Madrid – Spaniens hjärta med Toledo

19 - 23 oktober    5 dagar    12.950:-


Madrid, staden som aldrig sover, är en upplevelse! Här får vi njuta av god mat, se storslagen arkitektur, vackra boulevarder och passionerad flamenco. På konstmuseet Prado ser vi världsberömd konst, vi besöker det kungliga slottet och saluhallen San Miguel. Vi kommer till Toledo, landets religösa hjärta och en av Europas bäst bevarade medeltida städer.

Dag 1   Stockholm – Madrid
Avresa kl 11.45 med direktflyg till Madrid där vi landar kl 15.45. Vi gör en kort panoramatur på vägen till hotellet med vår reseledare.

Vi bor på hotell Catalonia Gran Via, ett fyrstjärnigt hotell beläget på paradgatan Gran Via och bara några steg från Madrids medelpunkt, det livliga torget Puerta del Sol. Alla rum har WC, dusch/bad, luftkonditionering och gratis WiFi

Vi avslutar dagen med att tillsammans med vår reseledare gå till en typisk spansk restaurang för gemensam middag.

Dag 2   Prado & kungliga slottet
Med buss och engelsktalande lokalguide, beger vi oss till Madrids främsta konstjuvel – Pradomuseet, som anses ha en av världens främsta konstsamlingar. Museet byggdes 1785 och innehåller mer än 2.200 tavlor, åtskilligt kommer från Nederländerna som på 1500-talet tillhörde spanska kungen. Även mycket av drottning Kristinas samling hamnade här. Vi gör en guidad tur i utvalda delar av museet och ser verk av de kända spanska mästarna som Velázquez, El Greco och Goya.

Dagens nästa besök blir i det kungliga Slottet, som är det officiella residenset för det Spanska kungahuset, även om kungen, Felipe VI, bara använder det för att fira olika statsceremonier. Med sina 3.418 rum är det Europas största kungliga slott, så vi ser bara en begränsad del.

Efter besöket promenerar vi till Plaza Mayor, det kullerstensbeklädda torget är stadens största och har genom historien varit skådeplats för både parader och tjurfäktningar. Idag är torget kantat av restauranger och en levande samlingsplats för festligheter. Vi äter en gemensam lunch i närheten och därefter är eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Varför inte besöka det utsökta konstmuseet Thyssen-Bornemisza, det Moderna Konstmuseet Reina Sofia, promenera längs den berömda shoppinggatan Calle Serrano eller titta in på Café Gijon, ett av Madrids äldsta kaféer.

Middag på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med tips.

Dag 3   Toledo
Idag gör vi en utflykt till Toledo, en av Europas äldsta städer och Spaniens tidigare huvudstad. Staden är vackert belägen på en klippa omgiven av floden Tajo på tre sidor.

Vi gör stadsvandring med engelsktalande lokalguide genom de äldsta delarna av staden. Här samexisterade den judiska, muslimska och kristna kulturen under många hundra år.
Vi besöker bl.a. Katedralen från 1200-talet samt Synagogan.

I Toledo levde och verkade den store målaren El Greco på 1500-talet. Vi besöker kyrkan Santo Tomé, där ett av hans mest kända verk finns.

En gemensam lunch serveras på en lokal restaurang och därefter besöker vi en ”damasquinados” – verkstad.
Damaskering är ett gammalt och traditionellt konsthantverk, med metallinläggningar i guld och silver.

På tidig kväll är vi tillbaka i Madrid.

Middag på egen hand. Reseledaren hjälper gärna till med tips.

Dag 4   Madrid
Till fots och med vår engelsktalande lokalguide beger vi oss den korta sträckan till en av Madrids äldsta gator, La Cava Baja. Gatan är livlig och charmig , här hittar man mängder med små restauranger, tapas- och vinbarer.

Promenaden fortsätter till den gamla matmarknaden Mercado San Miguel, som funnits här i över hundra år. Den historiska byggnaden anses vara en av världens viktigaste gastronomiska marknader. Här hittar man det bästa landet kan erbjuda i matväg, som den iberiska skinkan, färskaste fisken och skaldjuren som transporteras hit dagligen från Galicien, ostar, korvar, grönsaker, olivolja m.m. Inne i marknaden ligger ett flertal tapasbarer och vi provsmakar några delikata smårätter.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Vi avslutar vår vistelse i Madrid med en gemensam avslutningsmiddag och en eldig flamencoshow.

Maten är inspirerad av andalusiska delikatesser och artisterna är av högsta klass som framför sin musik och dans med en medryckande passion.

Dag 5   Madrid – Stockholm
Efter frukost får vi lite egen tid, kanske göra de sista inköpen, eller bara njuta av stadens puls på någon cafeteria. Vill man istället komma ifrån stadens puls är den centralt belägna Retiro-parken, med sitt Kristallpalats, stora lummiga träd och praktfulla fontäner, det självklara valet.

Vårt flyg tillbaka till Stockholm avgår kl 14.45 och vi beräknas landa på Arlanda kl 18.35.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Madrid t/r
 • Flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 4 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 1 Tapaslunch
 • 1 Middag
 • 1 Middag med flamencoshow
 • Utflykter och entréer
 • Engelsktalande lokalguide
 • reseledarens tjänster

Pris: 12.950:-


Enkelrumstillägg: 2.980:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Ta med bekväma skor eftersom vi promenerar mycket.

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: