Blommorna och konstens Holland

med Amsterdam och Delft

17 - 22 april    6 dagar    11.350:-


Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista!

När blomsterprakten är som störst reser vi till Holland och njuter av tulpaner, hyacinter och andra vårblommor i överflöd. Vi möter våren, dofterna och blommorna i den sagolika blomsterparken Keukenhof och längs vår resväg ser vi blomsterfälten prunka.

En dag spenderar vi i Amsterdam, känd som kanalernas, konstskatternas och diamanternas stad. På vår resa besöker vi även det berömda konstmuseet Mauritshuis, Rijksmuseum och den charmiga porslinsstaden Delft, där vi även besöker Vemeercentret. 

Dag 1 Vår reseledare möter er på Arlanda. Vi flyger direkt med SAS kl 16.15 till Amsterdam och beräknas landa kl 18.15. Här väntar vår buss som tar oss till Utrecht och vårt centralt belägna hotell, Hotel Apollo City Center***.

Alla rum har WC och dusch/bad. Hotellet ligger på gångavstånd till de flesta av stadens sevärdheter.

Dag 2 Efter hotellets rikliga frukost-buffé gör vi en stadspromenad tillsammans med skandinavisktalande guide för att lära känna Utrecht. Staden har en lång historia och var fram till reformationen Hollands kyrkliga centrum, varför vi idag kan se många kyrkor och kloster här. Domkyrkotornet från 1300-talet dominerar stadskärnan med sina 112 meter.

Förutom domkyrkotornet finns det många vackra byggnader och monument som bidrar till den speciella atmosfären i denna pulserande universitetsstad. Staden har en trevlig, bilfri stadskärna. Här finns det gott om butiker, små caféer och restauranger längs kanalerna.

De som är intresserade av att upptäcka mer av Utrecht kan göra det tillsammans med vår reseledare eller på egen hand.

Middag ingår inte denna kväll. De som önskar kan äta tillsammans med reseledaren som gärna ger tips och förslag på trevliga restauranger nära vårt hotell.

Dag 3 Frukost på hotellet. Med vår buss åker vi till Amsterdam. Här gör vi en båttur på kanalerna, som till en viss del ersatt det traditionella gatunätet.

Under den guidade turen ser vi Amsterdams vackra hus med sina utsmyckade gavlar och fasader.

 

Turen avslutas vid Rijksmuseum. Här kan vi bl.a. se verk av de stora 1600-talskonstnärerna och givetvis Rembrandts ”Nattvakten”.

Vi promenerar till vår buss som väntar för färd tillbaka till Utrecht. Det är en av landets äldsta städer vars medeltida stadskärna är uppbyggd kring kanaler, precis som i Amsterdam.

Vi äter middag tillsammans på en trevlig restaurang i närheten av vårt hotell.

Dag 4 Efter frukost går färden till den pittoreska porslinsstaden Delft, med sina kanaler och köpmanshus.

Johannes Vermeer, en av de största konstnärerna från den holländska guldåldern, är starkt förknippad med Delft. Här föddes han 1632 och arbetade under hela sitt liv.

Vi besöker Vermeercentret som beskriver konstnären, hans inspirationskällor och 1600-talets Delft. Här visas reproduktioner av alla hans verk. Vi ser en kopia av hans ateljé där han bl.a. skapade den berömda målningen Flicka med pärlörhänge.

Vi tar en promenad i staden och de som önskar kan äta lunch på någon av de trevliga restaurangerna. Vår reseledare ger tips och råd.

Delft är den stad i Holland som förknippas med det kända holländska porslinet. Dess historia går tillbaka till Ostindiska kompaniets dagar, då krukmakare i staden kopierade det blåvita kinesiska porslinet, som kom in i landet med fartygen. Vi besöker en av de två ännu verksamma fabrikerna.

Middag på egen hand eller i sällskap med vår reseledare.

Dag 5 Frukost. Förmiddagen ägnar vi åt det fantastiska blomstertåget. De sagolikt utsmyckade vagnarna utgår från Noordwijk och slutar i Haarlem. Miljontals blommor pryder de olika ekipagen och vi får se de mest otroliga skapelser och dekorationer.

På museet Panorama Mesdag ser vi världens största panoramamålning som visar hur badorten Scheveningen såg ut år 1880. Det var platsen där kungligheter, adel och de rika roade sig och badade under sommarsäsong.

Vi tar en promenad och tid finns att äta lunch.

Vi besöker även det världsberömda konstmuseet Mauritshuis och här kan vi se verk av Rembrant, Rubens, Hals och Vermeer.

Vi kommer åter till Utrecht på sen eftermiddag. Middag äter vi på en trevlig restaurang nära vårt hotell.

Dag 6 Frukost på hotellet. Vi ägnar dagen åt den enastående vackra blomsterparken Keukenhof, som bjuder oss på en skönhetsupplevelse utan motstycke. Här planteras över sju miljoner blomlökar varje år. I trädgårdarna och de fyra paviljongerna hittar vi förutom tulpaner även hyacinter, påskliljor, orkidéer, rosor, nejlikor, irisar, liljor och många andra blommor. Färg- och doftrikedomen är överväldigande.

Vi kan i lugn och ro beundra Keukenhofs alla blommor och de vackra blomsterarrangemangen i växthusen. Parken har flera restauranger och caféer, som serverar både lättare rätter och smörgåsar.

Under färden dit passerar vi och njuter av de fantastiska blomsterfälten i regnbågens alla färger.

På sen eftermiddag tar bussen oss till flygplatsen. Vi flyger direkt från Amsterdam kl 19.25 och beräknas landa kl 21.25 på Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Amsterdam t/r
  • Flygplatsskatter
  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 frukostar
  • 2 middagar
  • Utflykter och entréer
  • Lokalguider
  • Reseledarens tjänster

Pris: 11.350:-


Enkelrumstillägg:  2.200:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!

Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista!


Bra promenadskor är bra att ha med sig. Vi kommer att göra stadsvandringar till fots.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: