Slott och trädgårdar i södra England

Great Dixter – Nymans Garden – Chartwell – Charleston

13 - 18 maj    6 dagar    13.950:-


Följ med  till södra England som är känt för sina underbara trädgårdar och imponerande slott. Vi besöker olika typer av trädgårdar som Sissinghurst's  vita trädgård, Churchills hem Chartwell,  Prinsen av Wales fantastiska Royal Pavilion och drottning Anne Boleyns hem Hever Castle.

Vi kommer till olika typer av trädgårdar som Great Dixter, Nymans och Royal Horticultural Society's berömda visningsträdgård Wisley Garden.

Vi får guidning av Bloomsburygruppens konstnärshem Charleston och njuter av det vackra landskapet samt typiska engelska småstäder.

 

Dag 1   Nymans – Eastbourne

Vi flyger kl 07.55 direkt från Arlanda till London där vi landar kl 09.35. På Heathrow möts vi av vår omtyckta och kunniga Ulrika Johnson som är auktoriserad Londonguide. Med sin stora kunskap om England gör hon våra dagar minnesvärda.

Vi börjar med att besöka Nymans Garden, en vacker trädgård som ligger runt en pittoresk herrgårdsruin. Trädgården är berömd för sina många olika trädgårdsrum. Här kan man äta lunch i kaféet.

Vi stannar för att njuta av den fantastiska panoramautsikten mot kusten innan vi på tidig kväll anländer till den charmiga badorten Eastbourne. Här finns en härlig och lång strandpromenad med klassisk pir.

Vi bor på New Wilmington Hotel, ett trevligt mellanklasshotell. Alla rum har WC, dusch/bad och TV.

Våra middagar äter vi i hotellets hemtrevliga restaurang.

 

 

Dag 2   Charleston – Beachy Head

Vi börjar dagen med konstnärshemmet Charleston, där vi får en visning. Här slog sig konstnärsparet Vanessa Bell och Duncan Grant ner 1916 – mitt under brinnande krig.

De ingick i Bloomsburygruppen som var en kulturelit bestående av konstnärer och författare som t.ex.Vanessas syster Virginia Woolf. Hela huset är ett enda konstverk, kraftfullt bemålat av sina innehavare. Trädgården prunkar av växter och är fylld av skulpturer och andra konstverk.

Vi fortsätter till den lilla staden Lewes där vi stannar för att äta lunch och att upptäcka staden.

Eftermiddagen ägnar vi åt utsikter och promenader vid kusten. Vi stannar vid udden Beachy Head, vars branta kritklippor dramatiskt störtar ner i Engelska kanalen.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 3   Chartwell – Hever Castle

Idag besöker vi Winston Churchills hem, Chartwell, där han bodde från 1924 fram till sin död 1965. Hemmet är bevarat och ser ut som när han levde här, med böcker, tavlor och minnessaker. Både Winston och hans fru Clementine var intresserade av trädgården och skapade en ljuvlig oas för familjen. Här finns också möjlighet att äta lunch innan vi fortsätter till närbelägna

 

 

Hever Castle – drottning Anne Boleyns hem i tudorstil. Slottet är en vacker byggnad med idylliska omgivningar. Det omges av vackra trädgårdsanläggningar som vi kan njuta av i lugn och ro.

Gemensam middag på hotellet

 

 

Dag 4   Royal Pavilion – Alfriston

Vi åker på vackra vägar längs kusten till grannstaden Brighton som redan på mitten av 1700-talet utvecklades, från en liten fiskeby, till Englands första badort.

Prinsen av Wales uppförde i början av 1800-talet ett frikostigt utsmyckat lustslott The Royal Pavilion, där gotiska och orientaliska influenser möts i en härlig blandning.  Vi kan beundra prakten när vi går igenom salar och gallerier med våra audioguider på engelska.

Efter besöket kan man ta en promenad ut på piren, kanske shoppa i de gamla kvarteren ”The Lanes” eller varför inte prova på en frasig ”Fish and Chips” till lunch?

På eftermiddagen beger vi oss till den idylliska byn Alfriston. Här besöker vi Alfriston Clergy House som är ett välbevarat korsvirkeshus från 1300-talet. Huset omges av en fin trädgård som anlades i början av 1900-talet.

Gemensam middag på hotellet.

Kanske lockar en kvällspromenad längs havet som avslutas på en pub?

 

Dag 5   Sissinghurst – Great Dixter

Vi besöker Sissinghurst  som är en av de mest berömda och omtalade trädgårdarna i England. Här bodde författarparet Vita Sackville-West och Harold Nicolson, som tillsammans skapade en av Englands vackraste trädgårdar.

Vi ser den berömda ”White garden” – en underbar del av trädgården som till största delen består av vita blommor. Men här finns också andra vackra trädgårdsrum att promenera i.

Vi fortsätter till en typisk engelsk by där vi äter gemensam publunch.

På eftermiddagen kommer vi till nästa berömda trädgård, Great Dixter, där författaren och trädgårdsskribenten Christopher Lloyd växte upp och bodde under hela sitt liv. Han experimenterade mycket med olika kombinationer av växter och skapade en spännande och vacker trädgård. Huvudbyggnaden i tudorstil är ursprungligen byggd på 1400-talet.

Gemensam middag på hotellet

 

Dag 6   Surrey Hills – Wisley Garden

Efter frukosten lämnar vi Eastbourne och tar oss norrut till de vackra omgivningarna vid Surrey Hills. Här stannar vi för att beundra utsikten över landskapet och har möjlighet att ta en promenad.

Vi avslutar vår resa med att besöka en av världens vackraste trädgårdar – Wisley Garden som är Royal Horticultural Society’s berömda visningsträdgård. Här möts vi av vackra muromgärdade trädgårdar med romantiska korsvirkeshus i tudorstil. Det finns alla upptänkliga sorters trädgårdar från världens alla hörn. Wisley har också en bokhandel med stort utbud av trädgårdsböcker samt en stor butik med fröer och allt man kan behöva till trädgården. Det finns möjlighet att äta lunch i restaurangen eller kaféerna.

Vårt direktflyg med SAS går från London Heathrow kl 19.05 och vi är åter på Arlanda kl 22.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – London t/r
  • Flygskatt, flygplatsskatter
  • Bussresor enligt program
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 Frukostar
  • 1 Lunch
  • 5 Middagar
  • Utflykter, entréer och visning
  • Reseledarens tjänster

Pris: 13.950:-


Enkelrumstillägg: 1.550:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Ta med bekväma skor eftersom
vi promenerar mycket!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm