Bornholm – Danmarks gröna solskensö!

27 - 30 augusti    4 dagar    8.690:-


På Bornholm, även kallad ”solskensön”, får vi uppleva både fantastiska klippformationer och vita sandstränder. Under våra dagar på Bornholm bor vi i Rönne och besöker Hammershus ruin, pittoreska städer, samt Danmarks största rundkyrka. I resan ingår även besök i sommaridyllen Ystad på Österlen och Svaneholms slott.

Dag 1  Bromma – Ystad – Rönne
Vi flyger från Bromma kl 10.00 och anländer till Sturup kl 11.05.

Vi möts av vår buss och reser mot östersjökusten. Ystad hälsar oss välkomna med lunch i småbåtshamnen.

Tillsammans med en av stadens guider gör vi en promenad genom de centrala delarna av Ystad. Vi ser bl.a. den berömda Mariakyrkan, där Tornväktaren varje natt håller uppsikt över staden. Ystad är den sista orten i Sverige som bevarat denna tradition.

En visning av den berömda Ystad Teatern, invigd 1894, ingår också i  vårt besök.

I Ystad hamn tar vi färjan över till Bornholm och Rönne. Båtresan tar 1 timme och 20 min så det finns gott med tid att njuta av en klassisk räk- eller rostbiffsmörgås i kafeterian ombord, för den som önskar.

Efter ankomsten till Rönne åker vi den korta biten med buss till Griffen Spa Hotel. Vi bor i rum med underbar havsutsikt, dusch, WC, TV, hårtork. Hotellet har en härlig terrass med panoramautsikt över Östersjön. Gästerna har fri tillgång till hotellets spa-avdelning. Det finns också en liten sandstrand bara 300 meter från hotellet, så ta gärna med badkläder!

Dag 2 Södra Bornholm – Grillafton
Vi gör en gemensam promenad i Rönne med reseledaren. I de gamla kvarteren möts vi av vackra korsvirkeshus, krokiga kullerstensgator och köpmansgårdar. Tid ges att äta lunch och upptäcka Rönne på egen hand.

Efter lunch åker vi tvärs över ön till den lilla hamnstaden Svaneke. Det är en charmig stad med vackra trädgårdar och många små butiker och hantverkare. Här har vi lite tid innan färden fortsätter söderut. Vi åker längs kusten och njuter av vackra vyer och närheten till havet. Vi gör ett stopp på havtornsplantagen Höstet, där vi får en visning och provsmakning av havtorn.

Vi stannar till i Dueodde där vi möts av den vita sandstranden. Här är sanden så fin att den förr användes vid tillverkning av timglas. Naturen präglas av härlig strand, tallskog, kuperad terräng och dyner.

De som vill kan gå högst upp i fyren där man har en storslagen utsikt över kustområdet och södra Bornholm.

Dagen avrundas på vingården Lille Gadegård där vi upplever en trevlig och annorlunda grillafton.

Dag 3    Norra Bornholm
I dag fortsätter vi utforska ön och färden går norrut. På Bornholms nordspets ligger de imponerande ruinerna efter fästningen Hammershus, Nordeuropas största borgruin.

Om det är god sikt kan man se ända till Sverige från ruinen. Intill fästningen ligger ett besökscentrum som berättar om dess intressanta historia.

Lunch intar vi på Nordbornholms fiskrökeri i Allinge med utsikt över Östersjön. En underbar liten restaurang längst ut på klipporna.

Färden går vidare mot Gudhjem, en charmig by med smala gator och vackra korsvirkeshus. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer hit för att uppleva det speciella ”Gudhjemsljuset”.

Vi besöker även Bornholms arkitektoniskt intressanta konstmuseum. Här finns verk av kända Bornholmskonstnärer så som Oluf Høst, Edvard Weie och Kræsten Iversen. Samlingarna betonar lokalt måleri, skulptur och konsthantverk, från 1800-talets början fram till nutid. Här visas även intressanta temautställningar inom konst, design och konsthantverk.

Vi ser också de vackra Heligdomsklipporna, som är en av Danmarks största natursevärdheter.

På återresan till Rönne besöker vi Österlars, Danmarks största rundkyrka.

Middag på egen hand i Rönne. Det är enkelt att promenera in till stadens centrum, c:a 15 minuters gångväg.

Varför inte passa på att också njuta av hotellets Spa?

Dag 4  Österlen, Svaneholms slott
Vi lämnar Rönne och åker med färjan kl 10.30 till Ystad. Vid ankomsten tar vi en tur ut på Österlen, innan vi kommer fram till Svaneholms slott, som ligger i en vacker park vid Svaneholmssjön utanför Skurup i södra Skåne. I slottets restaurang äter vi en gemensam avskedslunch.

Slottet erbjuder en intressant blandning av historia, kultur och natur. Den mest kända ägaren var Rutger Macklean som revolutionerade det svenska jordbruket på 1700-talet.  En av Slottsguiderna tar oss med på en visning av slottet med omnejd.

På sen eftermiddag beger vi oss till Sturups flygplats för återresa till Stockholm.

Vi landar på Bromma kl 20.25.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Bromma – Sturup t/r
  • Plats i dubbelrum
  • Bussresor
  • 3 Frukostar
  • 3 Luncher
  • 1 Middag
  • Havtornsprovning
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 8.690:-


Enkelrumstillägg: 1.550:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: