Möt våren i Rom!

Klassika Rom och Villa d'Estes berömda trädgård

8 - 13 april    6 dagar    12.890:-


Följ med Italienkännaren ”Pierino” Per Åsander till ett av hans favoritresemål - Rom!
Under våra dagar kommer han att visa oss sina pärlor både vad det gäller arkitektur och kultur men även vin och mat. Vi upplever det klassiska Rom med stadens många välkända och vackra byggnader. I Roms vackra omgivningar provar vi högklassiska viner på en vingård och i Tivoli besöker vi Villa d’Estes berömda trädgård.

För våra dagar i Rom är det lämpligt att ha bra promenadskor. Vi kommer även att använda oss av lokaltrafiken då turistbussar inte tillåts i stadens historiska centrum.

Dag 1                  Stockholm-Rom
Vi flyger med Norwegian från Arlanda kl 13.05 direkt till Rom där vi landar kl 16.15.
På flygplatsen väntar bussen som tar oss till Hotel Quirinale****, ett elegant och charmigt sekelskifteshotell, centralt beläget intill Operan. Alla rum har WC, dusch, TV och WiFi.

Middag på hotellet.

Dag 2                 Piazza Barberini, Fontana di Trevi, Spanska trappan och Vatikanen
Vi tar oss med tunnelbanan, eftersom turistbussar inte tillåts inne i stadens historiska centrum, till Piazza Barberini. Tillsammans promenerar vi därifrån med vår lokalguide till den berömda fontänen, Fontana di Trevi, känd från Federico Fellinis film ”La Dolce Vita”.

Vi fortsätter till ”Spanska trappan”, ett klassiskt besöksmål som, tillsammans med torget Piazza Spagna, är en samlingsplats där man träffas och umgås. Vi går vidare till Piazza del Popolo. Där ligger bl.a. kyrkan Santa Maria del Popolo bl.a. känd för sina Caravaggiomålningar. Vi avslutar promenaden vid Piazza Augusto Imperatore med kejsar Augustus mausoleum.

Efter en givande stadspromenad kommer det smaka gott med en riklig italiensk brunchbuffé som står uppdukad för oss på en trevlig restaurang.

På eftermiddagen tar vi oss tillsammans med Per via en av de gamla broarna över Tibern till Vatikanen och Peterskyrkan, som är världens största kyrka och berömd för sina rika konstskatter. Det är möjligt att gå in i Peterskyrkan kostnadsfritt. Besök i Sixtinska kapellen och Vatikanmuseerna ingår ej.

 

Middag på egen hand. Per kan rekommendera en trevlig restaurang.

Dag 3                  Rom
Med lokalbuss tar vi oss till Piazza Venezia, där dagens tur med lokalguide startar. Vid  Piazza Venezia ser vi det storslagna Viktor Emanuel-monumentet i vit marmor som byggdes för att hylla det enade Italiens förste kung.

Därefter tar vi oss upp till en av stadens sju höjder, Capitolium med Piazza del Campidoglio. Här ser vi bl.a. ryttarstatyn av Marcus Aurelius. Från höjden får vi en bra överblick över den antika torgplatsen Forum Romanum. Vi passerar Colosseum på väg till kejsare Konstantins triumfbåge, där vi avslutar förmiddagens promenad.

Med buss tar vi oss sedan till området runt Via Appia och en trevlig restaurang för en traditionell romersk lunch.

Eftermiddagen innehåller ett spännande och unikt besök i de närbelägna Calixtus-katakomberna som är de äldsta i Rom. Här ser man " lilla Vatikanen" – en gravplats för nio påvar, som sedan har blivit utvidgad för att man ska kunna hålla gudstjänster där. Utöver upplevelsen av att gå genom gångarna med gravnischer, ger katakomberna en bra bild av tidig kristen konst.

Idag ingår inte middag. Nära vårt hotell finns dock många trevliga restauranger.
Per tipsar och ger råd.

Dag 4                  Rom
Vi börjar dagen med att ta lokalbussen mot två av Roms välkända och centrala platser. Piazza Farnese, där vi utifrån betraktar det hus som Heliga Birgitta bodde i och sedan fortsätter vi mot stadens kanske mest kända torg Piazza Navona.

Vi tar oss vidare till det välbevarade antika templet Pantheon med sitt kupoltak - ett vackert arkitektoniskt och byggnadstekniskt mästerverk.

De som har lust att fortsätta vandringen med Per, följer nu med över Tibern till stadsdelen Trastevere. På en anrik salumeria kan vi beställa en läcker smörgås som vi sedan kan njuta av på ett torg vid foten av en fontän. Sedan tittar vi inom Roms äldsta kakbakeri före vi igen korsar Tibern för att beskåda sevärdheter på andra sidan.

För de av er som föredrar att göra saker på egen hand denna dagen, kan Per kan ge tips på besöksmål, shoppingmöjligheter och andra spännande saker som är på gång.

Middag på egen hand. Per kan ge tips på restauranger, med traditionella romerska rätter.

Dag 5                  Tivoli
Idag gör vi en utflykt med buss till det vackert böljande landskapet nordöst om Rom. Under dagen passerar vi pittoreska små byar och städer som redan under antiken var populära destinationer för vila och rekreation bland Roms förmögna invånare. Här i den vackra naturen lät de uppföra sina praktvillor.

Vi besöker en vingård med högklassiga viner i området Castelli Romani. Här gör man både röda och vita viner som vi får provsmaka. Vi får även en buffé med lokala charkuterier och ostar.

På eftermiddagen besöker vi en av de mest omtyckta städerna i Roms närhet – Tivoli – som är känd för sin rena luft och sina hälsosamma svavelkällor.

Vi besöker Villa d’Estes berömda renässansträdgård som med sin skönhet varit inspiration till många andra trädgårdar. År 2006 utsågs trädgården till Europas vackraste park. Trädgården är en vattenträdgård med imponerande fontäner och kaskader. Bland annat finns här de hundra fontänernas allé, en stor vattenorgel, grottor med vattennymfer, sprutande statyer och flera olika dammar i den grönskande parken.

På kvällen äter vi vår avslutningsmiddag på en klassisk romersk trattoria.

 Dag 6                  Rom-Stockholm

Förmiddagen är fri.

Vi åker med buss till flygplatsen. Flyget avgår kl 16.20 till Arlanda dit vi anländer kl 19.30.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Rom t/r
 • Flygplatsskatter, hotellskatt
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 frukostar
 • 2 luncher
 • 1 brunchbuffé
 • 2 middagar
 • 1 vinprovning med buffé
 • Bussresor enligt program
 • Utflykter och entréer
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.890:-


Enkelrumstillägg:  2.300:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Ta med dig bra promenadskor då vi kommer att promenera mycket!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: