Följ med längs Kroatiens vackra kust!

Opatija, Makarska Rivieran, Split och Dubrovnik

23 - 29 maj    7 dagar    13.750:-


Följ med till Kroatien där vi åker med buss längs den vackra kusten med turkosblått vatten, pinjeskogar och bergstoppar. På Istrienhalvön bor vi i Opatija, som redan på 1800-talet var en av Europas elegantaste turistorter. Härifrån gör vi utflykter till Pula med sin välbevarade romerska arena och charmiga Rovinj. Från Makarska gör vi utflykter till Split och Dubrovnik – som anses vara en av Europas vackraste städer.

Dag 1   Arlanda – Opatija
Vi flyger från Arlanda kl 09.35 direkt till Venedig där vi landar kl 12.15. På flygplatsen väntar vår buss som tar oss till en trevlig italiensk restaurang där vi äter en sen lunch. Därefter fortsätter vi österut mot Istrien.

Framåt kvällen når vi Opatija som på 1850-talet utvecklades från en fiskeby till ett semesterparadis för dåtidens aristokrater och kungliga. Många vackra villor och lyxhotell finns kvar än idag. Klimatet är milt då staden skyddas av bergen från nordliga vindar.

Här installerar vi oss på Hotel Admiral Opatija**** vid strandpromenaden. Alla rum har WC, dusch/bad, minibar, TV och sjöutsikt. Hotellet har en SPA-anläggning och utomhuspool.

Middag på hotellet.

Dag 2   Istrien Rovinj och Pula
Utflykt med lokalguide på den stora halvön Istrien, känd för sin härliga natur, små byar med vingårdar och pinjeskogar. Flera av städerna har en historia som går tillbaka till romartiden. Vi besöker den romantiska medeltidsstaden Rovinj och promenerar längs de små trånga gatorna upp till den berömda katedralen S:ta Eufemia.

I Pula besöker vi den välbevarade amfiteatern som byggdes på 100-talet e.Kr. Det är den sjätte största i världen och används numera vid stora konserter. På romartiden rymde arenan 23 000 åskådare!

Vi får även tid att på egen hand flanera i staden. Under dagen äter vi gemensam lunch på Istrienhalvön. På eftermiddagen är vi åter i Opatija.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Längs Kroatiens kust
Efter frukost lämnar vi Istrien och tar den vackra kustvägen söderut mot Makarska Rivieran. Vi gör flera stopp längs vägen och äter gemensam lunch. Ett litet längre uppehåll görs i staden Zadar som har många minnen från romartiden.

Här kan vi se stadens historiska byggnader och kanske hinner vi även sitta och lyssna till havsorgeln som slumpmässigt spelar en behaglig melodi med vågornas hjälp.

I Makarska bor vi på Hotel Park****, ett bra mellanklasshotell som är vackert beläget vid havet och nära strandpromenaden och c:a 500 meter från stadens centrum. Hotellet har även en Spa-avdelning. Rummen har minibar, aircondition, WC, dusch, och WiFi.

Middag på hotellet.

Dag 4   Makarska
Vi gör en gemensam promenad genom staden tillsammans med reseledaren. Därefter har vi resten av dagen fri för att på egen hand njuta av Makarskas härliga atmosfär, strandpromenad, trevliga caféer, restauranger och butiker.

Vår reseledare ger gärna förslag på trevliga aktiviteter såsom en båttur till någon av öarna.

Middag på hotellet.

Dag 5   Dubrovnik
Idag åker vi söderut längs den dramatiska kusten till Dubrovnik, en av Europas vackraste städer. I århundraden var staden ett viktigt handelscentrum för fartyg som seglade över hela Medelhavet. De äldsta byggnaderna i staden är från 600-talet och Dubrovnik omges än idag av en ringmur varifrån man har en fantastisk utsikt över Adriatiska havet.  Vår skandinavisktalande lokalguide ger oss en intressant guidning av staden och vi har därefter tid att ta en promenad på ringmuren eller flanera på promenadstråket mitt i stan.

Lunch på egen hand. Reseledaren visar var det finns trevliga restauranger.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 6   Splits Palatsstad
I dag gör vi en heldagsutflykt till Split och Trogir med vår skandinavisktalande lokalguide.

I Split är hamnpromenaden ”Rivan” stadens medelpunkt för både turister och lokalbefolkning. Splits största sevärdhet är Kejsar Diocletianus palatsstad.

Kejsaren sparade inte på kostnaderna när det mäktiga palatset byggdes i slutet av 200-talet. Dyrbar marmor importerades från Grekland och Italien, kolonner och utsmyckningar fraktades hit från Egypten. Palatset, som utgör stadens centrum, har c:a 3000 invånare innanför palatsets murar.

Vi äter en gemensam lunch i Trogir och strosar runt tillsammans i den lilla charmiga staden som är utsedd till världsarv.

Middag på hotellet.

Dag 7   Split – Arlanda
Efter frukost lämnar vi Makarska för att ta oss till flygplatsen i Split. Vi flyger med SAS kl 13.35 direkt till Arlanda och beräknas landa kl 16.20.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Venedig
 • Flyg Split – Arlanda
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 6 Frukostar
 • 4 Luncher
 • 6 Middagar
 • Utflykter och entréer
 • Skandinaviska lokalguider
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.750:-


Enkelrumstillägg: 1.870:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: