Engelska trädgårdar och slott

13 - 18 maj    6 dagar    12.250:-


Följ med på en resa till södra England, ett område som ofta kallas för ”Englands trädgård”, känt för sina underbara trädgårdar, imponerande slott och små herresäten. Vi reser i ett vackert blomstrande landskap, genom typiska engelska småstäder och njuter av närheten till havet. Vi besöker Sissinghurst Castle och Sheffield Park. Vi ser även Churchills hem Chartwell samt Hever Castle, drottning Anne Boleyns hem.

Dag 1 Flyg kl 09.10 från Arlanda direkt till London där ni landar 10.50. Här möter vi vår omtyckta englandsguide Tina Engström, som är bosatt i London. Med sin stora kunskap om England gör hon våra dagar minnesvärda.

Vi inleder med en av världens vackraste trädgårdar – Wisley Garden som är Royal Horticultural Society’s berömda visningsträdgård. Här möts vi av vackra muromgärdade trädgårdar med romantiska korsvirkeshus i tudorstil. Här finns alla upptänkliga sorters trädgårdar från världens alla hörn.

Wisley har också en bokhandel med stort utbud av trädgårdsböcker samt en stor butik med fröer och allt man kan behöva till trädgården.

Det finns möjlighet att äta lunch i restaurangen.

Vi fortsätter söderut till den den charmiga kuststaden Eastbourne. Här finns en fin strandpromenad med en klassisk pir.

Vi bor på New Wilmington Hotel, ett trevligt mellanklasshotell. Alla rum har WC, dusch/bad, TV, tekokare. Våra middagar äter vi i hotellets hemtrevliga restaurang.

Dag 2 Frukost. Dagens utfärd går till grannstaden Brighton. Vi åker på vackra vägar längs kusten och kan njuta av närheten till havet. Brighton började som en liten fiskeby och blev Englands första badort redan i mitten av 1700-talet då man började att bada i havet av hälsoskäl.

Prinsen av Wales uppförde i början av 1800-talet sitt Royal Pavilion, ett frikostigt utsmyckat lustslott där nyromantik, äldre gotiska och orientaliska influenser möts i en härlig blandning.
Vi kan beundra prakten när vi går igenom salar och gallerier.

Efter besöket kan man ta en promenad ut på piren, kanske shoppa i de gamla kvarteren ”The Lanes”, eller varför inte prova på en frasig ”Fish and Chips” till lunch?

Vi fortsätter till Alfriston, en idyllisk liten engelsk by. Här besöker vi Clergy House, ett välbevarat korsvirkeshus från 1300-talet. Huset omges av en fin trädgård som anlades i början av 1900-talet.

Vi åker vidare längs kusten och stannar till vid udden Beachy Head, vars branta kritklippor störtar ner i Engelska kanalen.

Middag på hotellet.

 

Dag 3 Tidig frukost. Idag tar Tina oss till Winston Churchills hem, Chartwell, där han bodde från 1924 fram till sin död 1965. Hemmet ser ut som när han levde här, med böcker, tavlor och minnessaker, bevarade. Både Winston och hans fru Clementine var intresserade av trädgården och skapade en ljuvlig oas för familjen.

Efter vårt lunchstopp går färden vidare genom det vackra landskapet för ett intressant besök på Hever Castle i Tudorstil som var drottning Anne Boleyns hem. Slottet omges av vackra trädgårdsanläggningar som vi kan njuta av i lugn och ro.

Middag på hotellet.

Dag 4 Frukost. Idag besöker vi Sissinghurst, en av Englands mest berömda och omtalade trädgårdar, där vi kan njuta av blomsterprakten. Här bodde och skapade författarinnan Vita Sackville-West, tillsammans med sin make Harold Nicolson, en av Englands vackraste trädgårdar. Vi ser bl.a. den berömda ”White garden” – en underbar del av trädgården som till största delen består av vita blommor.

Lunch på egen hand i en trevlig ort och därefter fortsätter vi till en annan av Englands mest kända trädgårdar, Great Dixter. Huvudbyggnaden i tudorstil är ursprungligen byggd på 1400-talet. Här bodde författaren och trädgårds-skribenten Christopher Lloyd. Han experimenterade mycket med olika kombinationer av växter och skapade en spännande och vacker trädgård.

 

Gemensam middag på hotellet. Efter middagen lockar kanske en kvällspromenad längs havet.

Dag 5 Efter frukosten lämnar vi Eastbourne och åker till Borde Hill Garden. Där har vi tid att se oss om i de vackra trädgårdarna med sina olika teman. Här finns sedan “afternoon tea” uppdukat för oss.

Därefter åker vi vidare till Sheffield Park and Garden. Trädgården har skapats genom århundraden av landskapsplanering med influenser bland annat från Englands mest kända trädgårds-arkitekt ”Capability” Brown.

Fyra sjöar utgör hjärtat av trädgården, som omges av stigar vilka slingrar genom gläntor och vackra skogsområden. Det som kanske imponerar mest är trädgårdens fantastiska rhododendronplanteringar.

Vår färd går sedan vidare till Pashley Manor. Här möts vi av en elegant, romantisk och välplanerad trädgård som omger herrgården från mitten av 1500-talet. Trädgårdens rabatter är färgstarka och här finns charmiga stigar, små dammar med svarta svanar och en intressant samling moderna skulpturer.

Middag på hotellet.

Dag 6 Frukost. Idag beger vi oss till Nymans garden, en vacker trädgård som ligger kring en pittoresk herrgårdsruin. Trädgården är berömd för sina olika trädgårdsrum och här finns många intressanta växter. Vi kan bl.a. se några praktfulla exemplar av näsduksträd och Libanonceder.

Här finns även möjligheten att äta lunch på egen hand.

Vi flyger kl 19.05 direkt från London och beräknas landa kl 22.30 på Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – London t/r
  • Flygplatsskatter
  • Bussresor, skatter
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 frukostar
  • 5 middagar
  • 1 afternoon tea
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.250:-


Enkelrumstillägg:  1.490:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: