Kultur i Flandern och Bryssel

Gent, Brygge, Antwerpen och Bryssel

11 - 16 maj    6 dagar    12.950:-


Endast 4 platser i dubbelrum kvar, på denna populära resa!

Följ med till Flandern och de vackra medeltidsstäderna Brygge och Gent med sina kanaler. Vi kommer till Bryssel – Europas ”huvudstad”, där vi stiftar bekantskap med Art Nouveau arkitekten Horta. I Antwerpen besöker vi Rubens hem och det nya Diamantcentret DIVA. Vi njuter av Belgiens välrenommerade kök och kan prova den kända chokladen i Brygges eller Bryssels chokladbutiker. Dessutom provar vi naturligtvis Belgiskt öl.

Dag 1   Arlanda – Bryssel – Gent
Direktflyg kl 08.05 med SAS från Arlanda till Bryssel där vi beräknas landa kl 10.10. På flygplatsen möts ni av vår reseledare Belgienexperten Göran Blomquist.

Med buss gör vi en panoramatur i Bryssel och ser bl.a. de kungliga slotten, EU-parlamentet, botaniska trädgården, Atomium och parlamentet. Vi avslutar rundturen med en gemensam lättlunch.

På eftermiddagen checkar vi in på Novotel Gent Centrum, ett trevligt mellanklasshotell där vi bor 3 nätter.

Middag i hotellets restaurang.

Göran gör en promenad i hotellets närområde med dem som önskar.

Dag 2   Brygge med kanaltur
Idag ska vi besöka det närbelägna Brygge som under medeltiden blev omåttligt rikt på tyghandel. Staden är en av de mest välbevarade medeltida Hansastäderna i Europa och hela stadskärnan är klassad som ett världsarv. Rikedomen lockade fram konstnärerna, precis som i Italien och här liksom i Gent möter vi van Eyck, Memling och andra senmedeltida mästare.

Vi gör en stadspromenad i de trånga gränderna med många vackra byggnader. Vår lunch äter vi på en historisk restaurang och därefter gör vi en tur på kanalerna. Brygge är även känt som staden med 80 chokladbutiker, som med fördel kan besökas. Vi avslutar med ett besök på Groningens konstmuseum med några av de viktigaste mästerverken från den ”mörka” medeltiden.

På tidig kväll är vi åter i Gent.

Middag på egen hand. De som önskar kan följa med reseledaren, som avslutar kvällen på en ölpub.

Dag 3   Gent
Vi inleder dagen med en guidad promenad i Gents historiska centrum. Liksom Brygge blev Gent under tidig medeltid mycket rikt och det ser man ännu på de välbevarade byggnaderna.

På promenaden besöker vi katedralen med van Eycks konsthistoriskt viktiga altartavla, passerar Belfry-tornet, den medeltida tyghallen och provar Gentspecialiteter. Vi ser också de vackra medeltidsfasaderna vid den forna hamnen och fortsätter förbi Grevarnas Borg, som med sina tinnar och torn ser ut som en sagoborg.

En härlig kanaltur tar vid och avslutas med ett bryggeribesök på Gentse Gruut Stadsbrouwerij, ett unikt bryggeri som brygger sitt öl, inte med humle, utan med kryddor enligt medeltida recept. Här blir det provsmakning av öl samt lättlunch.

Fri eftermiddag för shopping på de många mysiga gågatorna i Gents centrum. Ett glas på något utecafé på kajen Graslei är ett måste.

Middag i Gent på egen hand eller med reseledaren som har bra förslag på musselrestauranger.

Dag 4   Antwerpen
Efter frukost åker vi med buss till Antwerpen, Belgiens andra stad och Europas tredje största hamnstad.

Staden var i början av 1500-talet Europas rikaste handels- och industristad. En av Antwerpens viktigaste näringsgrenar är diamanthandeln och här handlas 70% av världens diamanter på de fyra diamantbörser som finns här. Vi startar vår stadsrundtur till fots och besöker det nya Diamantcentret DIVA där vi får veta allt om diamanter. Här finns museum, utställning, slipning och för den som har en tjock plånbok, en shop.

Vi fortsätter till Grote Markt, med sitt vackra renässansstadshus och Vårfrukatedralen, det största gotiska byggnadsverket i Belgien, med några av Rubens mästerverk.

Efter lunch på egen hand besöker vi Rubens hus, där konstnären bodde och hade sin stora ateljé med många medarbetare.

Därefter har vi fri tid för shopping, eller en öl på Bier Central med mer än 300 sorter, eller ett besök i modekvarteren.  Antwerpen har sedan 80-talet, då ett antal unga designers ”The Antwerp six” slog igenom internationellt, varit ett europeiskt modecentrum.

På sen eftermiddag är vi i Bryssel och på vårt nya Hotel Bedford **** som är mycket centralt beläget.

I kväll äter vi en ölinspirerad middag i Marollen kvarteren.

Dag 5   Bryssel
Vi inleder dagen med att bekanta oss med storhetstiden inom belgisk formgivning, Art Nouveau/Jugend, genom att besöka arkitekten och formgivaren Victor Hortas hem och ateljé. Vi fortsätter med en promenad i centrum och sedan har vi eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Göran tipsar om var man kan äta lunch och ger förslag på vad man kan göra om shopping inte lockar. Bryssel har många sevärda museer med både de gamla mästarna och samtida som t.ex. Magritte. Även Tintin har sitt eget museum.

Före middagen gör vi en kort promenad och ser de gamla delarna runt Grand Place med sina sevärdheter.

Middag serveras hos rustika “Chez Leon”, där specialiteten är moules frites – musslor med pommes frites.

Kvällsvandring, där vi stannar till på ett strålande Grand Place, ”Europas vackraste torg”.

Dag 6   Bryssel – Stockholm
Vi kan inte lämna Belgien utan att ha besökt en riktig chocolatier. Vi inleder dagen med att se hur chokladpralinerna tillverkas och prova resultatet. Vi fortsätter med en promenad i kvarteren runt Place St:e Catherine, med diverse smakprovningar.

Lättlunch utomhus vid en populär fisk- och skaldjursbar.

Fri tid för sista minuten shopping eller en half and half på Brasserie Le Cirio, reseledarens favoritställe.

Vi tar farväl av Bryssel innan bussen tar oss till flygplatsen. Där vårt flyg med SAS avgår kl 18.00 direkt till Arlanda där vi landar kl 20.10.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Bryssel t/r
 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 Frukostar
 • 4 Luncher
 • 3 Middagar
 • Choklad- samt ölprovning
 • 2 Kanalturer
 • Utflykter
 • Entréer
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.950:-


Enkelrumstillägg: 2.250:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

Ta med bra skor eftersom vi promenerar mycket!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: