Kultur, mat och vin i norra Italien!

Vicenza, Verona och Padua

20 - 27 september    8 dagar    16.350:-


Från den medeltida staden Bassano del Grappa vid foten av Alperna gör vi intressanta utflykter till Verona, Padua och Vicenza där vi ser arkitekten Andrea Palladios berömda villor och byggnader. Resan bjuder på ett omväxlande program med besök på utvalda vingårdar i Valdobbiadene och Valpolicella, god mat i genuina miljöer och sevärda besöksmål. Reseledare är vin- och Italienkännaren Per Åsander.

Dag 1    Bassano del Grappa
Avresa från Arlanda kl 09.35 direkt till Venedig med ankomst kl 12.15.

Här möts vi av vår reseledare Per Åsander och med buss tar vi oss till Bassano del Grappa, som ligger där Venetos slätter möter Alpernas första branta stigningar. Runt omkring ligger ett böljande grönt vinlandskap och staden är omgiven av kända kulturstäder som Vicenza, Verona, Venedig och Padua.

I Bassano bor vi på centralt belägna, Hotel Belvedere**** med salonger och rum i klassisk stil. Alla rum har WC, dusch/bad, luftkonditionering, hårtork och TV.

Vid ankomsten välkomnas vi med en välsmakande lunchbuffé.

Efter att ha installerat oss i våra rum återsamlas vi för att göra en stadspromenad med vår reseledare. I den medeltida stadskärnan ser vi bl.a. den berömda bron Ponte Vecchio som ritades av Andrea Palladio.

Promenaden avslutas med ett besök på Grappa-museet där vi också får provsmaka stadens berömda dryck.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2    I Palladios spår
Idag besöker vi Vicenza som är känt för sina vackra byggnader  ritade av renässansarkitekten Palladio. Strax utanför Vicenza får vi visning av Villa Valmarana ai Nani, som är bland hans tidigaste byggnader. Här finns fantastiska fresker av far och son Tiepolo.

I Vicenza äter vi gemensam lunch och därefter gör vi en intressant promenad med lokalguide genom staden där vi bl.a. ser Palladios sista verk Teatro Olimpico.

Middag på egen hand i Bassano.

Dag 3    Padua
Vi gör en kort promenad till stationen i Bassano för att ta tåget till Padua som är en av världens äldsta universitetsstäder. Tillsammans med lokalguide gör vi en promenad i de historiska delarna av Padua där vi kan njuta av vackra konstskatter, kultur och piazzor.

Vi ser Prato della Valle – ett av världens största torg som är smyckat med statyer av för Padua betydelsefulla personer och vi passerar Piazza delle Erbe samt Piazza della Frutta som har levande, livliga marknader.

Torgen ligger i skuggan av det imponerande Palazzo della Ragione som en gång i tiden var Paduas ståtliga stadshus. Här finns en av världens största medeltida salar med ett vackert bemålat tak.

Efter stadspromenaden har vi tid att äta lunch på egen hand. Här finns gott om restauranger med lokal mat. Vi rekommenderar ett besök på eleganta Café Pedrocchi, där man druckit kaffe sedan 1700-talet.

Innan vi återsamlas på eftermiddagen för att ta tåget tillbaka till Bassano finns tid för shopping. Det finns gott om trevliga små butiker där man kan handla lokala produkter som oljor, ostar, charkuterier och bakverk.

Gemensam middag på hotellet. 

Dag 4    Villa Godi Malinverni
Dagens utflykt går västerut till Lugo di Vicenza. Här finns ett av Palladios tidigaste verk, Villa Godi Malinverni.

Vi blir guidade i villan och och får höra med om Palladio och hans byggnadsverk.
I den magnifika trädgården tar vi  en drink  och intar därefter lunch på Villlans restaurang ”Il Torchio”.

Middag på egen hand i Bassano.

Dag 5    Viner i Valdobbiadene
Dagens utflykt går till den bördiga vinregionen Valdobbiadene. Här odlas och framställs den välkända mousserande drycken Prosecco.

Vi besöker två olika vingårdar där vi provsmakar viner. Per som även är sommelier, berättar om dofter, smaker och om vinernas tillverkning.På en av vingårdarna äter vi en kall buffé med bröd, oliver, lokala ostar och charkuterier.

I den medeltidsstaden Marostica gör vi en stadspromenad och kommer förbi slottet ”Castello Inferiore” från 1300-talet. Staden är berömd för sina schackturneringar som pågår på torget framför slottet med människor och hästar som spelpjäser.

Vår middag intas i stadens övre borg på den välrenomerade slottsrestaurangen som ligger med vacker utsikt över landskapet

Dag 6    Dag för egna strövtåg
Hela dagen är fri för att på egen hand utforska och njuta av Bassano del Grappa eller varför inta ta tåget till Venedig en dryg timme bort.

Vår reseledare hjälper gärna till med tips och tidtabell.

Gemensam middag på en restaurang i Bassano del Grappa.

Dag 7    Verona och Valpolicella
Dagens första stopp gör vi nära Ronca där vi besöker en gård som tillverkar ost. Vi får höra om tillverkningen och provsmaka vin, skinka samt gårdens ost.

Färden fortsätter till Verona där vi ser den romerska arenan och Romeo och Julias berömda balkong.

Tillsammans med Per tar vi en promenad i de gamla delarna och har möjlighet att äta lunch på någon av många trevliga restauranger.

Vi fortsätter på eftermiddagen genom ett vackert böljande landskap till området Valpolicella där Amaronevinerna tillverkas. Här besöker vingården Villa Spinosa och gör en rundvandring då vi får höra om vinframställningen. Besöket avslutas med en vinprovning av Amarone- och Nebbioloviner med tilltugg av lokala specialiteter.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 8    Hemresa
Vi har tid att äta frukost i lugn och ro innan det är dags att åka till flygplatsen i Venedig.

Vårt direktflyg avgår kl 12.45 och anländer kl 15.15 till Arlanda.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Venedig t/r
 • Flygplats- och hotellskatter
 • Bussresor, tågresa
 • Plats i dubbelrum
 • 7 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 1 Lättlunch
 • 5 Middagar
 • 3 Vinprovningar
 • Provsmakningar
 • Utflykter och entréer
 • Lokalguider
 • Reseledarens tjänster

Pris: 16.350:-


Enkelrumstillägg: 1.590:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: