Charmiga Lissabon!

6 - 10 oktober    5 dagar    12.890:-


Lissabon är en av Europas mest fascinerande huvudstäder, vackert belägen på sju kullar. Staden är fylld av historia och intressanta sevärdheter, god mat och en trevlig atmosfär. Med buss och till fots besöker vi stadens många sevärdheter. Vi kommer till det kungliga sommarpalatset i Sintra och den vackra badorten Cascais. En dag dag ägnar vi det genuina Portugal, med vacker havsnära natur, vingårdar och en liten fiskeby.

Dag 1   Stockholm – Lissabon
Vår reseledaren möter er på Arlanda där vårt direktflyg avgår kl 13.00 och beräknas anlända till Lissabon kl 16.15 lokal tid.

Vi inleder med en panoramatur för att få en första överblick över staden. Under turen berättar vår guide bl.a. om den berömda paradgatan Avenida da Liberdade och Rossiotorget – Lissabons hjärta – som varit spelplats för såväl revolutioner som tjurfäktningar och nationella firanden.

Vi bor i den historiska stadsdelen Baixa på Hotel Mundial**** som har en terrass med fantastisk panorama-utsikt. Hotellet är nyrenoverat med eleganta rum som har WC, badrum, luftkonditionering och gratis WiFi. Hotellet ligger bara 200 meter från torget Rossio där det finns både tunnelbana, buss och spårvagn. Härifrån kan vi enkelt nå flera av stadens sevärdheter till fots.

Vi bjuds på en välkomstdrink och äter sedan gemensam middag på hotellets restaurang med panoramautsikt över staden och borgen São Jorge.

 

 

Dag 2   Stadsrundtur i Lissabon
Vi börjar dagen med att, tillsammans med vår svensktalande lokalguide och buss, fortsätta utforska Lissabon.Vi börjar med Alfama, den äldsta stadsdelen som kännetecknas av sina krokiga, smala och vindlande gränder.

Vi fortsätter till stadsdelen Belém, känd för sina vackra byggnader och trädgårdar. Vi ser exteriören av Jerónimosklostret grundat år 1499 till minne av Vasco da Gamas upptäckt av sjövägen till Indien. Den fantasifulla arkitekturen är inspirerad av upptäcktsresorna. Vi ser även den imponerande hängbron 25 april-bron. På håll kan vi se den enorma kristusstatyn som vi känner igen från Rio de Janeiro.

Vid floden Tejos strand ligger det välkända Belémtornet. Det uppfördes för att skydda staden mot utländska sjöfarare och det var härifrån de stora upptäckresandena utgick.

Vi fortsätter till det internationellt kända konstmuseet Gulbenkian. Samlingar skapades av en armenisk oljemiljardär som under mellankrigstiden köpte upp de förnämligaste konstföremål som gick att hitta, inte minst från Sovjet.

Lunchen idag serveras på en traditionell restaurang nära hotellet.

På eftermiddagen besöker vi portvinstillverkaren Sandeman. Här får vi en provsmakning och får höra historien om portvinets tillkomst och om hur det kom att bli en viktig handelsvara för Portugal. Särskilt England och dess kungahus var för drygt 100 år sedan betydande importörer.

Kvällen är ledig för egna aktiviteter och middag på egen hand. Vår reseledare kan ge tips och förslag.

Dag 3   Sintra och Cascais
Idag beger vi oss väster ut mot Sintra, en sagolik liten stad med anor från 1100-talet, omgärdad av en mäktig naturpark och höga berg.

Vi besöker det kungliga sommarpalatset, ett unikt medeltida slott som var mycket populärt hos portugisiska kungafamiljen. Vi får se palatsets ståtliga interiör, med vackert dekorerade rum och intressanta historia. Sintra är unikt med sina många palats, villor och trädgårdar från 1800-talet, då staden nådde sin höjdpunkt som sommarstad bland noblessen i Lissabon.

Vår lunch serveras på en lokal restaurang i Sintra innan vi far vidare till Cabo da Roca, Europas västligaste punkt. Från berget med det karaktäristiska fyrtornet har vi en enastående utsikt ut över Atlanten.

Vi fortsätter mot staden Cascais på den portugisiska Rivieran där vi gör en gemensam promenad. Från början var staden en pittoresk fiskeby, men omvandlades på 1800-talet till en ståtlig semesterort med besökare från kungafamiljen. Här uppehöll sig även flera europeiska kungligheter under andra världskriget. Cascais är fortfarande en uppskattad semesterort med vacker strandpromenad, eleganta villor och små trånga gränder med trevliga butiker.

På återvägen till Lissabon passerar vi grannstaden Estoril, känt för sitt kasino och sina parker.

Middag på egen hand.

Dag 4   Setúbal – Sesimbra
Denna dag tillägnar vi det traditionella Portugal. Söder om Lissabon hittar vi staden Setúbal, där vi besöker den lokala marknaden och kan inhandla färska lokalproducerade varor.
Här möter vi den äkta portugisiska atmosfären och ser färgstarka grönsaker och nyfångad fisk i diskarna.

Vi fortsätter med ett besök hos en lokal vinodlare i området och provar några viner, bl.a. det berömda söta dessertvinet Moscatel.

Mellan Setúbal och Sesimbra ser vi den berömda nationalparken Arrábida, med sina vackra grönklädda kullar, vita klippor och det vidsträckta blå havet. Vid strandpromenaden i Sesimbra, en charmig liten fiskeby, serveras vi sedan lunch.

Portugal är berömt för sitt vackra kakel – Azulejos och efter lunchen åker vi till en by för ett besök i en kakelfabrik, för att på plats få höra om tillverkningen och dekorationsmåleriet.
På sen eftermiddag är vi tillbaka i Lissabon och får ett par timmar på egen hand. På kvällen beger vi oss iväg för att inta vår gemensamma avslutningsmiddag.

Dag 5   Lissabon – Stockholm
På förmiddagen har vi egen tid att göra de sista inköpen eller ta en promenad, innan vår buss tar oss till flygplatsen. Vårt direktflyg avgår kl 15.35 till Stockholm där vi beräknas landa kl 20.55.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Lissabon t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 4 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 2 Middagar
 • 1 Vinprovning
 • 1 Portvinsprovning
 • Utflykter, visningar, entréer
 • Svensk lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.890:-


Enkelrumstillägg: 2.990:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: