Italienska blomsterrivieran och Piemonte

San Remo, tryffelstaden Alba, vinbyn Barolo

21 - 26 september    6 dagar    14.290:-


Palmer och blomsterprakt möter oss i San Remo, den Italienska Rivierans eleganta huvudort välkänd för sina blomsterodlingar, sin mondäna atmosfär och sina fantastiska vyer över Medelhavet. Resan fortsätter upp i de vackra trakterna över de liguriska bergen och tar oss in i regionen Piemonte. Här finns några av Italiens mest omtalade vindistrikt.

Dag 1            Arlanda – San Remo

Vårt flyg avgår från Arlanda kl 09.40 med Norwegian direkt till Nice, där vi landar kl 12.40. Här möter oss vår reseledare Italienkännaren Marie Steenstrup, bosatt i regionen under många år och med stort intresse för gastronomi och vin.

Vi färdas längs den vackra Rivieran till vår destination för dagen, Hotel Lolli Palace i San Remo, ett bra mellanklasshotell, i vacker jugendstil, beläget vid strandpromenaden, med gångavstånd till shopping och restauranger. Alla rum har WC, dusch/bad, kassaskåp, TV och WiFi.

Efter check in på hotellet bekantar vi oss med omgivningarna under en stadspromenad med svensktalande lokalguide.

Blomsterrivierans metropol, San Remo, har sedan 1860-talet varit en elegant och omtyckt rekreationsort, med härlig atmosfär. Staden har en medeltida stadsdel, ”La Pigna” med smala gränder och kullerstensgator som stundtals öppnas upp mot vackra vyer över Medelhavet. Ryska ortodoxa kyrkan, katedralen San Siro i romansk-gotisk stil och stadens omtalade Casino är tillsammans sevärda byggnader i denna blommornas stad.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2            Villa Nobel och ledig eftermiddag

Idag tar vi oss tillsammans med vår reseledare och lokalbuss, den korta sträckan till Alfred Nobels museum, inrymt i hans Villa och omgiven av en vacker park. Alfred Nobel levde och verkade i San Remo sina fem sista levnadsår, 1890 – 1896, där han efter ett liv präglat av rastlöshet fann en fristad i sin praktfulla villa, med enastående utsikt över Medelhavet. Här förde han ett tillbakadraget liv och  ägnade sig åt många forskningsprojekt. Vi får ett guidat besök med svensktalande lokalguide.

Efter visningen får vi tid att på egen hand uppleva San Remo eller tillsammans med vår reseledare.

Lunch på egen hand. San Remo inbjuder också till shopping, att flanera på strandpromenaden eller bara sitta på något av stadens trevliga caféer och njuta av utsikten och folklivet.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3            San Remo – Alba

Vi lämnar San Remo och reser med buss upp i de vackra liguriska bergen, här odlas och framställs flera av Liguriens goda viner, som Vermentino, Pigato och Ormesco, på de sinnrikt konstruerade terrassodlingarna som är karaktäristiska för området. I närheten av byn Ranzo besöker vi en vingård, där vi får se odlingarna på nära håll och förstås smaka på gårdens viner. Vi bjuds på en trevlig lunch med lokala specialiteter.

Efter lunch fortsätter vi resan in i regionen Piemonte. Vi färdas i ett bildskönt landskap av mjukt böljande kullar täckta av vinodlingar, genom några av Italiens bästa vindistrikt. Här produceras välkända viner som Barolo, Barbera, Barbaresco och mousserande viner i Asti. Området är mycket uppskattat för sin vackra miljö, sina pittoreska och välbevarade medeltida småbyar. Sen eftermiddag når vi vårt mål, staden Alba, vida omtalad för sin tryffel och årliga tryffelfestival och en gång känd som ”staden med de hundra tornen”.

 

Här bor vi tre nätter på Hotel Savona, ett trevligt mellanklasshotell centralt beläget på Piazzan vid stadens huvudgata. Alla rum har WC, dusch/bad, kassaskåp, TV och WiFi. Efter incheckningen gör vi en stadspromenad tillsammans med reseledaren för att bekanta oss med omgivningen.

I Albas historiska stadskärna går vi längs huvudgatan Vittorio Emanuele, som kantas av palats i renässans- och jugendstil. Vid Piazza Duomo finns två av Albas vackraste byggnader, domkyrkan San Lorenzo från 1400-talet och Palazzo Comunale. Den berömda tryffelfestivalen hålls i november och då fylls gatorna av gourmeter, matentusiaster och turister från hela världen, som vill beskåda försäljningen av en av världens dyraste ingredienser – den sällsynta vita tryffeln

Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 4            Piemonte

Idag gör vi en heldagsutflykt i området. Piemonte ligger mellan Alperna och Apenninerna i ett bördigt landskap som har begåvats med både den berömda tryffeln och prestigevinet Barolo. Vi kommer att färdas genom ett böljande landskap, där vinodlingar samsas med hassel, ekskogsklädda sluttningar och med de magnifika Alperna som horisont.

Dagen inleds med ett besök i medeltidsslottet Grinzane Cavour. Greven av Cavour hade en viktig roll vid det historiska enandet av Italien under 1800-talet. Från borggården har vi fin utsikt över det natursköna omgivande landskapet.

Vi fortsätter på vackra vägar mot byn Barolo. Vi inleder med att besöka Barolos slott och i deras ”Enoteca” där vi välkomnas med ett glas vin.

Tid att på egen hand se sig omkring i byn, njuta av miljön med de karaktäristiska medeltida stenhusen och titta in de små butikerna.

Vi äter en gemensam lunch, på en lokal restaurang mitt i byn.

Efter lunch gör vi ett besök hos den stora vinproducenten Fontanafredda. Vi besöker deras berömda vinkällare och serveras ett glas Spumante Metodo Classico.

Framåt kvällen är vi tillbaka i Alba och har tid att koppla av på hotellet och äta middag på egen hand. Reseledaren ger gärna tips på trevliga restauranger och den som vill kan äta tillsammans med henne.

Dag 5            Barbaresco och Tryffeljakt

Denna förmiddag har vi egen tid att upptäcka Alba. På bekvämt gångavstånd från hotellet ligger många intressanta matbutiker, caféer och bra restauranger. Reseledaren ger gärna tips på andra utflykter för den som önskar och ger även rekommendationer på lunchställen.

Efter lunch samlas vi för dagens utflykt, vi reser från Alba över byn Treiso och en halvtimme senare ankommer vi till byn Barbaresco. Där börjar vi med att besöka byns alldeles speciella lilla ”vinkyrka” och serveras ett glas Barbaresco, innan vi gör en promenad uppför huvudgatan, fram till byns medeltida utsiktstorn, tillika Barbarescos symbol. Härifrån har vi en utsökt panoramavy över det omgivande landskapet. Den som vill kan åka upp i tornet (mot en avgift på € 5) eller ta sig en god kopp kaffe i byn och strosa runt en stund på egen hand, innan vi fortsätter vår färd mot Roddi, där vi ska vara med om en simulerad sökning av tryffel.

Väl framme möts vi av Gianni, eller ”Barot V” som han även kallas. Gianni är tryffelsökare i 5:e generationen och tillsammans med honom och hans specialdresserade hund följer vi med ut i tryffelskogen, där både vita och svarta tryfflar växer. Efteråt välkomnas vi hem till Gianni, där vi bjuds på en Aperitivo, traktens röda Dolcettvin samt olika tilltugg med bl.a. tryffel tillagat av Giannis mamma Maria.

Vi är tillbaka i Alba vid 19-tiden och efter lite tid på hotellet samlas vi för gemensam avskedsmiddag på en trevlig restaurang i Alba.

Dag 6            Alba – Milano – Arlanda

På morgonen lämnar vi Alba och tar oss direkt till Milanos flygplats Linate där vi flyger med SAS direkt till Stockholm kl 13:00 med ankomst kl 15:40.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda - Nice
 • Flyg Milano - Arlanda
 • Flygplats-/hotellskatter
 • Bussresor
 • Plats i dubbelrum
 • 5 frukostar
 • 2 luncher
 • 4 middagar
 • 1 aperitivo
 • Vinprovningar enligt program
 • Utflykter och entréer
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 14.290:-


Enkelrumstillägg: 1.690:-

Rabatt 300:- gäller t.o.m. 12/3
för de 20 först bokade

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: