Bohuslän – ett saltstänkt landskap

12 - 15 juni    4 dagar    6.490:-


Liksom Evert Taube, ger vi Dig en inbjudan till Bohuslän. I sommaridyllen Marstrand får vi en guidning av Marstrandsön av författaren Ann Rosman som berättar om öns historia och historier från fästningen. I Lysekil besöker vi Havets Hus där vi kan se vilka fiskar som döljer sig under västerhavets yta. Vi kommer till fiskelägena Smögen och Fjällbacka och på hemväg besöker vi Lars Lerins Sandgrund. Vi bor bra på Bohusgården vid Byfjorden.

Dag 1   Stockholm – Uddevalla
Avresa kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm. Vi styr kosan västerut och besöker Karlslunds herrgård strax utanför Örebro. Här äter vi en god lunch i trevlig miljö. Vi tar omvägen över Kinnekulle för att kunna njuta av utsikten och ge möjlighet att ta en fika. När vi anländer till Uddevalla besöker vi Bohusläns museum med konsthall där vi kan se konstverk av bl.a. Zorn och Liljefors. Här finns också andra intressanta utställningar som allmogeföremål från Bohuslän som visar fiskarnas vardag förr i tiden.

Vi fortsätter till hotell Bohusgården, som ligger vackert vid Byfjorden. Alla rum har utsikt mot fjorden och har WC dusch/bad.

Gemensam middag på hotellet.

Alldeles utanför hotellet längs vattnet går Strandpromenaden, vunnit ”vackra vägars” pris.

Dag 2   Marstrand
Idag beger vi oss med bussen till sommarön Marstrand. Vår ciceron på ön är författaren Ann Rosman, som berättar för oss om sitt underbara Marstrand. Hon är en mycket uppskattad författare av historiska deckarromaner, som delvis utspelar sig på ön och som har blivit översatta till flera språk. Vi promenerar genom trånga kullerstensgränder, ser Carlstens Fästning och det eleganta, sirliga Societetshuset.

 

Efter vår promenad äter vi en gemensam lunch och därefter finns tid att upptäcka Marstrand på egen hand.

Färjan tar oss tillbaka till fastlandet och vår buss kör oss till vårt hotell dit vi kommer på tidig kväll.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Lysekil – Smögen – Fjällbacka
Idag reser vi ut i kustbandet, första besöket blir i Lysekil på Havets Hus, ett spännande havsakvarium, där man kan se vilka fula fiskar som döljer sig under västerhavets yta.

Nästa stopp blir i fiskeläget Smögen. Räkfisket i Norden har mycket gamla anor och färska Smögenräkor har näst intill blivit synonymt med staden, som även har räkan i sitt kommunvapen.
Här ges vi fri tid att njuta av miljön, titta in i de små bodarna och att äta lunch.

Vi fortsätter mot Fjällbacka där bussen släpper av oss vid Ingrid Bergmans torg och vi kan strosa runt i byn, njuta av atmosfären, kanske ta en glass och eventuellt titta in i den lilla kyrkan, stadens landmärke.

På kvällen är vi tillbaka på Bohusgården och äter gemensam middag.

Dag 4   Lerins Sandgrund
Nu lämnar vi Bohuslän för denna gång och reser norrut mot Karlstad. I trakten av Åmål blir det ett kortare stopp innan vi kommer fram till Karlstad och Sandgrund, som idag är Lars Lerins permanenta konsthall. Idag räknas Lars Lerin som en av Nordens främsta akvarellister, känd för sina dramatiska och mystiska skildringar av den nordiska naturen. Vi äter en lättare lunch i Sandgrunds café och får därefter en uppskattad visning av hans verk och får höra om hans författarskap.

Vi fortsätter vår hemresa och stannar och dricker eftermiddagskaffe i Arboga. Vi beräknas vara i Stockholm vid 19-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 3 frukostar
  • 2 luncher
  • 1 lättlunch
  • 3 middagar
  • 1 kaffemål
  • Utflykter och entré
  • Reseledarens tjänster
  • Bok av Ann Rosman

Pris: 6.490:-


Enkelrumstillägg: 680:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: