Kultur, mat och vin i norra Italien!

Vicenza, Verona och Padua

29 augusti - 5 september    8 dagar    16.650:-


Från den medeltida staden Bassano del Grappa vid foten av Alperna gör vi intressanta utflykter till Verona, Padua och Vicenza. Vi ser arkitekten Andrea Palladios berömda villor och byggnader. Reseledare är vin- och Italienkännaren Per Åsander som bjuder på ett omväxlande program med besök på utvalda vingårdar, god mat och sevärda besöksmål.

Dag 1   Stockholm – Bassano del Grappa
Avresa från Arlanda kl 09.25 direkt till Venedig med ankomst kl 12.05. Här möts vi av vår reseledare Per Åsander och med buss tar vi oss till Bassano del Grappa, som ligger där Venetos slätter möter Alpernas första branta stigningar. Runt omkring ligger ett böljande grönt vinlandskap och staden ligger nära kända kulturstäder som Padua Vicenza, Verona och Venedig

I Bassano bor vi på centralt belägna, Hotel Belvedere**** med salonger och rum i klassisk stil. Alla rum har WC, dusch/bad, luftkonditionering, hårtork och TV.

Vid ankomsten välkomnas vi med en välsmakande lunchbuffé.

Efter att ha installerat oss i våra rum återsamlas vi för att göra en stadspromenad med vår reseledare. I den medeltida stadskärnan ser vi bl.a. den berömda bron Ponte Vecchio som ritades av Andrea Palladio.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   I Palladios spår
Idag besöker vi Vicenza som är känt för sina vackra byggnader ritade av renässansarkitekten Palladio.

Strax utanför Vicenza stannar vi till vid Villa Rotonda, ett av hans många mästerverk, byggt i slutet på 1500-talet. Villan anses vara en av renässansens mest fulländade byggnader.
Vi gör en promenad runt villan för att kunna beskåda dess skönhet från alla håll! Väl framme i centrala Vicenza äter vi gemensam lunch och gör vi en promenad med engelsktalande lokalguide genom staden och dess vackra monument. Vi avlutar med ett besök i Palladios sista stora verk Teatro Olimpico, som fullbordades efter hans död.

Middag på egen hand i Bassano del Grappa.

Dag 3   Dag för egna strövtåg
Hela dagen är fri för att på egen hand utforska och njuta av Bassano del Grappa eller varför inte ta tåget till Venedig en dryg timme bort.

Vår reseledare hjälper gärna till med tips och tidtabell.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4   Villa Godi Malinverni
Dagens utflykt går västerut till Lugo di Vicenza. Här finns ett av Palladios tidigaste verk, Villa Godi Malinverni. Vi blir guidade i villan och får höra mer om Palladio och hans arkitektur. I den magnifika trädgården bjuds vi på en drink och intar därefter lunch på Villlans restaurang ”Il Torchio”.

Middag på egen hand i Bassano del Grappa.

Dag 5   Vindistrikt och Marostica
Dagens utflykt går till den bördiga vinregionen Valdobbiadene. Här odlas och framställs den välkända mousserande drycken Prosecco.

Vi besöker två olika vingårdar där vi provsmakar viner. Per, som även är sommelier, berättar om dofter, smaker och om hur vinerna tillverkas och lagras. På en av vingårdarna äter vi en kall buffé med bröd, oliver, lokala ostar och charkuterier.

På eftermiddagen besöker vi medeltidsstaden Marostica där vi gör en liten stadspromenad och kommer förbi slottet ”Castello Inferiore” från 1300-talet. Staden är berömd för sina schackturneringar som pågår på torget framför slottet med människor och hästar som spelpjäser.

Middag på restaurang i Marostica.

Dag 6   Padua
Vi gör en kort promenad till stationen i Bassano del Grappa för att ta tåget till Padua som är en av världens äldsta universitetsstäder.

Tillsammans med lokalguide gör vi en promenad i de historiska delarna av Padua där vi kan njuta av vackra konstskatter, kultur och piazzor.

Vi ser Prato della Valle – ett av världens största torg som är smyckat med statyer av för Padua betydelse- fulla personer och vi passerar Piazza delle Erbe samt Piazza della Frutta som har levande, livliga marknader. Torgen ligger i skuggan av det imponerande Palazzo della Ragione som en gång i tiden var Paduas ståtliga stadshus. Här finns en av världens största medeltida salar med ett vackert bemålat tak. Vi besöker Cappella degli Scrovegni, är ett underbart litet kapell där vi ser berömda fresker skapade av Giotto på 1300-talet.

Efter stadspromenaden har vi egen tid på eftermiddagen för att äta lunch och uppleva stadens trevliga små butiker, där man kan handla lokala produkter som oljor, ostar, charkuterier och biscotti. Staden har ett stor utbud av restau-ranger med lokal mat. Vi rekommenderar ett besök på eleganta Café Pedrocchi, där man druckit kaffe sedan 1700-talet.

På sen eftermiddagen återsamlas vi för att ta tåget tillbaka till Bassano del Grappa.

Middag på restaurang i Bassano del Grappa.

Dag 7   Verona och Valpolicella
Vi börjar med att besök i kärlekens stad Verona. Tillsammans med Per gör vi en stadspromenad där vi ser exteriörerna av den antika romerska arenan och Julias berömda balkong.

Genom ett vackert böljande landskap fortsätter vi vår resa till vindistriktet Valpolicella där de berömda Amaronevinerna produceras. Här besöker vi en traditionell vingård och bjuds på en lätt lunch med lokala specialiteter, givetvis med provsmakning av Amaronevin.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 8   Basano del Grappa – Stockholm
Vi har tid att äta frukost i lugn och ro innan det är dags att åka till flygplatsen i Venedig.
Vårt direktflyg avgår kl 12.45 och anländer kl 15.15 till Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Venedig t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Plats i dubbelrum
 • Bussresor enligt program
 • Tågresa till Padua t/r
 • 7 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 2 Lätta luncher
 • 5 Middagar
 • 3 Vinprovningar
 • Utflykter och entréer
 • Engelsktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 16.650:-


Enkelrumstillägg: 1.690:-

Öppet köp t. o. m. 65 dagar före avresa.


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: