Bodensjön med Mainau och Lindau

11 - 16 juni    6 dagar    14.490:-


Vi bor i Lindau vid vackra Bodensjön och i alpbyn Garmisch-Partenkirchen. I rostid besöker vi Lennart Bernadottes livsverk Mainau, ett blomsterparadis med en sagolik park. Vi kommer också till Ludvig II:s lustslott Linderhof och Oberammergau. På resan ser vi fantastiska naturscenerier och njuter av regionens goda mat samt provar Bodensjöviner.

Dag 1   Arlanda – Bodensjön
Vi flyger med SAS kl 10.45 från Arlanda direkt till München dit vi anländer kl 12.55. Vid flygplatsen väntar vår buss som tar oss till den idylliska staden Lindau, vid Bodensjön.

Vi bor på eleganta Hotel Bayerischer Hof ***** vid strandpromenaden med en hänförande utsikt över sjön och det storslagna landskapet med alperna i förgrunden.

Dubbelrummen har grandlit med två stora madrasser och två täcken.

Vi tar en stadspromenad tillsammans med reseledaren och beundrar den vackra hamnen med lejonet och det gamla fyrtornet som är stadens skyddssymboler. På gågatan ser vi det vackert utsmyckade rådhuset från 1400-talet och kan gå in i Peters-kyrkan med sina fresker.

Gemensam middag i Lindau.

Dag 2   Trädgårdsön Mainau
Idag går färden längs den vackra Bodensjön som ligger inbäddad mellan gröna bergssluttningar och snöklädda alptoppar.

Vi åker till Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau. Det vackra barockslottet stod färdigt 1745. Lennart Bernadotte fick genom sin farmor, drottning Victoria och sin far prins Wilhelm, ärva slottet. Numera är det Lennarts barn Bettina och Björn som driver Mainau.

Juni är rosornas tid på Mainau och först ut att blomma är den stora samlingen av ljuvligt doftande gamla buskrosor som man kan njuta av på ”Vildrosornas och buskrosornas väg”. Här finns mer än 600 arter att se och dofta på. Vi har gott om tid för att gå runt och njuta av öns olika parker och alla vackra blommor. Glöm inte att titta in i den vackra slottskyrkan St. Marien. Kyrkans sirligt utsmyckade barockinteriör är mycket sevärd.

Lunch på egen hand, kanske på något av Mainaus trevliga caféer eller restauranger i parken.

Middag på egen hand.

Dag 3   Lindau och Bodensjövin
På förmiddagen har vi tid att på egen hand utforska Lindau. Man kan då med fördel göra ett besök på Lindaus stadsmuseum som visar fina konstutställningar.

Ett annat trevligt alternativ är att ta en båttur på sjön, kanske till festspelsstaden Bregenz. Reseledaren ger utflyktstips.

På eftermiddagen åker vi till vinstaden Nonnenhorn där vi tas emot med mousserande vin av vår engelsk-talande vinguide Sarah.

Tillsammans promenerar vi genom vingårdar, guiden berättar om regionens olika viner och om hur man förr i tiden pressade vindruvor. Vi avslutar med att prova vin och några lokala ostar.

Middag på egen hand. Reseledaren ger tips på restauranger.

Dag 4   Tyska Alpvägen

Idag lämnar vi Bodensjön och färdas på den vackra Deutsche Alpenstrasse till Garmisch-Partenkirchen. Under resan stannar vi för att äta gemensam lunch.
I Garmisch-Partenkirchen, som ligger vid foten av Tysklands högsta berg Zugspitze, ser vi Olympia-stadion, känd från vinterolympiaden 1936 och den klassiska nyårsbackhoppningen.
Här ska vi bo två nätter på hotell Wittelsbacher Hof. Det är ett centralt beläget fyrstjärnigt hotell som bl.a. har inomhuspool och ett litet spa, så ta gärna med badkläder.

Middag serveras i hotellets restaurang.

Dag 5   Linderhof – Oberammergau
Under dagens utflykt färdas vi på vackra vägar genom det idylliska och mäktiga alplandskapet.

Vi besöker Linderhof – ett av Ludvig II:s alla sagoslott. Slottet med sin överdådiga interiör byggdes som en hyllning till solkungen Ludvig XIV. Visning med svensk audioguide. Till slottet hör en fin landskapspark med fontäner och vackra byggnader, som den moriska kiosken och jakthyddan.

Resan fortsätter till den romantiska staden Oberammergau, känd för Passionsspelen som hålls här var 10:e år. Vi promenerar runt i den charmiga byn och möjlighet finns att äta lunch på någon av alla trevliga restauranger. På vägen tillbaka stannar vi till i den lilla klosterorten Ettal med sin imponerande klosteranläggning.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 6   Garmisch-Partenkirchen – Arlanda
På morgonen lämnar vi vårt hotell och reser mot München och flygplatsen.

Vi gör ett kaffestopp på vägen.

Vi flyger med SAS kl 16.15 via Köpenhamn, mellanlanding och vi beräknas landa i Stockholm kl 20.15.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – München t/r
 • Flygskatt och flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 5 Frukostar
 • 1 Lunch
 • 3 Middagar
 • 1 Vinprovning
 • Färjeavgifter
 • Utflykter och entréer
 • Reseledarens tjänster

Pris: 14.490:-


Enkelrumstillägg: 1.850:-

Rabatt 500:- gäller t.o.m 26/2
för de 20 först bokade.

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: