Gaudís Barcelona och Dalís Figueres

Fullbokad  – Men det går bra att anmäla sig på väntelista

20 - 25 mars    6 dagar    12.890:-


Följ med till vårliga Barcelona och njut av arkitektur, konst och gastronomi. Med vår svensktalande lokalguide går vi i arkitekten Gaudís fotspår och besöker Sagrada Familia och Parc Güell. Vi besöker gamla sta'n och flanerar på Ramblan. I den charmiga medeltidsstaden Girona gör vi en stadspromenad och i Figueres besöker vi  Dalímuseet. I vindistriktet Penedès besöker vi Cavaproducenten Freixenet.

Fullbokad  – Men det går bra att anmäla sig på väntelista. 

Dag 1   Arlanda – Barcelona
Vårt flyg avgår kl 16:25 från Arlanda direkt till Barcelona där vi beräknas landa kl 20.00.
Med buss tar vi oss tillsammans med reseledaren till Hotel Catalonia Plaza Catalunya**** som ligger mitt i det eleganta hjärtat av Barcelona, med de ståtliga boulevarderna Las Ramblas och Passeig de Gracia runt hörnet. Hotellet är nyrenoverat men har varsamt bevarat exteriör och inredningsdetaljer i katalansk jugendstil. Rummen är eleganta och har WC och bad, AC och WiFi.

Vi får en välkomstdrink med tilltugg.

Längs Passeig de Gracia hittar du många vackra hus byggda i slutet av 1800-talet i Katalansk Art Noveau-stil, inklusive Gaudís berömda byggnader Casa Batlló och Casa Milà. Här finns också gott om kaféer och restauranger och shoppingen är av högsta klass.

Dag 2   I Antoni Gaudís fotspår
Idag bekantar vi oss med Barcelonas alla klassiska sevärdheter genom att göra en panoramatur med vår buss. Vår svensktalande lokalguide visar oss de centrala delarna, med Gamla Stan, hamnen och de stora avenyerna. Vi fortsätter upp till olympiastadion och berget Montjuïc där vi har fin utsikt över staden och vattnet.

Vi äter gemensam lunch på en trevlig lokal restaurant.

Eftermiddagen ägnar vi åt Antoni Gaudí, Kataloniens mest berömda arkitekt. Han skapade en slags katalansk jugendstil, som kännetecknas av organiska former både i dekoren och byggnadernas konstruktion.

Vi besöker Parc Güell, som öppnades 1922. Den ligger högt på en kulle med storslagen utsikt över staden. Området var ursprungligen tänkt att bli ett exklusivt bostadsområde, och Antoni Gaudí anställdes för att med sina byggnader och konst öka attraktionsvärdet. Vi ser stora djurinspirerade skulpturer och fantasifulla hus, allt dekorerat med mosaik i starka färger.

Som sista besök för dagen beger vi oss till Sagrada Familia, Gaudís enorma kyrka, som är något av en symbol för Barcelona. Den började byggas för över 100 år sedan och är fortfarande inte riktigt färdigställd. Vi ser kyrkan både in- och utvändigt.

Kvällen är fri för egna strövtåg men den som vill kan följa med reseledaren till en trevlig restaurang.

Dag 3   Barri Gòtic – Las Ramblas
Vi fortsätter att bekanta oss med Barcelona idag. Till fots beger vi oss i sakta mak med svensktalande lokalguide till ”Barri Gótic”– gamla stan. Här finns mycket att se och höra om, bland trånga gränder och vackra små torg. På väg mot den berömda Avenyn, Las Ramblas, som sträcker sig ner mot hamnen, ser vi Barcelonas Katedral. Vandringen avslutas bland alla grönsaker i saluhallen – La Boqueria och vi äter gemensam lunch i dess närhet.

Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Reseledaren kan ge tips på museer och andra sevärdheter.

Middag på egen hand.

Dag 4   Cavaprovning i Penedès
På morgonen åker vi med vår buss en timmes resväg inåt landet, in i det berömda vindistriktet Penedès. Här finns flera av Kataloniens legendariska vingårdar och vi får chansen att göra ett besök hos en av de större cavaproducenterna, Freixenet. Cava är ett mousserande vin som tillverkas enligt champagnemetoden i detta område. En av vingårdens guider tar oss med på en liten rundvandring, visar och berättar om framställningen. Besöket avslutas förstås med provsmakning och tapas.

På eftermiddagen är vi åter i Barcelona och har några timmar att utforska staden på egen hand. Reseledaren kan ge tips och förslag.

Middag på egen hand.

Dag 5   Girona och Dalís Figueres
I dag åker vi norrut till den charmiga medeltidsstaden Girona där vi möts av vår engelsktalande lokalguide som tar oss med på en promenad i den gamla stadsdelen. Här slingrar sig smala gränder och flera av husen har vackra innergårdar.
Vi ser de judiska kvarteren där stadens judar bodde under 600 år. Detta är bland de äldsta och bäst välbevarade judiska kvarteren i världen.

Högt uppe på en kulle syns Gironas stora gotiska Katedral. Nittio trappsteg leder upp till den och därifrån har man också stadens bästa utsikt.
Vi guidas i katedralen och kring den gamla stadsmuren med delar från romartiden.

Efter en trevlig promenad fortsätter vi resan med buss. Strax utanför Girona hittar vi vår lunchrestaurang, på en rustik bondgård. Här bjuds på traditionella rätter. Styrkta av lunchen färdas vi genom det vackra landskapet mot staden Figueras där Salvador Dalí föddes. Här ska vi besöka det berömda Dalí-museet som är en bisarr men ändå fantastisk blandning av märkliga och underbara skapelser av honom.

Museet är det näst mest besökta i Spanien efter Prado i Madrid. Vår reseledare guidar oss i museet. Efter besöket så tar vi oss på mindre vägar igenom det vackra landskapet ner mot havet och Costa Brava, som sträcker sig från franska gränsen ner till Barcelona.

På kvällen är vi tillbaka på hotellet.

Vi äter en gemensam avslutningsmiddag på en lokal restaurang.

Dag 6   Barcelona – Arlanda
Vi lämnar hotellet efter vår frukost och beger oss till den närbelägna flygplatsen. Vårt flyg avgår kl 11.50 direkt till Stockholm, där vi beräknas landa kl 15.35.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Barcelona t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter,
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 1 Middag
 • 1 Välkomstdrink
 • 1 Cavaprovning
 • Utflykter, visningar, entréer
 • Svensk och engelsk lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.890:-


Enkelrumstillägg: 2.690:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

Fullbokad  – Men det går bra att anmäla sig på väntelista. 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: