Norges fjäll och fjordar

med Flåmsbanan och kulturstaden Bergen

24 - 27 september    4 dagar    10.650:-


Bergen är en av Norges vackraste och mest sevärda städer. Med lokalguide lär vi känna staden med ett förflutet inom den mäktiga Hansan och får visning av en av världens finaste samlingar av Edvard Munchs verk. Vi gör en rundresa som inkluderar Flåmsbanan och en båttur på den vackra Näröyfjorden med branta bergsväggar och brusande vattenfall. På Troldhaugen, Edvard Griegs villa, får vi en visning och lyssnar till en konsert.

Dag 1   Stockholm – Bergen
Vi flyger direkt med SAS kl 12.40 och landar kl 14.00 i Bergen. Med buss tar vi oss in till stadens centrum där vi bor på Hotel Marin, ett bra mellanklasshotell i hamnkvarteret vid Bryggen.

Tillsammans med reseledaren gör vi en promenad för att bekanta oss med staden.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Stadsrundtur i Bergen
Till fots och med buss upptäcker vi staden med svensktalande lokalguide. Vi börjar i hamnkvarteren och får höra om stadens under Hansatiden. Vi ser Mariakyrkan och det medeltida Rosenkrantztornet.

Vi äter gemensam lunch på Bryggen.

Vi får en spännande visning av Meyerska samlingen, som är den tredje största i världen med Edvard Munchs konst. Samlaren Rasmus Meyer var världens första samlare av Munchs verk och han såg till att ha minst ett konstverk från alla Munchs perioder.

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Vår reseledare ger tips och råd.

Dag 3   ”Norge i ett nötskal”
Vi gör den legendarisk heldagsturen ”Norge i ett nötskal” som tar oss genom natursköna områden med vackra fjordar, höga fjäll och djupa dalar. Tågresan upp till Myrdal på fjället och vidare ner till Flåm med Flåmsbanan, räknas som en av världens mest spektakulära och tar oss genom fantastisk natur med stupräta bergsväggar, skummande vattenfall snöklädda fjäll och grönskande dalar.

Flåmsbanan är ett mästerverk i järnvägsbyggande som stod klart i början av 1940-talet. Banan har en fallhöjd på 864 meter och är 20 km lång och har 21 tunnlar. Vid framkomsten till Flåm vid Aurlandsfjorden serveras vi en lätt lunch innan vi går ombord på ett fartyg som tar oss ut på fjorden och vidare in i den trånga Näröyfjorden, upptagen på Världsarvlistan.

Vi njuter av ett dramatiskt skådespel med klarblått vatten mellan höga branta fjäll som bjuder på forsande vattenfall längs vägen.

Efter ett par timmars kryssning på fjordarna är vi framme i Gudvangen, där vi byter till landsvägsbuss och far genom häpnadsväckande natur fram till stationen i Voss där vi går ombord på tåget tillbaka mot Bergen.

Efter en dag full av intryck och upplevelser smakar middagen på hotellet extra gott.

Glöm inte bekväma skor, vindtät jacka och kamera!

Dag 4   Edvard Griegs Troldhaugen
Efter en skön sovmorgon och lång frukost, checkar vi ut från hotellet och lämnar Bergen för denna gång. Vår destination är Troldhaugen, tonsättaren Edvard Griegs hem.
Grieg är starkt förknippad med den norska nationalromantiken och för att ha varit delaktig i att skapa en egen norsk identitet, efter alla år under danskt och svenskt styre.

Troldhaguen består av paret Griegs villa, kompositörsstugan där flera av hans verk kom till samt ett modernt museum med konsertlokal.

Vi börjar besöket med en liten konsert i Troldsalen, en modern konsertlokal med plats för 200 åhörare.

Därefter får vi en guidad visning på norska av villan med den berömda Steinwayflygeln, som fortfarande är i bruk. Vi ser även parets gravplats beläget nere vid vattnet.

Möjlighet finns för lätt lunch på egen hand i kafeterian.

Efter vårt besök fortsätter vi mot flygplatsen. Vi flyger kl 17.30 via Oslo och landar i Stockholm kl 20.25.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Bergen t/r
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 3 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 2 Middagar
 • Tågresor
 • Båtresor
 • Biljett på Flåmsbanan
 • Entréer och visningar
 • Konsertbiljett på Troldhaugen
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 10.650:-


Enkelrumstillägg: 1.250:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Glöm inte bekväma skor, vindtät jacka och kamera!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: