Hamburg med konsert i Elbphilharmonie

31 augusti - 2 september    3 dagar    9.970:-


Elbphilarmonien är Europas nyaste och mest moderna konserthus, med den bästa akustik man kan tänka sig! Det är en arkitektoniskt spektakulär byggnad som ligger alldeles vid vattnet i de gamla hamnkvarteren. I Stora salen avnjuter vi en konsert med Svenska Kammarorkestern under ledning av Heinz Karl Gruber, som är en av österrikes ledande kompositörer.

Hamburg ligger vackert mellan floden Elbe och Alstersjöarna och har många sevärdheter – ett bortglömt resmål trots att det ligger så nära oss. Vi promenerar genom staden på vackra gågator med många butiker och restauranger, ser den intressanta hamnen och kan njuta av de trevliga strandpromenaderna.

Dag 1   Hamburg och Elbphilarmonien
Avresa från Arlanda kl 08.45 med direktflyg.Vi landar på Hamburgs flygplats kl 10.20.

Vår buss tar oss till de centrala delarna och vi gör en stadsrundtur med lokalguide till fots och med buss. Hamburg är Tysklands näst största stad och den viktigaste hamnstaden.

Vi kommer förbi Rådhusplatsen och S:t Mikaelskyrkan som är stadens landmärke med sitt 132 m höga barocktorn. Vi ser det berömda Speicherstadt, en stadsdel som består av stadens gamla packhus byggda av tegel i nygotisk stil men som nu är ombyggda till moderna kontor, butiker och bostäder.

Vi äter gemensam lunch och checkar därefter in på femstjärniga Hotel Steigenberger, som ligger centralt nära shoppingstråken och det gamla Rådhuset.

På eftermiddagen har vi tid på egen hand.

I god tid före konserten samlas vi i lobbyn för en gemensam avresa för resans höjdpunkt – kvällens konsert på Elbphilharmonien!

Konserten börjar kl 20.00 och vi har bra platser i Stora Salen som är en av världens förnämsta konsertsalar, invigd i januari 2017.

Elbphilharmonien har ritats av de schweiziska arkitekterna Herzog & de Meuron, som tidigare gjort bland annat konstmuseet Tate Modern i London.

Den stora ljusa konsertsalen som rymmer 2.100 åhörare är inspirerad av Berlinfilharmonins rymdskeppsliknande byggnad från 1963. Publiken sitter på branta terrasserade sektioner längs väggarna. Ingenstans är man längre bort än 30 meter från orkesterpodiet.

HK Gruber och Svenska kammarorkestern

Kvällens huvudperson är Heinz Karl Gruber som är en av Österrikes ledande kompositörer. Han kommer dirigera två av sina egna verk; Manhattan Broadcasts och Frankenstein!! – hans genombrottsverk från 1971.

HK Gruber har ett förflutet som sångare i den världsberömda gosskören Wiener Sängerknaben men numera är hans röstläge basbaryton och under kvällens konsert medverkar han även som sångare.

Kurt Weills Symfoni No 2 framförs före pausen.

HK Gruber uppträder ikväll tillsammans med Svenska Kammarorkestern som utmärker sig genom sitt unika tonspråk och sin ambition att hela tiden tänja på gränser. Svenska Kammarorkestern, har därmed tagit en självklar plats på den internationella arenan. Orkestern bildades 1995 i Örebro med ambitionen att bli Sveriges främsta. Det är många som blir överraskade av att en så pass liten ensemble (39 personer) kan spela så att det låter som en hel symfoniorkester.

Efter konserten tar vår buss oss åter till hotellet.

Dag 2   Hamburg
På förmiddagen gör vi en gemensam båttur i på Elbe, vi ser Europas tredje största hamn, grundad 1189 och där det årligen lägger till 13.000 fartyg. På 1990-talet beslöt man att använda en del av hamnområdet för stadsbebyggelse och HafenCity föddes. Det är idag ett populärt och exklusivt område för bostäder, kontor och shopping. Mycket av själva hamnverksamheten har rört sig nedåt Elbe vilket har gjort att HafenCity har mer plats att växa och frodas på.

Gemensam lunch och därefter är eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3   Hamburg – Stockholm
Efter en god hotellfrukost går vi med reseledaren till Kunst und Gewerbemuseet, som närmast motsvarar vårt Nationalmuseum. Här finns en av världens förnämsta samlingar av konsthantverk och vi får tid att på egen hand upptäcka dem.

Vi går vidare till Alstersjöarna med dess parker och grönområden. Här kan vi passa på att äta lunch på någon trevlig uteservering. Fram mot eftermiddagen tar bussen oss till flygplatsen där vårt direktflyg avgår kl 17.55 och vi är åter på Arlanda kl 19.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Hamburg t/r
  • Plats i dubbelrum
  • 2 Frukostar
  • 2 Luncher
  • Bussresor enligt program
  • Biljett till Elbphilharmonien
  • Båttur
  • Entré till K & G museet
  • Svensktalande lokalguide
  • Reseledarens tjänster

Pris: 9.970:-


Enkelrum på förfrågan.

Öppet köp t.o.m. 1 juni.


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: