Italiens vackra sjödistrikt

Lago Maggiore, Lago d’Orta och Baveno

14 - 19 maj 2018    6 dagar    10.450:-


Följ med oss till Italiens vackra sjödistrikt med Lago Maggiore och Lago d’Orta. Här vid foten av alperna gör vi båtturer, besöker underbara trädgårdar och ser 1800-talets vackra villor. Vi gör en tågresa till Schweiz där vi passerar fantastiska vyer. I Baveno, den lilla charmiga staden, med blomsterprakt och tjusiga villor i klassisk stil, bor vi på Hotel Beau Rivage***, beläget direkt vid sjön.

Dag 1 Kl 09.25 avgår flyget från Arlanda till Milano där vi beräknas landa kl 12.05. Efter 1,5 timmes bussresa når vi Hotel Beau Rivage *** och charmiga Baveno.

Hotellet ligger vid den vackra sjön Lago Maggiore, som är inbäddad mellan de italienska bergen och sträcker sig i norr ända in i de schweiziska alperna. Området är känt för sitt milda klimat och runt sjön finner vi eleganta villor samt exotiska trädgårdar. Ovanför Baveno, vid foten av alperna, ligger den snötäckta bergstoppen Monte Mottarone.

Efter att vi installerat oss på hotellet samlas vi och tar en kort promenad med vår reseledare längs vattnet för att insupa atmosfären och njuta av den vackra sjön.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Frukost. Idag gör vi en utflykt till Borromeiska öarna – uppkallade efter adelsfamiljen Borromeo som slog sig ner här redan på 1500-talet.

Med båt tar vi oss ut till den största av öarna, Isola Madre, som bjuder på en härlig trädgård i engelsk stil med träd och växter från olika delar av världen. Ambitionen hos släkten Borromeo var att skapa en romantisk trädgård med passager, gångar och exotiska växter som skulle ge känslan av att befinna sig i ett paradis.

Vi tar oss vidare till Isola dei Pescatori – fiskarnas ö, som är 350 meter lång och den enda av öarna som är permanent bebodd. Här har vi tid att på egen hand gå bland de vindlande gränderna och hitta ett trevligt lunchställe. Den som vill kan följa med reseledaren.

Dagens avslutas med att vi besöker ön Isola Bella. På 1600-talet började familjen Borromeo förvandla klippön till den unika barockträdgården vi än idag kan se. Den är med sina många blomstrande terrasser, trappor, pelare och formklippta häckar ett enastående exempel på en italiensk 1600-tals trädgård. Vår engelsktalande lokalguide visar oss runt i delar av familjen Borromeos vackra barockpalats.

Därefter får vi tid att på egen hand strosa runt i trädgården med sina olika terrasser och frigående vita påfåglar innan det blir dags att ta båten tillbaka till Baveno.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Frukost. Idag gör vi en fantastisk panoramatur med tåg, genom Centovalli och Valle Vigezzo med dess storslagna natur, till staden Locarno i Schweiz.

Vi får njuta av spektakulära vattenfall och enorma bråddjup, vackra kastanjeskogar och dramatiska klyftor som passerar utanför vårt tågfönster. Locarno ligger vid stranden i den norra delen av Lago Maggiore, vid foten av alperna och där har vi tid att på egen hand äta lunch och strosa runt lite i staden.

Vi återvänder till Baveno med båt och får uppleva det vackra landskapet med snöklädda alptoppar, gröna sluttningar, palatsvillor och trädgårdar.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Frukost. Hela dagen är fri för att på egen hand njuta av Baveno med sina vackra omgivningar.

Vår reseledare ger tips och gör ett trevligt program för de som så önskar. Ett besök i grannstaden Stresa rekommenderas.

Det finns möjlighet att besöka botaniska trädgården Villa Taranto i Verbiania, gå på marknaden i Intra eller ta tåget in till Milano.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Frukost. Med buss åker vi till sjön Lago d’Orta. Från Omegna tar vi oss med båt till klosterön Isola San Giulio, där vi tillsammans med lokalguide besöker klosterkyrkan och går runt på den lilla ön.

Vi tar båten vidare till den bilfria staden Orta San Giulio. Här tar vår lokalguide oss runt på en kortare promenad innan det ges tid för lunch på egen hand.

Med båt och buss återvänder vi till vårt hotell i Baveno.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Vi har tid att i lugn och ro äta frukost innan det är dags att fara till flygplatsen Linate vid Milano.

Vårt flyg avgår 13.00 och vi landar på Arlanda 15.40.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – Milano t/r
  • Flygplatsskatter, skatter
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 frukostar, 5 middagar
  • Bussresor
  • Båtturer, tågresa
  • Entréer och visningar
  • Engelsktalande lokalguider
  • Reseledarens tjänster

Pris: 10.450:-


Enkelrumstillägg: 1.350:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: