Italiens vackra sjödistrikt

Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista!

14 - 19 maj    6 dagar    10.450:-


Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista!

Följ med oss till Italiens romantiska sjödistrikt med Lago Maggiore och Lago d’Orta. Här vid foten av alperna gör vi båtturer, besöker underbara trädgårdar och ser 1800-talets vackra villor. Vi gör en spektakulär tågresa till Locarno där vi passerar fantastiska vyer. Vi besöker Lugano och Villa Carlotta vid Comosjön sista natten bor vi i den charmiga staden Varese. Vårt hotell har utsikt över Varesesjön och alperna.

Dag 1   Arlanda – Baveno 
Reseledaren möter er på Arlanda och vi flyger kl 09.25 från Arlanda med SAS direkt till Milano där vi landar kl 12.05.
Efter c:a 1,5 timmes bussresa når vi charmiga Baveno som ligger vid den vackra sjön Lago Maggiore, inbäd-dad mellan de italienska bergen som i norr sträcker sig in i Schweiz.

Området är känt för sitt milda klimat och runt sjön finner vi eleganta villor samt exotiska trädgårdar.

Vi bor på På Hotel Beau Rivage *** i bekväma rum med WC bad/dusch och TV. Hotellet ligger med en förtrollande utsikt över Maggioresjön och de Borromeiska öarna.
På kvällen tar vi en promenad med vår reseledare längs vattnet för att insupa atmosfären och vyerna.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Borromeiska öarna
Idag gör vi en utflykt till de Boromeiska öarna – uppkallade efter adelsfamiljen Borromeo som slog sig ner här redan på 1500-talet. Med båt tar vi oss ut till den största av öarna, Isola Madre, som bjuder på en härlig trädgård i engelsk stil med träd och växter från olika delar av världen. Ambitionen hos släkten Borromeo var att skapa en romantisk trädgård med passager, gångar och exotiska växter som skulle ge känslan av att befinna sig i ett paradis.
Vår båt tar oss vidare till fiskarnas ö – Isola dei Pescatori, som är 350 meter lång och den enda av öarna som är permanent bebodd.

Här har vi tid att på egen hand gå bland de vindlande gränderna och hitta ett trevligt lunchställe. Den som vill kan följa med reseledaren.

Dagens avslutas med att vi besöker ön Isola Bella. På 1600-talet började familjen Borromeo förvandla klippön till den unika barockträdgården vi än idag kan se. Den är med sina många blomstrande terrasser, trappor, pelare och formklippta häckar ett enastående exempel på en italiensk 1600-tals trädgård. Vår engelsktalande lokalguide visar oss runt i delar av familjen Borromeos vackra barockpalats.

Därefter får vi tid att på egen hand strosa runt i trädgården med sina olika terrasser och frigående vita påfåglar innan det blir dags att ta båten tillbaka till Baveno.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Locarno, Schweiz
Idag gör vi en fantastisk panoramatur med tåg, genom Centovalli och Valle Vigezzo med dess storslagna natur, till staden Locarno i Schweiz. Vi får njuta av spektakulära vatten-fall och enorma bråddjup, vackra kastanjeskogar och dramatiska klyftor som passerar utanför vårt tågfönster.

Locarno ligger vid stranden i den norra delen av Lago Maggiore, vid foten av alperna och där har vi tid att på egen hand äta lunch och strosa runt lite i staden.

Vi återvänder till Baveno med båt och får uppleva det vackra landskapet med snöklädda alptoppar, gröna sluttningar, palatsvillor och trädgårdar.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4   Lago d’Orta
Med buss åker vi till sjön Lago d’Orta. Från Omegna tar vi oss med båt till klosterön Isola San Giulio, där vi tillsammans med lokalguide besöker klosterkyrkan och går runt på den lilla ön.

Vi tar båten vidare till den bilfria staden Orta San Giulio. Här tar vår lokalguide oss runt på en kortare promenad innan det ges tid för lunch på egen hand. Med båt och buss återvänder vi till vårt hotell i Baveno.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5   Lugano – Villa Carlotta
Idag lämnar vi Baveno och Lago Maggiore för att ta oss upp över bergen på vackra vägar med underbar utsikt över alperna och sjöarna runt om.
Vi kommer till Lugano där vi stannar till för att njuta av den vackra vyn över Luganosjön. Det finns tid för en kortare promenad i stan eller att njuta av en espresso på en uteservering vid sjön.

Med vår buss tar vi oss vidare till den underbara och omtalade Comosjön och Villa Carlotta i Tremezzo – en av Italiens vackraste trädgårdar. Där har vi tid att äta lunch på egen hand och sen gott om tid att ströva runt i den vackra miljön.
Villa Carlotta ligger med utsikt mot Bellagiohalvön. Vandra runt i parken och njut av fontäner, skulpturer och blommor i mängder. Villan är fylld av vackra konstverk, antika möbler och fantastiska skulpturer.

Längs vackra vägar med fantastiska vyer tar vi oss längs Comosjön och når Varese där vi bor på eleganta Palace Grand Hotel Varese med utsikt över Varesesjön.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 6  Hemresa
Vi har tid att i lugn och ro äta frukost innan det är dags att fara till flygplatsen Linate vid Milano.
Vårt flyg avgår 13.00 och vi landar på Arlanda 15.40.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – Milano t/r
  • Bussresor enligt program
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 frukostar
  • 5 middagar
  • Båtturer
  • Tågresa
  • Entréer och visningar
  • Engelsktalande lokalguider
  • Reseledarens tjänster

Pris: 10.450:-


Enkelrumstillägg: 1.350:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!

Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: