Italiens gröna hjärta – Umbrien

25 juni - 1 juli    7 dagar    12.650:-


Strax norr om Rom ligger det natursköna landskapet Umbrien med mjukt böljande gröna kullar och medeltida befästa städer. Här finns en lång och rik historia med rötter hos etruskerna. Vi besöker städer som Perugia, Spoleto, Montefalco och S:t Franciscus stad Assisi. Vi gör promenader vid Marmorfallen och på högplatån ovanför Castelluccio, där vi kan njuta av blomsterfälten. Vi besöker även en av Italiens mest berömda trädgårdar – Villa Lante.

Dag 1   Villa Lante – Trevi
Vårt direktflyg från Arlanda med SAS avgår kl 08.40 och landar i Rom kl 11.50.

På flygplatsen möter oss vår rese-ledare Carina Magnusson som sedan många år bor i Umbrien. Med vår buss tar vi oss på vackra vägar till Braccianosjön strax norr om Rom där vår lunch väntar.

Färden går vidare till Villa Lante som är en av Italiens vackraste trädgårdar anlagd redan på 1500-talet. Här finns noggrant klippta häckar, fontäner och skulpturer.

Vi fortsätter till medeltidsstaden Trevi som är vackert belägen på sluttningen av ett berg. Härifrån har man milsvid utsikt över det gröna Umbrien. Här bor vi på Hotel Alla Rocca**** som består av tre totalrenoverade byggnader från 1600-talet. Det finns även en liten, men mycket inbjudande, utomhuspool. Rummen är smakfullt möblerade med antika möbler och har badrum, AC, TV, WiFi samt kassaskåp.

Välkomstdrink och trerätters middag.

Dag 2   Perugia
Efter frukost åker vi till Umbriens huvudort, Perugia. Staden grundades redan av Etruskerna och har sedan 1200-talet ett universitet. Här finns en vacker gammal stadskärna med mycket att titta på. Med engelsktalande lokalguide gör en vi en stadsvandring och får se de viktigaste av stadens sevärdheter. Perugia är känt för sin chokladtillverkning och vi gör en paus för att dricka choklad eller kaffe. Vi avslutar med Palazzo Sorbello, ett 1600-talspalats med intressanta interiörer. Här får vi också gå ner i en etruskisk brunn och beskåda vad ingenjörskonsten kunde åstadkomma för mer är 2000 år sedan.

Sent på eftermiddagen är vi åter i Trevi där vi äter middag på hotellet

Dag 3   Rosenträdgård – Assisi
Vi beger oss till en trädgård skapad av en passionerad rossamlare. Här finns en av världens största samling av engelska Austinrosor.  Vi avslutar besöket med en trevlig ”Aperitivo” i trädgården d.v.s. ett glas vin med småplock av ostar, charkuterier, oliver och bröd.

På eftermiddagen fortsätter vi till Assisi som är S:t Franciskus stad. Han var djurens skyddshelgon och franciskanerordens grundare. Vi gör en promenad genom staden för att besöka den stora Franciskusbasilikan med Giottos fresker, Piazza del Comune med Minervatemplet och kyrkan St:a Chiara.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4   Torgdag i Trevi – Spoleto
Vi inleder dagen med att besöka den lokala veckomarknaden i Trevi.

Färden går sedan till Spoleto, där vi får lunch på en typisk restaurang. Efteråt gör vi en stadsvandring i staden med åtskilliga romerska lämningar, en stor medeltida borg samt den vackra domkyrkoplatsen.

Vi återvänder till Trevi på sen eftermiddag där vi får en guidad tur för att bekanta oss med staden. Trevi är en liten medeltidsstad som ligger vackert på sluttningen av ett berg. Härifrån har man milsvid utsikt över det gröna Umbrien. Staden har en romansk Domkyrka och i närheten kan man titta på ortens främsta sevärdhet, Peruginos färgstarka fresker i kyrkan Madonna delle Lacrime.

Middag på egen hand i Trevi. Carina ger tips på bra restauranger.

Dag 5   Montefalco och vinprovning
Idag går vår utflykt till den lilla medeltidsstaden Montefalco. Vi gör en rundtur i staden som är känd som “Umbriens balkong” eftersom man har en 360-graders utsikt över det umbriska landskapet.

Vi gör en en vinprovning i närheten av Montefalco med 7 olika sorters vin och äter en lättare lunch.

Middag serveras på hotellet.

Dag 6   Blomsterfälten i Norcia
En underbar dag väntar oss! Med naturguide beger vi oss till högplatån ovanför staden Castelluccio. Här högt över havet odlas vallväxter som blåklint och vallmo. I slutet av juni fylls platån av blommande fält i rött och blått – en enastående upplevelse.

Som en trevlig avslutning på veckan får vi en galamiddag med musikshow då vi får höra många kända italienska sånger.

Dag 7   Cascate delle Marmore
Vi lämnar vårt hotell och på vägen till Rom besöker vi Cascate delle Marmore, ett 165 m högt vattenfall som Romarna konstruerade. Vi ser när vattnet släpps på, en naturupplevelse som poeter från Virgilius till Lord Byron skrivit beundrande om.

Färden går vidare till flygplatsen i Rom, där vårt flyg med Norwegian avgår direkt till Stockholm kl 21.00 och vi beräknas anlända kl 00.10 till Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Rom t/r
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 6 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 2 Lättluncher
 • 5 Middagar
 • Utflykter
 • Entréer
 • Engelsktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.650:-


Enkelrumstillägg: 1.600:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: