Natursköna Cotswolds med vackra trädgårdar

30 juni - 5 juli    6 dagar    13.350:-


Cotswolds kallas för Englands hjärta och är känt för sina mjuka grönskande kullar, pittoreska honungsfärgade byar och lantliga idyll. Vi besöker trädgårdar i olika stilar, Hidcote, Kiftsgate Garden, Sudeley Castle och imponerade Blenheim Palace. Vi kommer till Stratford-upon-Avon där vi går i Shakespear’s fotspår och i kurorten Bath går vi på Roman Bath museum. I Oxford upplever vi miljön med de gamla anrika universiteten.

Dag 1   Arlanda – Cheltenham
Vi flyger direkt till London från Arlanda kl 12.45 med Norwegian och beräknas landa på Gatwick kl 14.20. På flygplatsen möter oss vår guide och vår buss tar oss genom det engelska landskapet.

Gemensam middag på vägen till Cotswolds.

På kvällen kommer vi fram till The Cheltenham Townhouse Hotel****, ett familjärt och lugnt hotell med klassisk inredning. Cheltenham är en anrik kurort med vacker arkitektur och känd för sin exklusiva gågata – The Promenade.

Dag 2   Stratford-upon-Avon
Idag ska vi gå i William Shakespeares fotspår. Vår buss tar oss till Stratford-upon-Avon, där nästan allt fortfarande kretsar kring den store dramatikern, drygt fyrahundra år efter hans död.

Vi börjar med att besöka Anne Hathaway’s Cottage, ett vackert välbevarat hus i tudorstil med halmtak, omgivet av en charmig liten trädgård med prunkande rabatter. Vi fortsätter till William Shakespeares födelsehus där vi kan känna historiens vingslag när vi får höra om hur han levde och verkade här.

Vi får lite tid på egen hand att äta lunch och strosa runt innan vi på eftermiddagen återsamlas för att göra en guidad tur på floden Avon. Medan stadens sevärdheter passerar förbi våra fönster, dricker vi vårt Afternoon Tea ombord.

På kvällen är vi åter i Cheltenham.
Middag på egen hand.

Dag 3   Oxford – Kiftsgate
Vi fortsätter till universitetsstaden Oxford med anor från 1100-talet. Här möts vi av en atmosfär som präglats av dess månghundraåriga akademiska liv. Vi gör en gemensam promenad och besöker något av universitetets många college och får höra om dess anrika traditioner

Vårt nästa besöksmål är Kiftsgate Garden där trädgården breder ut sig i en sluttning nedanför en vacker herrgårdsbyggnad. Kvinnor i tre generationer ägare har satt en unik prägel på trädgården. Här finns fantastiska rabatter med växter från hela världen.

Dag 4   Bath
Efter vår frukost åker vi till den anrika kurorten Bath, där vi besöker museet för de romerska baden. Här har man nyttjat de varma källorna långt innan romarna på 100-talet e.Kr. uppförde ett magnifikt tempel över källorna.

Staden blev sedemera under 1700- och 1800-talen Englands sociala nav. Här samlades kungligheter, politiker, aristokrater och författare. Jane Austen tillbringade mycket tid i Bath och hon odödliggjorde det ytliga societetslivet med sin vassa penna.

Vi får tid att på egen hand upptäcka Bath. De som önskar kan besöka Jane Austen centre eller varför inte dricka te med scones, marmelad och clotted cream på anrika the Pump Rooms.

På kvällen är vi åter i Cheltenham där vi äter gemensam middag

Dag 5   Hidcote och Kiftsgate Garden
Dagen ägnas åt två trädgårdar och vårt första mål blir Hidcote Garden som är ett mästerverk skapat av Major Lawrence Johnston under tidigt 1900-tal. Johnston hade en unik förmåga att skapa såväl storstilade, som små intima, trädgårdsrum, separerade av formklippta häckar och murar.

I Chipping Campden, en förtjusande by med trevliga butiker och pubar, har vi möjlighet att äta lunch. Mätta och belåtna åker vi vidare till Kiftsgate Garden, som breder ut sig i en sluttning nedanför en vacker herrgårdsbyggnad. Trädgården har skapats av tre generationer kvinnor från ägarinnan Heather Muir på 1920-talet till dotterdottern Anne Chambers som äger
den idag.

De har skapat en trädgård som många besökare kommit att älska. Här finns fantastiska rabatter med växter från hela världen. På vackra vägar genom ett böljande
landskap och genom idylliska byar med honungsfärgade hus åker vi tillbaka till Cheltenham.

Gemensam middag.

Dag 6   Bourton House och Blenheim Palace – Arlanda
På förmiddagen besöker vi Bourton House & Garden som fått flera prestigefyllda priser. Här kan vi njuta av blomsterprakten i olika trädgårdsrum och det ges möjlighet att dricka te i
ladan.

Som final på resan besöker vi det imponerande Blenheim Palace som har varit hertigarna av Marlboroughs residens sedan tidigt 1700-tal. Här föddes även Winston Churchill.

Slottet har en unik barockarkitektur, salarna är fyllda av ovärderlig konst och magnifika vävda tapeter. Här kan vi också njuta av den franska barockträdgården med dammar och fontäner, rosenträdgården samt den omgivande parken skapad av Lancelot Capability Brown, som var 1700-talets stora landskapsarkitekt. Det finns flera caféer och restauranger att äta lunch eller dricka te på innan vi åker till London Gatwick för att flyga hem.

Flyget avgår kl 19.55 och vi beräknas att landa kl 23.15 på Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – London t/r
  • Flygplatsskatter
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 Frukostar
  • 1 Afternoon tea
  • 4 Middagar
  • Utflykter, entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 13.350:-


Enkelrumstillägg: 1.890:-

Rabatt 500:- gäller t.o.m 26/2
för de 20 först bokade.

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: