Möt våren i Rom!

1 - 6 april    6 dagar    13.980:-


Följ med Italienkännaren ”Pierino”, Per Åsander, till ett av hans favoritresemål – Rom! Under våra dagar kommer han visa oss sina pärlor både vad det gäller arkitektur och kultur men även vin och mat. Vi upplever det klassiska Rom med stadens många välkända och vackra byggnader. I Roms vackra omgivningar provar vi högklassiga viner på en vingård och i Tivoli besöker vi Villa d’Estes berömda trädgård.

Dag 1   Arlanda – Rom
Vi flyger med SAS kl 10.25 från Arlanda direkt till Rom där vi landar kl 13.35. Här möter reseledaren Per Åsander och med buss tar vi oss till Hotel Quirinale****, ett elegant och charmigt sekelskifteshotell, centralt beläget intill Operan. Alla rum har WC, dusch, TV och WiFi.

Vid ankomsten till hotellet serveras eftermiddagskaffe/te med lite tilltugg. Före middagen finns tid att bekanta sig med omgivningarna eller kanske sitta ned i trädgården.

Middag på en trevlig restaurang i närheten av hotellet.


Dag 2   Katakomberna – Colosseum

Vi börjar dagen med en busstur till San Calixtus katakomberna vid Via Appia Antica som är de äldsta i Rom. Här ser vi ”lilla Vatikanen”, en gravplats för nio påvar, som sedan har blivit utvidgad för att man ska kunna hålla gudstjänster där. Utöver upplevelsen av att gå genom gångarna med gravnischer, ger katakomberna en bra bild av tidig kristen konst.

Efter besöket under jord äter vi en trerätters lunch på en traditionell italiensk restaurang.

Vid kejsare Konstantins triumfbåge väntar vår lokala guide och till fots ser vi och får vi veta mer om några av Roms mest kända platser. Vi ser Colosseum, passerar Forum Romanum och kommer till en av stadens sju höjder, Capitolium med Piazza del Campidoglio. Här ser vi bl.a. ryttarstatyn av Marcus Aurelius. Från höjden får vi också en bra överblick över den antika torgplatsen Forum Romanum. Turen avslutas vid Piazza Venezia där vi ser det storslagna Viktor Emanuelmonumentet i vit marmor som byggdes för att hylla det enade Italiens förste kung.

Middag på egen hand. Följ med Per, annars tipsar han också gärna om trevliga restauranger.

Dag 3   Fontana di Trevi – Vatikanen
Med tunnelbanan tar vi oss till Piazza Barberini, eftersom turistbussar inte tillåts inne i stadens historiska centrum. Tillsammans promenerar vi därifrån med vår lokalguide till den berömda fontänen, Fontana di Trevi, känd från Federico Fellinis film ”La Dolce Vita”.

Vi fortsätter till ”Spanska trappan”, ett klassiskt besöksmål som, tillsammans med torget Piazza Spagna, är en samlingsplats där man träffas och umgås.

Kejsar Augustus mausoleum blir vårt nästa mål och vi avslutar vandringen vid Piazza del Popolo där bl.a. kyrkan Santa Maria del Popolo ligger, känd för sina Caravaggiomålningar.

Efter en givande stadspromenad kommer det att smaka gott med en riklig italiensk brunchbuffé som står uppdukad för oss på en trevlig restaurang.

På eftermiddagen tar vi oss tillsammans med Per via en av de gamla broarna över Tibern till Vatikanen och Peterskyrkan, som är världens största kyrka och berömd för sina rika konstskatter.
I Peterskyrkan kommer man in kostnadsfritt, men det kan vara långa köer då man måste gå igenom en säkerhetskontroll.

Middag på egen hand. Per kan rekommendera en trevlig restaurang.

Dag 4   Stadspromenad

Vi börjar dagen med att ta lokalbussen till två av Roms välkända och centrala torg. Piazza Farnese, där vi utifrån betraktar det hus som Heliga Birgitta bodde i och till Piazza Navona – stadens kanske mest kända torg.

Vi tar oss vidare till det välbevarade antika templet Pantheon med sitt kupoltak – ett vackert arkitektoniskt och byggnadstekniskt mästerverk.

De som har lust att fortsätta vandringen med Per, följer nu med över Tibern till stadsdelen Trastevere. På en anrik salumeria kan vi beställa en läcker smörgås som vi sedan kan njuta av på ett torg vid foten av en fontän. Sedan tittar vi in i Roms äldsta kakbakeri innan vi igen korsar Tibern för att beskåda fler sevärdheter på andra sidan.

För de av er som föredrar att göra saker på egen hand denna dag, kan Per ge tips på besöksmål, shoppingmöjligheter och andra spännande saker som är på gång.

Middag på egen hand. Per kan ge förslag på restauranger med traditionella romerska rätter.

Dag 5   Villa d’Este i Tivoli
Idag gör vi en utflykt med buss till det vackert böljande landskapet nordöst om Rom. Under dagen passerar vi pittoreska små byar och städer som redan under antiken var populära destinationer för vila och rekreation bland Roms förmögna invånare. Här i den vackra naturen lät de uppföra sina praktvillor.

Vi besöker en vingård med högklassiga viner i området Castelli Romani. Här gör man både röda och vita viner som vi får provsmaka. Vi får även en buffé med lokala charkuterier och ostar.

På eftermiddagen besöker vi Tivoli, en av de mest omtyckta städerna i Roms närhet. Känd för sin rena luft och sina hälsosamma svavelkällor.

Vi besöker Villa d’Estes berömda renässansträdgård som med sin skönhet varit inspiration till många andra trädgårdar. Trädgården är en vattenträdgård med imponerande fontäner och kaskader. Bland annat finns här de hundra fontänernas allé, en stor vattenorgel, grottor med vattennymfer, sprutande statyer och flera olika dammar i den grönskande parken.

På kvällen äter vi vår avslutningsmiddag på en klassisk romersk trattoria.

Dag 6   Rom – Arlanda
På morgonen åker vi med buss till flygplatsen. Flyget avgår kl 11.10 till Arlanda dit vi anländer kl 14.20.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Rom t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 Frukostar
 • 1 Lunch
 • 1 Brunchbuffé
 • 2 Middagar
 • 1 Vinprovning med buffé
 • 1 Kaffemål
 • Bussresor enligt program
 • Utflykter och entréer
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.980:-


Enkelrumstillägg: 2.490:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: