Malena Ernman med vänner på Dalhalla

Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista! Se även avgång 6 juli.

7 - 8 juli    2 dagar    4.190:-


Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista! Se även avgång 6 juli.

Konserterna med Malena Ernman på Dalhalla har blivit en sommartradition. Ta chansen att se Malena, i vad som hon själv beskriver som hennes absoluta höjdpunkt under året! För tionde året i rad intar hon Dalhalla med sin fantastiska röst och sitt charmiga framträdande. I år har hon bjudit in tre gäster som förgyller jubileumskvällen!

Vi bor i Tällberg med utsikt över Siljan. På Jobs handtryck i Västanvik får vi en intressant visning och på vägen upp mot Dalarna besöker vi Karlfeldtsgården.

 

Dag 1     Karlfeldtsgården – Tällberg – Dalhalla  

Avresa kl 10.00 från Cityterminalen i Stockholm lördagen den 7 juli.  Strax söder om Avesta besöker vi skalden och Nobelpristagaren Erik Axel Karlfeldt barndomshem, Här dricker vi kaffe med smörgås i trevlig miljö och kan därefter njuta av lustträdgården eller titta in i det lilla museet. 

Vi anländer vid 15-tiden till First Hotel Tällberg som ligger vackert med utsikt över Siljan. När vi kommer fram finns tid att ta ett dopp i inomhuspoolen eller gå en promenad i byn. Vid 17-tiden äter vi middag på hotellet och därefter åker vi mot kvällens festligheter. Vid återkomsten till hotellet är vickningen framdukad.

Dalhalla är en musikestrad som ligger i ett gammalt kalkbrott utanför Rättvik och har blivit en av världens mest omtalade musikscener. Att få vara med om ett musikevenemang i denna speciella miljö med sin unika akustik är en upplevelse utöver det vanliga.

Malena Ernman gästas i sommar av sina vänner Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Nils Landgren och för den musikaliska inramningen står Svenska Stråkensemblen och några av Sveriges bästa instrumentalister som bl. a. Mats Bergström, Janne Bengtsson och Magnus Lindgren.

Det är ingen överdrift att säga att Dalhalla har förändrat en del av mitt liv. Och det har varit en närmast total glädje! I sommar när vi firar 10-årsjubileum så blickar vi både framåt och tillbaka. Och vi gör det tillsammans med några av dem som har betytt mest för mig under de här tio åren. Mina idoler och nära vänner – Helen, Sarah och Nisse. Hälsar Malena.

Det är en stor ära att få komma tillbaka till Dalhalla och sjunga med Malena och Helen och Nisse. Tre inspiratörer musikaliskt och mänskligt. Jag och Malena må komma från olika musikaliska världar men har alltid hittat anledningar och olika sätt att slå ihop dem, för att vi tycker om de oväntade och det ärliga i musik. Vi tycker om att sjunga med varandra och vi älskar att göra det i Dalhalla! Hälsar Sarah Dawn Finer.

 

Vi har bra platser på Gul sektion B som ligger i mitten av arenan på raderna 21 – 23.  Konserten börjar kl 20.00 och förväntas hålla på i drygt 2 timmar. Finklädd på Dalhalla är varma vattentåliga fritidskläder och skor. Dalhallas arena är brant med många trappsteg.

 

Dag 2     Jobs handtryck – Rankhyttans herrgård – Vallby friluftsmuseum
Vi startar dagen med att i lugn och ro äta frukostbuffé. Kl 10.00 åker vi till Västanvik utanför Leksand där vi får visning av Jobs handtryck. Här finns klassiska och tidlösa tyger med vackra blomstermönster som andas svensk sommaräng, designade av systrarna Lisbeth och Gocken Jobs. Efteråt finns möjlighet att handla i butiken.

I närheten av Falun äter vi lunch i trevlig miljö på Rankhyttans herrgård. På Vallby friluftsmuseum utanför Västerås dricker vi kaffe hos systrarna på Gaggerska gården. Vi beräknas vara åter i Stockholm vid 18-tiden.

Praktisk information om Dalhalla:
På Dalhalla gäller kontant betalning vid köp av förfriskningar, hyra av filt eller regnponchos. Paraplyer är inte tillåtna och ingen förtäring eller vätskor får tas med in. Dalhallas säkerhetspersonal kontrollerar väskornas innehåll vid entrén.

Om du har problem att gå i trappor är det bäst att boka sittplatser högt upp arenan på raderna 37 – 51. Det finns möjlighet att åka ner i dagbrottet från bussparkering med en Arenabuss som betalas på plats och kostar 30:- enkel väg. Bussen tar dig till det plan där restauranger och toaletter finns. Härifrån får man ta sig ner i den starkt sluttande arenan till sin plats.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 1 frukost
  • 1 lunch
  • 1 middag
  • 2 kaffemål
  • Vickning
  • Evenemangsbiljett à 765:-
  • Visning av Jobs handtryck
  • Reseledarens tjänster
 

Pris: 4.190:-


Enkelrumstillägg 340:-

Anmälningsavgift 1500:- samt evenemangsbiljetten à 765:-

Öppet köp t.o.m.45 dagar före resan!

Evenemangsbiljetten ej återbetalningsbar efter 20 april.

Fullbokad – Men det går bra att ställa sig på väntelista! Se även avgång 6 juli.

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm