Möt våren i Rom!

Klassika Rom och Villa d'Estes berömda trädgård

8 - 13 april 2018    6 dagar    12.890:-


Följ med Italienkännaren ”Pierino” – Per Åsander till ett av hans favoritresemål – Rom! Under våra dagar kommer han visa oss sina pärlor både vad det gäller arkitektur och kultur men även vin och mat. Vi upplever det klassiska Rom med stadens många välkända och vackra byggnader. I Roms vackra omgivningar provar vi högklassiga viner på en vingård och i Tivoli besöker vi Villa d’Estes berömda trädgård.

Dag 1 Vi flyger med Norwegian från Arlanda kl 13.05 direkt till Rom där vi landar kl 16.15. På flygplatsen väntar bussen som tar oss till Hotel Quirinale****, ett elegant och charmigt sekelskifteshotell, centralt beläget intill Operan. Alla rum har WC, dusch, TV och WiFi.

Middag på hotellet.

Dag 2 Efter frukost gör vi en tur i Rom med svensktalande lokalguide. Vi promenerar till fots eftersom turistbussar inte tillåts inne i stadens historiska centrum.

För våra dagar i Rom är det därför lämpligt att ha bra promenadskor. Några gånger använder vi oss också av lokaltrafiken.

Vi startar vid Piazza Venezia där vi ser det storslagna Viktor Emanuel-monumentet i vit marmor som bygggdes för att hylla det enade Italiens förste kung.

Därefter tar vi oss upp till en av stadens sju höjder, Capitolium med Piazza del Campidoglio. Här ser vi bl.a. ryttarstatyn av Marcus Aurelius. Från höjden får vi en bra överblick över den antika torgplatsen Forum Romanum.

Vi passerar Colosseum på väg till kejsare Konstantins triumfbåge, där vi avslutar förmiddagens promenad.

På en genuin osteria serveras en traditionell romersk lunch.

Mätta och med ny energi promenerar vi med reseledaren Per från Piazza Navona, Roms kanske mest kända torg, till det välbevarade antika templet Pantheon med sitt kupoltak. Templet är ett vackert arkitektoniskt och byggnadstekniskt mästerverk.

Idag ingår inte middag. Nära vårt hotell finns dock många trevliga restauranger.
Per tipsar och ger råd.

Dag 3 Frukost. Vi tar oss med tunnelbanan till Piazza Barberini. Tillsammans promenerar vi därifrån med vår lokalguide till den berömda fontänen, Fontana di Trevi, känd från Federico Fellinis film ”La Dolce Vita”.

Vi fortsätter till ”Spanska trappan”, ett klassiskt besöksmål som, tillsammans med torget Piazza Spagna, är en samlingsplats där man träffas och umgås. Vi går vidare till Piazza del Popolo. Där ligger bl.a. kyrkan Santa Maria del Popolo, med många konstskatter. Kyrkan spelar också en central roll i Dan Browns bok ”Änglar och demoner”. Vi avslutar promenaden vid Piazza Augusto Imperatore med kejsar Augustus mausoleum.

Efter en givande stadspromenad kommer det smaka gott med en riklig italiensk brunchbuffé som står uppdukad för oss på en trevlig restaurang.

På eftermiddagen tar vi oss tillsammans med Per via en av de gamla broarna över Tibern till Peterskyrkan, som är världens största kyrka och berömd för sina rika konstskatter.

Middag på egen hand. Per kan rekommendera en trevlig restaurang.

Dag 4 Frukost. Beroende på vädret och vad som för dagen verkar mest intressant, tar Per idag oss med till mer okända sevärdheter i Rom.

Kanske går vi till Aventinohöjden med Apelsinträdgården eller besöker Roms äldsta kakbakeri. Eller så går vi till en anrik salumeria som gör himmelska smörgåsar, som vi kan njuta av i det gröna, i en av Roms parker.
Säkert upplever vi kulinariska pärlor.

På programmet står också ett besök vid Piazza Farnese, där vi utifrån kan betrakta det hus som Heliga Birgitta bodde i.

Per kan också ge goda tips på besöks-mål, shoppingmöjligheter och andra spännande saker som är på gång.

Vår vandring avslutas vid Roms antika centrum, Forum Romanum. De som vill kan gå in och bekanta sig närmare med ruinerna. Triumfbågarna, kolonnerna och templen som finns på platsen vittnar om vilket viktigt centrum det en gång var. De flesta av de lämningar som man kan se idag uppfördes under Julius Ceasars och Kejsar Augustus tid. De äldsta ruinerna på platsen är dock daterade till 500 f. Kr.

Middag på egen hand. Per kan ge tips på restauranger, med traditionella romerska rätter.

Dag 5 Frukost. Idag gör vi en utflykt med buss till det vackert böljande landskapet nordöst om Rom. Under dagen passerar vi pittoreska små byar och städer som redan under antiken var populära destinationer för vila och rekreation bland Roms förmögna invånare. Här i den vackra naturen lät de uppföra sina praktvillor.

Vi besöker en vingård med högklassiga viner i området Castelli Romani. Här gör man både röda och vita viner som vi får provsmaka. Vi får även en buffé med lokala charkuterier och ostar.

På eftermiddagen besöker vi en av de mest omtyckta städerna i Roms närhet – Tivoli – som är känd för sin rena luft och sina hälsosamma svavelkällor.

Vi besöker Villa d’Estes berömda renässansträdgård som med sin skönhet varit inspiration till många andra trädgårdar. År 2006 utsågs trädgården till Europas vackraste park. Trädgården är en vattenträdgård med imponerande fontäner och kaskader. Bland annat finns här de hundra fontänernas allé, en stor vattenorgel, grottor med vattennymfer, sprutande statyer och flera olika dammar i den grönskande parken.

På kvällen tar bussen oss till den charmiga stadsdelen Trastevere där vi äter vår avslutningsmiddag på en typisk romersk trattoria.

Dag 6 Frukost. Förmiddagen är fri. Vi åker med buss till flygplatsen. Flyget avgår kl 16.20 till Arlanda dit vi anländer kl 19.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Rom t/r
 • Flygplatsskatter, hotellskatt
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 frukostar
 • 2 luncher
 • 1 brunchbuffé
 • 2 middagar
 • 1 vinprovning med buffé
 • Bussresor enligt program
 • Utflykter och entréer
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.890:-


Enkelrumstillägg:  2.300:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Ta med dig bra promenadskor då vi kommer att promenera mycket!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: