Natursköna Cotswolds med vackra trädgårdar

30 juni - 5 juli    6 dagar    -


Cotswolds är känt för sina mjuka grönskande kullar, pittoreska honungsfärgade byar och lantliga idyll. Vi besöker små byar och historiska städer, trädgårdar i olika stilar och Shakespeares Stratford-upon-Avon. Våra utflykter går bl.a. till Oxford med sitt anrika universitet, Bath med sina romerska bad och det imponerande Blenheim Palace.

Preliminärt program.

Dag 1   Buscot Park – Cotswolds
Vi flyger från Arlanda på morgonen direkt till London. Med reseledare och buss åker vi till Buscot House and Garden, en klassisistisk herrgård med en Italiensk vattenträdgård och en ”four seasons garden” där växterna varierar med årstiderna. Runtom breder en stor engelsk landskapspark ut sig. Framåt kvällen kommer vi fram till vårt hotell.

Dag 2   Stratford-upon-Avon
Denna dag ägnar vi Shakespeares stad. Vi promenerar genom staden och tar en båttur där vi kan se sevärdheterna från floden Avon. Vi serveras Afternoon Tea ombord. I Anne Hathaways barndomshem, ett vackert välbevarat hus i tudorstil med halmtak, omgivet av en charmig liten trädgård, gör vi ett besök.

Dag 3   Oxford – Kiftsgate
Vi fortsätter till universitetsstaden Oxford med anor från 1100-talet. Här möts vi av en atmosfär som präglats av dess månghundraåriga akademiska liv. Vi gör en gemensam promenad och besöker något av universitetets många college och får höra om dess anrika traditioner

Vårt nästa besöksmål är Kiftsgate Garden där trädgården breder ut sig i en sluttning nedanför en vacker herrgårdsbyggnad. Kvinnor i tre generationer ägare har satt en unik prägel på trädgården. Här finns fantastiska rabatter med växter från hela världen.

Dag 4   Bath
På vackra vägar genom ett böljande landskap åker vi till den gamla kur- och badorten Bath. Redan Romarna var här och badade, men det var under 1700-talet som staden fick sitt nuvarande eleganta utseende med vackra hus ritade av tidens stora arkitekter.
Vi promenerar bland sevärdheterna och besöker museet för de Romerska baden. Tid finns sedan till att på egen hand strosa runt i staden.

Dag 5   Hidcote – Sudeley Castle
Dagens första mål är Hidcote Garden som är ett mästerverk skapat under tidigt 1900-tal med både storstilade och små intima trädgårdar som avdelas av murar och formklippta häckar.
Vi fortsätter till den idylliska byn Winchcomb med honungsgula stenhus där vi har möjlighet att äta lunch. Eftermiddagen ägnar vi åt Sudeley Castle, ett pampigt Tudorslott som är känt för sina vackra trädgårdar och sin blomsterprakt.

Dag 6   Blenheim Palace
På förmiddagen besöker vi Bourton House garden som fått flera prestigefyllda trädgårdspriser. Här kan vi njuta av blomsterprakten i olika trädgårdsrum och det ges möjlighet att dricka te i ladan.

Som final på resan besöker vi det imponerande Blenheim Palace som har varit hertigarna av Marlboroughs residens sedan tidigt 1700-tal. Här föddes även Winston Churchill. Slottet har en unik barockarkitektur och salarna är fyllda av ovärderlig konst och magnifika vävda tapeter.

Vi åker sedan till London där kvällsflyget tar oss direkt till Arlanda.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

-

Pris: -


-


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: