.850:-


När blomsterprakten är som störst reser vi till Holland och njuter av tulpaner, hyacinter och andra vårblommor i överflöd. Vi möter våren, dofterna och blommorna i den sagolika blomsterparken Keukenhof och längs vår resväg ser vi blomsterfälten prunka. I Amsterdam gör vi en kanaltur och ser konst på Rijksmusem, vi besöker konstmuseet Mauritshuis i Haag, en av världens största panoramamålningar i Scheveningen och i charmiga porslinsstaden Delft besöker vi Vermeercentret och en porslinsfabrik.

Dag 1   Arlanda – Utrecht
Vår reseledare möter er på Arlanda. Vi flyger direkt med SAS kl 16.15 till Amsterdam och landar kl 18.15. Här väntar vår buss som tar oss till Utrecht och vårt centralt belägna hotell, Hotel Apollo City Center***. Alla rum har WC och dusch/bad. Hotellet ligger på gångavstånd till de flesta av stadens sevärdheter.

Middag på egen hand eller i sällskap med vår reseledare.

Dag 2   Stadsvandring i Utrecht
Efter frukost gör vi en promenad tillsammans med skandinavisktalande guide för att lära känna den livfulla universitetsstaden som är en av landets äldsta städer. Staden har sedan slutet av 600-talet varit ett kyrkligt centrum. Här finns många gamla kloster, kyrkor och andra byggnader som vittnar om stadens forna betydelse. Precis som i Amsterdam slingrar sig en kanal genom staden och i den trevliga bilfria stadskärnan cyklar man gärna. Det finns gott om butiker, små caféer och restauranger längs kanalerna.

De som är intresserade av att upptäcka mer av Utrecht kan göra det på egen hand eller med reseledaren.

Gemensam middag på en trevlig restaurang i närheten av vårt hotell.

Dag 3   Amsterdam
Med vår buss åker vi till Amsterdam. Här gör vi en båttur på kanalerna, som till en viss del ersatt det traditionella gatunätet. Under den audioguidade turen ser vi Amsterdams vackra hus med sina utsmyckade gavlar och fasader.

Turen avslutas vid Rijksmuseum. Här kan vi bl.a. se verk av de stora 1600-talskonstnärerna och givetvis Rembrandts ”Nattvakten”.

Vi promenerar till vår buss som väntar för färd tillbaka till Utrecht på sen eftermiddag.

Middag på egen hand eller i sällskap med vår reseledare.

Dag 4   Porslinsstaden Delft
Efter frukost går färden till den pittoreska porslinsstaden Delft, med sina kanaler och köpmanshus.

Johannes Vermeer, en av de största konstnärerna från den holländska guldåldern, är starkt förknippad med Delft. Han föddes här 1632 och levde och verkade här under hela sitt liv. Vi besöker Vermeercentret som beskriver konstnären, hans inspirationskällor och 1600-talets Delft. Här visas reproduktioner av alla hans verk. Vi ser en kopia av hans ateljé där han bl.a. skapade målningen “Flicka med pärlörhänge”.

Vi tar en promenad i staden och de som önskar kan äta lunch på någon av de trevliga restaurangerna. Vår reseledare ger tips och råd.

Delft är den stad i Holland som förknippas med det kända holländska porslinet. Dess historia går tillbaka till Ostindiska kompaniets dagar, då krukmakare i staden kopierade det blåvita kinesiska porslinet, som kom in i landet med fartygen. Vi besöker en av de två ännu verksamma fabrikerna med guide.

Middag på egen hand eller i sällskap med vår reseledare.

Dag 5   Blomsterparaden, Haag
Förmiddagen ägnar vi åt den fantastiska blomsterparaden med de sagolikt utsmyckade vagnarna som utgår från Noordwijk och slutar i Haarlem. Miljontals blommor pryder de olika ekipagen och vi får se de mest otroliga skapelser och dekorationer.

På museet Panorama Mesdag ser vi världens största panoramamålning som visar hur badorten Scheveningen såg ut år 1880. Det var platsen där kungligheter, adel och de rika roade sig och badade under sommarsäsongen.

Lunch på egen hand i Scheveningen innan vi fortsätter till Haag för att besöka det världsberömda konstmuseet Mauritshuis. Här kan vi se verk av Rembrant, Rubens, Hals och Vermeer.

Vi kommer åter till Utrecht på sen eftermiddag. Middag äter vi på en trevlig restaurang nära vårt hotell.

Dag 6   Keukenhof – Arlanda
Vi ägnar dagen åt den enastående vackra blomsterparken Keukenhof, som bjuder oss på en skönhetsupplevelse utan motstycke. Här planteras över sju miljoner blomlökar varje år. I trädgårdarna och de fyra paviljongerna hittar vi förutom tulpaner även hyacinter, påskliljor, orkidéer, rosor, nejlikor, irisar, liljor och många andra blommor. Färg- och doftrikedomen är överväldigande.

Vi kan i lugn och ro beundra Keukenhofs alla blommor och de vackra blomsterarrangemangen i växthusen. Parken har flera restauranger och caféer, som serverar både lättare
rätter och smörgåsar.

Under färden dit passerar vi och njuter av de fantastiska blomsterfälten i regnbågens alla färger.

På sen eftermiddag tar bussen oss till flygplatsen. Vi flyger direkt från Amsterdam kl 19.25 och beräknas landa kl 21.20 på Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Amsterdam t/r
  • Flygskatt och flygplatsskatter
  • Bussresor
  • Kanaltur
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 Frukostar
  • 2 Middagar
  • Utflykter och entréer
  • Lokalguide
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.850:-


Enkelrumstillägg: 2.460:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: