Lars Lerins Sandgrund & “Läderlappen”

på Wermland Opera i Karlstad

20 - 21 april    2 dagar    3.280:-


Njut av en härlig helg i Värmland fylld med konst och musik! På Lars Lerins  konsthall Sandgrund får vi en intressant visning och får höra om personen, konstnären och författaren. På Wermlandsoperan ser vi Läderlappen operetternas operett. På ditresan äter vi  lunch på Karlslunds herrgård utanför Örebro och på hemresan äter vi lunch på Ölme Prästgård Gästgiveri som finns med i White Guide. Vi bor på trevliga Elite Stadshotellet Karlstad.

Dag 1 Avresa kl 09.30 fredagen den 20 april från Cityterminalen i Stockholm. På Karlslunds Herrgård serveras vi en god lunch i trevlig miljö. Färden går vidare till Karlstad där vi bor på centralt belägna Elite Stadshotellet****. Detta eleganta hotell har anor från 1800-talet och har ett naturskönt läge vid vattnet. Vi äter buffémiddag på Wermland Opera före föreställningen som börjar kl 19.00.

Johann Strauss d.y. mest älskade operett  Läderlappen bjuder på smäktande valser, fartfyllda polkor, galopper och ungersk czardas. Wermland Opera har flyttat handlingen från 1870-talets Wien till strax efter krigsslutet 1945. I den österrikiska huvudstaden slickar man sina sår efter det nyligen avslutade världskriget. Liksom i Berlin har segermakterna delat upp staden i en brittisk, en fransk, en sovjetisk och en amerikansk del. Vi får bland annat se Alfred som amerikansk ockupationssoldat, festfixaren Prins Orlovsky som sovjetisk officer och Frank som misstänks varit nazistisk angivare under krigsåren.

Under kriget har paret Rosalinda och Gabriel von Eisenstein lyckats gömma sin bäste vän, den judiske Dr Falke som i bekantskapskretsen går under öknamnet ”Fladdermusen”, efter ett elakt skämt som Gabriel utsatt honom för. Falke planerar att hämnas på sin vän och det resulterar i en festlig, smått förvirrad och galen förväxlingskomedi som bjuder på många skratt. Falkes sprudlande upptåg resulterar i flera överraskningar – både för dem på scen och för publiken. Läderlappen är fylld av kärleksförvecklingar, otrohetsaffärer, en lysande maskeradfest där deltagarna virvlar ut på dansgolvet i smäktande valser, sprittande polskor allt medan champagnen flödar och vett och etikett rinner ut.

Dag 2 Vi äter frukost i lugn och ro innan vi beger oss till Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund.

Idag betraktas Lerin som en av Nordens främsta akvarellister, känd för sina dramatiska och mystiska skildringar av nordisk natur. Vi får en uppskattad visning av hans verk och får också höra om hans författarskap. På Ölme Prästgård Gästgiveri- en rofylld 1700-talsmiljö - strax utanför Kristinehamn äter vi en god lunch. Gästgiveriet finns sedan flera år med i prestigefulla White Guide – Sveriges bästa restauranger. I Strängnäs dricker vi eftermiddagskaffe på mysiga Grassagården. Vi är åter på Stockholms central vid 19-tiden.

 

 

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresa
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 1 Frukost
  • 2 Luncher
  • 1 Middag
  • 1 Kaffemål
  • Biljett à 390:-
  • Visning och entré
  • Reseledarens tjänster
 

Pris: 3.280:-


Enkelrumstillägg: 280:-

Fåtal platser kvar!

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!

Evenemangsbiljetten ej återbetalningsbar efter 16 februari.


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm