Italiens gröna hjärta – Umbrien

25 juni - 1 juli    7 dagar    12.650:-


Strax norr om Rom ligger det natursköna landskapet Umbrien med mjukt böljande gröna kullar och medeltida städer. Man har nästan lika mycket att erbjuda som Toscana, men utan lika många turister. Vi besöker städer som Perugia, Spoleto, Franciscus Assisi och Montefalco. Vi gör promenader i naturområdena Marmorfallen och blomsterhavet i Casteluccio. En av Italiens vackraste trädgårdar – Villa Lante – kommer vi också till.

Dag 1   Villa Lante – Trevi    
Vårt direktflyg från Arlanda avgår kl 08.40 och landar i Rom kl 11.50. På flygplatsen möter oss vår reseledare Carina Magnusson och med buss tar vi oss på vackra vägar till Braccianosjön strax norr om Rom där vår lunch väntar.

Färden går vidare till Villa Lante med en av Italiens vackraste trädgårdar anlagd redan på 1500-talet. Här finns noggrant klippta häckar, fontäner, skulpturer. Vi får tid att promenera innan bussen kör vidare mot Trevi där vi ska bo på Hotel Alla Rocca****. Hotellet består av tre byggnader från 1600-talet som är totalrenoverade. Det finns även en liten, men mycket inbjudande, utomhuspool. Rummen är smakfullt möblerade med antika möbler och har badrum, AC, TV,  WiFi samt kassaskåp.

Välkomstdrink och trerätters middag.

Dag 2   Perugia
Efter frukost åker vi till Umbriens huvudort, Perugia. Staden grundades redan av Etruskerna och har sedan 1200-talet ett universitet. Här finns en vacker gammal stadskärna med mycket att se. Med engelsktalande lokalguide gör en vi en stadsvandring och får se de viktigaste av stadens sevärdheter.

Perugia är känt för sin chokladtillverkning och vi gör en paus för att dricka choklad eller kaffe. Vi avslutar med Palazzo Sorbello, ett 1600-talspalats med intressanta interiörer. Här får vi också gå ner i en etruskisk brunn och beskåda vad ingenjörskonsten kunde åstadkomma för mer är 2000 år sedan.

Sent på eftermiddagen är vi åter i Trevi där vi äter middag på hotellet.

Dag 3   Rosenträdgård – Assisi
Vi beger oss till en trädgård skapad av en passionerad rossamlare. I trädgården finns världens största samling av engelska Austinrosor. I denna trädgård kan man beskåda 650 olika plantor av hundra sorters rosor. Besöket avslutas med en Aperitivo i trädgården d.v.s. ett glas vin med småplock av ostar, oliver, bröd och charkuterier.

På eftermiddagen fortsätter vi till Assisi som är S:t Franciskus stad. Han var djurens skyddshelgon och franciskanernas grundare. Vi gör en promenad genom staden för att besöka de mest berömda monumenten som den stora Franciskusbasilikan med Giottos fresker, kyrkan St:a Chiara och Piazza del Comune med Minervatemplet.

Gemensam middag på hotellet

Dag 4   Torgdag i Trevi – Spoleto
Vi inleder  dagen med att besöka den lokala veckomarknaden i Trevi.Färden går sedan till Spoleto, där vi äter lunch på en typisk restaurang. Vi gör sedan en stadsvandring i staden och ser  åtskilliga romerska lämningar, en stor medeltida borg samt den vackra domkyrkoplatsen.

Vi återvänder till Trevi på sen eftermiddag där vi får en guidad tur för att bekanta oss med staden. Trevi är en liten medeltidsstad som ligger vackert på sluttningen av ett berg. Härifrån har man milsvid utsikt över det gröna Umbrien.  Staden har en romansk Domkyrka och i närheten kan man titta på ortens främsta sevärdhet Peruginos färgstarka fresker i kyrkan Madonna delle Lacrime.

Middag på egen hand i Trevi. Carina ger tips på bra restauranger.

Dag 5   Montefalco
Idag går vår utflykt till den lilla medeltidsstaden Montefalco. Vi gör en rundtur i staden som är känd som “Umbriens balkong” eftersom man har en 360 graders utsikt över det umbriska landskapet. I närheten gör vi en vinprovning med 7 olika sorters vin och får en lättlunch till.

Middag serveras middag på hotellet.

Dag 6   Casteluccio-Blomsterfälten
En underbar dag väntar oss. Med naturguide beger vi oss till högplatån ovanför staden Casteluccio. Här högt över havet odlas vallväxter som blåklint och vallmo . I slutet av juni fylls platån  av blommande fält i rött och blått- en enastående upplevelse. Guiden gör en lätt vandring, bland fält som blommar för fullt, samtidigt som han berättar om landskapet och vegetationen. Vi hinner även med ett besök i den ”antika skogen”.

Lunch på egen hand.         

På kvällen blir det middag med galashow, då vi får höra många kända italienska sånger.

Dag 7   Cascate delle Marmore 
Vi lämnar vårt hotell och på vägen till Rom besöker vi Cascate delle Marmore, ett 165 m högt vattenfall som Romarna konstruerade. Vi får se när vattnet släpps på, en naturupplevelse som poeter från Virgilius till Lord Byron skrivit beundrande om.

Färden går vidare till Rom, där vårt flyg avgår kl 20.45 direkt till Arlanda och vi beräknas land kl 23.55.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Rom t/r
  • Bussresor enligt program
  • Plats i dubbelrum
  • 6 Frukostar
  • 2 Luncher
  • 2 Lättluncher
  • 5 Middagar
  • Utflykter och entréer
  • Engelsktalande lokalguide
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.650:-


Enkelrumstillägg: 1.600:-

Rabatt 400:- gäller t.o.m 26/2
för de 20 först bokade.

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: