Upptäck det sköna Franken!

Kulturstäder, slott samt vackra flod- och vinlandskap

13 - 17 september    5 dagar    11.890:-


Följ med till Franken – en tysk pärla! Med sina böljande vinlandskap och slingrande floder har Franken kommit att kallas Tysklands Toscana. Vi guidas i historiska städer så som Bamberg, Coburg och Würzburg. Vi besöker praktfulla slott och residens, trevliga vingårdar och njuter av natursköna landskap samt gör en båttur på Main. En dag färdas vi längs den klassiska Romantische Straße med besök bland annat i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber.

Dag 1   Stockholm-Bamberg

Vi flyger från Arlanda kl 11.25 direkt till München. Efter ankomsten kl 13.35 färdas vi med buss norrut mot kultur- och ölbryggeristaden Bamberg. Bamberg är en fristående stad i Bayern och sedan 1993 med på UNESCO’s världsarvslista. Med över 300 ölsorter är Bamberg hjärtat av Europas största öldistrikt.

Vi bor i den historiska stadskärnan på Hotel Europa, ett litet familjärt mellanklasshotell med välrenommerad restaurang. Alla rum har dusch/bad, WC, TV och Wi-Fi.

Gemensam middag på hotellet och för den som önskar tar vi efteråt en liten kvällspromenad.

Dag 2   Bamberg - Coburg

På morgonen går vi en stadspromenad med engelsktalande lokalguide.

I Bamberg möts vi av välbevarad medeltida och barock arkitektur, slingriga gränder och trevliga torg med myllrande folkliv. Vid Domplatzen ser vi den mäktiga katedralen och flera magnifika byggnader. Ett måste är det Gamla Rådhuset mitt i floden Regnitz, och även ”Lilla Venedig” – med charmiga hus längs kanalen. Här kan vi besöka någon av stadens många antikhandlare och uppleva den sydtyska gästfriheten.

Bamberg är känt för sina många traditionella ölbryggerier och vi äter gemensam lunch på det anrika bryggeriet Schlenkerla.

På eftermiddagen lämnar vi Bamberg för en liten tur genom det böljande landskapet till den pittoreska staden Coburg. Staden är residensstad för ätten Sachsen-Coburg – Gotha och var tidigare ett kungligt hertigdöme. Prinsessan Sibylla, kungens mor, föddes här och 1932 gifte hon sig med arvprins Gustav Adolf i St Morizkyrkan i Coburg. St Moriz är Coburgs äldsta kyrka och ligger mitt i den gamla stadskärnan, bara några minuters gångväg från Slottet Ehrenburg, där vi får en liten rundvisning av de pampiga gemaken.

Det finns tid att slå sig ner på någon trevlig uteservering och insupa stämningen innan vi återvänder till Bamberg och middag på egen hand.

Dag 3   Würzburg

Vi lämnar hotellet och tar oss på snabba vägar till den mytomspunna staden Würzburg, som breder ut sig på båda sidor av floden Main och ligger vackert inbäddad bland kullarnas vinodlingar. Det är en barockstad med sydländsk atmosfär och frankisk hjärtlighet, som vi upplever under vårt strövtåg genom staden med vår svensktalande lokalguide. Guiden tar oss med genom den äldsta delen av staden, där vi ser Falkhuset med dess unika rokokofasad, det gotiska Marienkapellet och det historiska rådhuset. Under 30 åriga kriget erövrades staden av svenska trupper under Gustav II Adolf.

Lunch på egen hand, reseledaren ger tips.

Efter lunchen tar vi oss till det Nya Residenset, ett barockpalats som tillhörde furstbiskoparna i Würzburg. Det är sedan 1981 med på UNESCOS världsarvslista.

Vi fortsätter dagen med att ta oss till vinlandskapet som omger Würzburg, här finns flera berömda vinhus. Frankenområdet är känt för sina torra vita kvalitetsviner som känns igen på den typiska platta men buktande flaskan – bocksbeuteln. Jordmånen i Franken är speciell med sina gipsrika jordar med musselkalk. Denna typ av geologi tillsammans med vingårdarnas läge längs floden Main ger vinerna sin typiska prägel. Vi besöker den lilla byn Iphofen och får provsmaka lite klassiska Frankenviner.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4   Volkach

Efter frukost färdas vi genom natursköna Steigerwald och besöker den charmfulla lilla staden Volkach, belägen invid Mains strand. Staden med knappt 9.000 invånare är huvudort i Frankens vindistrikt.

Gemensamt tar vi oss fram till floden Main och kliver ombord på båten MS Undine, som tar oss med på en tur längs vin- och fruktodlingar, en avkopplande tur i vacker miljö.

Under färden serveras vi en traditionell lättlunch.

Idag är det fest i Volkach, så när vi kommer tillbaka beger vi oss till torget mitt i byn, där den årliga vinfesten Mainschleifen Weintasting, går av stapeln. Vid torget finns 6 stationer där olika regioner, orter och vinsorter presenteras.

På plats finns 50 vinproducenter från närområdet, vars viner man kan pröva. Druvor som Silvaner och Riesling, är mycket vanliga här.

Åter till Bamberg på eftermiddagen och ledig tid att utforska staden.

Middag på egen hand.

Dag 5   Bamberg- Stockholm

På morgonen lämnar vi Bamberg för färd mot Frankfurt.

Vi åker en liten sträcka längs en av Tysklands äldsta turistvägar – Romantische Strasse, och kommer fram till den idylliska medeltidsstaden Rothenburg ob der Taube, där vi gör en stadsvandring med reseledaren. Staden omgärdas av en drygt 3 kilometer lång mur. VI ser, Rådhuset från 1300-och 1500-talet. S:t Jakobs kyrka med det berömda martyraltaret av Tilman Riemenschneider, samt vackert sidoaltare, Plönlein med Sieberstornet och Rödertor med yttre borg, porthus och smidesarbeten.

Tid att titta in i den unika julbutiken, Käthe Wholfart Weihnachtsdorf, berömd för sina utsökta juldekorationer i trä, tenn och glas, speldosor och nötknäckare.

Vi äter en gemensam lunch i Rothenburg ob der Tauber innan vi fortsätter mot Frankfurt och flygplatsen.

Vårt flyg avgår 19.50 och vi landar på Arlanda kl 21.55.

 

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – München
 • Flyg Frankfurt  Arlanda
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 4 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 2 Middagar
 • 1 Båttur
 • 1 Vinprovning
 • Utflykter och entréer
 • Lokala guider
 • Reseledarens tjänster

Pris: 11.890:-


Enkelrumstillägg: 1.150:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: