Bodensjön med Mainau och Lindau

12 - 17 juni    6 dagar    12.300:-


Under vår resa bor vi i Lindau vid vackra Bodensjön och i alpbyn Garmisch-Parten-kirchen. Vi besöker Lennart Bernadottes livsverk Mainau, ett blomsterparadis med en sagolik park. Juni är rosornas tid och här finns 600 olika sorter. Vi besöker också Ludvig II:s lustslott Linderhof och Oberammergau. Vi upplever fantastiska naturscenerier och njuter av regionens goda mat samt provar Bodensjöviner.

Dag 1            Stockholm-Lindau

Vi flyger från Arlanda kl 10.30 direkt till München dit vi ankommer kl 12.40. Vid flygplatsen väntar vår buss som tar oss ner till den idylliska staden Lindau, vid Bodensjön. Här bor vi på eleganta Hotel Bayerischer Hof ***** vid strandpromenaden, med en hänförande utsikt över sjön och det storslagna landskapet.

Dubbelrummen har inte separata bäddar men en sängram med två madrasser.

Vi tar en stadspromenad med reseledaren, vi beundrar den vackra hamnen med stadens skyddssymboler – lejonet och det gamla fyrtornet. På gågatan ser vi det vackert utsmyckade rådhuset från 1400-talet och kan gå in i Peterskyrkan med sina fresker.

Gemensam middag i Lindau.

Dag 2            Mainau

Idag går färden längs den vackra Bodensjön som ligger inbäddad mellan gröna bergssluttningar och snöklädda alptoppar.

Vi åker till Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau. Det vackra barockslottet stod färdigt 1745. Lennart Bernadotte fick genom sin farmor, drottning Victoria och sin far prins Wilhelm, ärva slottet. Numera är det Lennarts barn Bettina och Björn som driver Mainau.

Juni är rosornas tid på Mainau och först ut att blomma är den stora samlingen av ljuvligt doftande gamla buskrosor som man kan njuta av på ”Vildrosornas och buskrosornas väg”. Här finns mer än 600 arter att titta och dofta på.

 

Vi har gott om tid för att gå runt och njuta av öns olika parker och alla vackra blommor. Glöm inte att titta in i den vackra slottskyrkan St Marien. Kyrkans sirligt utsmyckade barockinteriör är mycket sevärd.

Lunch på egen hand, kanske vid någon av Mainaus trevliga caféer eller restauranger i parken.

Gemensam middag på hotellet i Lindau.

Dag 3            Lindau

På förmiddagen har vi tid att på egen hand utforska Lindau. Man kan då med fördel göra ett besök på Lindaus stadsmuseum som visar prominenta konstutställningar. Ett annat trevligt alternativ är att ta en båttur på sjön, kanske till festspelsstaden Bregenz. Reseledaren ger utflyktstips.

På eftermiddagen åker vi till vinstaden Nonnenhorn där vi tas emot med mousserande vin av vår engelsktalande vinguide Sarah.

Tillsammans promenerar vi genom vingårdar, guiden berättar om regionens olika viner och om hur man förr i tiden pressade vindruvor. Vi avslutar med att prova vin och några lokala ostar.

Middag på egen hand. Reseledaren ger tips.

Dag 4            Lindau-Garmisch-Partenkirchen

Idag lämnar vi Bodensjön och färdas på den vackra Deutsche Alpenstrasse till Garmisch-Partenkirchen. Under resan stannar vi för att äta gemensam lunch.

I Garmisch-Partenkirchen som ligger vid foten av Tysklands högsta berg Zugspitze, ska vi bo två nätter på hotell Wittelsbacher Hof. Det är ett centralt beläget fyrstjärnigt hotell som bl.a. har inomhuspool och ett litet SPA, så ta gärna med badkläder.

På vägen till hotellet ser vi Olympiastadion, känd från vinterolympiaden 1936 och den klassiska nyårsbackhoppningen.

Middag serveras i hotellets restaurang.

Dag 5            Slott Linderhof och Oberammergau

Under dagens utflykt färdas vi på vackra vägar genom det idylliska och mäktiga alplandskapet.

På förmiddagen får vi en visning av Linderhof – ett av Ludvig II:s alla sagoslott. Slottet med sin överdådiga interiör byggdes som en hyllning till solkungen Ludvig XIV. Till slottet hör en fin landskapspark med fontäner och vackra byggnader, som den moriska kiosken och jakt-hyddan.

Resan fortsätter till den romantiska lilla staden Oberammergau, känd för Passionsspelen som hålls här var 10:e år.  Vi promenerar runt i den charmiga byn och möjlighet finns att äta lunch på någon av alla trevliga restauranger.

På vägen tillbaka stannar vi till i den lilla klosterorten Ettal med sin imponerande klosteranläggning.

På eftermiddagen har vi tid att upptäcka Garmisch-Partenkirchens båda gamla vackra stadskärnor.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 6            Garmisch-Partenkirchen - Stockholm

Vi lämnar vårt hotell och reser mot München, där flyget avgår kl 16.40 direkt till Arlanda, dit vi ankommer kl 18.50.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – München t/r
  • Flygplatsskatter
  • Bussresor, färjeavgifter
  • Plats i dubbelrum
  • 5 frukostar
  • 1 lunch
  • 4 middagar
  • 1 vinprovning
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.300:-


Enkelrumstillägg:  1.650:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: