Kultur, musik och natur i vackra Salzburg

med Königsee, Örnnästet och konsert i Schloss Mirabell

6 - 11 september    6 dagar    12.950:-


Mozarts födelsestad Salzburg är en av Europas vackraste med praktfull barockarkitektur och biskopsborgen Hohensalzburg som tronar högt över staden. Våra utflykter går till natursköna Salzkammergut, Kejsar Franz Josephs sommarvilla i Bad Ischl, Örnnästet med svindlande utsikt samt en båttur på alpsjön Königssee. Vi bor bra på gångavstånd till de flesta av stadens sevärdheter. På slottet Mirabell lyssnar vi på en klassisk kvällskonsert.

Dag 1   Arlanda – Salzburg
Vi reser med SAS kl 08.40 direkt till München där vi landar kl 10.50. Vår reseledare och buss möter er på flygplatsen. På vägen till Salzburg gör vi ett stopp för den som vill äta lunch eller dricka kaffe. Efter drygt 2 timmars bussresa når vi Mozarts födelsestad, Salzburg.

Vi bor på Goldenes Theater Hotel****, beläget i centrum på gångavstånd till alla sevärdheter.
Alla rum har TV, kassaskåp och AC.

Vi promenerar till en närbelägen restaurang där vår middag serveras.

Dag 2   Salzburg
Idag är det dags att upptäcka Salzburg till fots med vår svensktalande lokalguide.Vi promenerar längs Linzergasse, en trevlig shoppinggata och fortsätter till ”gamla stan”, där vi får visning av Mozarts barndomshem där han föddes 1756. Idag är det ett museum fyllt av minnen, porträtt och instrument. Hans musik har gjort honom odödlig och under sitt korta liv hann han med att komponera över sexhundra verk innan han dog i Wien endast 35 år gammal.

På en trevlig restaurang i centrum äter vi en gemensam lunch och därefter är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Vi rekommenderar ett besök på något av stadens berömda kaféer. Varför inte besöka Österrikes äldsta kaffe-hus Tomaselli eller Kaffee Fürst, som säljer de ”äkta” Mozartkulorna och ligger på andra sidan gatan.

Middag på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med förslag.

Dag 3   Salzkammergut
Dagens utflykt tar oss österut till det natursköna Salzkammergut som ursprungligen mest var känt för sina saltgruvor och den blomstrande salthandeln som pågått i området sedan bronsåldern. Vi beundrar den vackra naturen med blåa sjöar, gröna ängar, små byar och upp till 3.000 meter höga berg.

I den lilla byn S:t Gilgen vid stranden av Wolfgangsee går vi ombord på en färja som tar oss till S:t Wolfgang där den berömda operetten ”Värdshuset vita hästen” utspelade sig. Vi tar en promenad till ”värdshuset som egentligen heter Hotel Weisses Rössl,

På väg mot Bad Ischl äter gemensam lunch på en trevlig restaurang.

På eftermiddagen kommer vi till den eleganta kurorten Bad Ischl, ”Salzkammerguts hjärta” som ligger vackert i Traundalen, omgiven av sex höga berg. Kejsar Frans Josef av Österrike-Ungern fick tillsammans med prinsessan Elisabeth ”Sisi” av Bayern Kejsarvillan i förlovningspresent och här, där hovetiketten var så mycket lättsammare än i Wien, tillbragde han 82 somrar. Vi får en privat visning av Kejsarvillan med omgivande engelsk park.

På ett av Österrikes mest välkända kafeer, avslutar vi dagen. Konditori Zauner startades på Franz Josefs tid och drivs än idag av familjen Zauner, som har fått många utmärkelser genom åren för sina goda bakverk.

Här erbjuds den största tårt- och kakbuffén i hela landet! Vi njuter av en traditionell kaffe ”Melange” där var och en själv väljer ut ett bakverk från buffén.

På kvällen är vi tillbaka i Salzburg.

Middag på egen hand.

Dag 4   Örnnästet – Königsee
Idag gör vi en utflykt längs vackra vägar till nationalparken Berchtesgaden i östra Bayern. Här besöker vi Kehlsteinhaus – Hitlers Örnnäste – på 1.834 meters höjd och kan njuta av resans kanske vackraste och mest imponerande utsikt.

Efter en härlig naturupplevelse går färden vidare till Königssee – en vacker alpsjö inbäddad mellan branta bergväggar. Det är Tysklands högst belägna sjö med smaragdgrönt vatten som skimrar i en fjordliknande miljö. Här får vi uppleva de vackra omgivningarna när vi tar en tur på sjön med en tyst eldriven båt, till vallfarts-kyrkan S:t Bartholomä, ett pittoreskt lökformat kapell.

Vi tar båt och buss tillbaka och är åter i Salzburg på eftermiddagen. En lätt lunch serveras under dagen.

Middag på egen hand.

Dag 5   Fri dag och kvällskonsert
Dagen är fri för egna strövtåg. Reseledaren hjälper till med idéer och bokningar. Här är några förslag: Njut av kaffe och en bit Sachertårta på Hotel Sacher eller strosa runt i den vackra Mirabellträdgården.

Följ med på en tur i musikalen ”Sound of musics” fotspår eller ta en tur med linbana upp till Mönchsberg och fästningen Hohensalzburg.

På kvällen träffas vi åter på hotellet för att gemensamt gå till vår middagsrestaurang.

Efter middagen gör vi en kort promenad till slottet Mirabell där vi ska lyssna på en klassisk konsert i slottets barocksmyckade Marmorsal. På programmet står kompositioner av främst Mozart men även av Vivaldi, Haydn och Beethoven. Här i Marmorsalen musicerade en gång i tiden familjen Mozart för Salzburgs ärkebiskopar.

Dag 6   Salzburg – Arlanda
Efter att ha ätit frukost i lugn och ro är det dags att lämna Salzburg för denna gång.
Bussen tar oss mot München och på vägen gör vi ett kaffestopp innan vi kommer fram till flygplatsen.

Vi flyger kl 16.05 direkt till Stockholm, där vi beräknas landa kl 18.15.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – München t/r
 • Flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • 2 Båtfärder
 • Plats i dubbelrum
 • 5 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 2 Middagar
 • 1 Kaffe med bakverk
 • Utflykter och entréer
 • Svensk lokalaguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.950:-


Enkelrumstillägg: 1.650:-

Öppet köp t. o. m. 65 dagar före avresa.


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: