Engelska slott och trädgårdar

Great Dixter – Nymans Garden – Chartwell – Charleston

15 - 19 juni    5 dagar    12.850:-


När rosorna står i full blom besöker vi rosenträdgårdar, slott och herrsäten. Vi kommer bl.a. till Winston Churchills hem Chartwell, Hever Castle och Prinsen av Wales fantastiska Royal Pavilion. Vi besöker olika typer av trädgårdar som Sissinghurst, Great Dixter och Pashely Manor med sin underbart romantiska trädgård. Vi besöker även Bloomsburygruppens Charleston, njuter av det vackra landskapet och typiska engelska småstäder.

Dag 1   Wisley Garden – Eastbourne
Vi flyger kl 07.55 direkt från Arlanda till London där vi landar kl 09.35.

Här möter oss vår reseledare och vi tar oss med buss Vi inleder vår resa med att besöka en av världens vackraste trädgårdar – Wisley Garden som är Royal Horticultural Society’s berömda visningsträdgård. Här möts vi av vackra muromgärdade trädgårdar med romantiska korsvirkeshus i tudorstil. Här finns alla upptänkliga sorters trädgårdar från världens alla hörn. Wisley har också en bokhandel med stort utbud av trädgårdsböcker samt en stor butik med fröer och allt man kan behöva till trädgården.

Det finns möjlighet att äta lunch i restaurangen eller något café.

Vi fortsätter mot kusten till den idylliska byn Alfriston. Här besöker vi Alfriston Clergy House som är ett välbevarat korsvirkeshus från 1300-talet. Huset omges av en fin trädgård som anlades i början av 1900-talet. Vi har kort väg till dagens slutmål Eastbourne, en charmig kuststad, som har varit en populär semesterort i över hundra år. Här finns en fin strandpromenad, en klassisk pir och många små trevliga butiker. Allt ligger på promenadavstånd från vårt hotell.

Vi bor på New Wilmington Hotel, ett trevligt mellanklasshotell. Alla rum har WC, dusch/bad, TV.

Våra middagar äter vi i hotellets hemtrevliga restaurang.

Dag 2   Sissinghurst – Great Dixter
Vi besöker Sissinghurst – en av de mest berömda och omtalade trädgårdarna i England. Här bodde och skapade författarinnan Vita Sackville-West tillsammans med sin make Harold Nicolson, en av Englands vackraste trädgårdar. Vi ser den berömda ”White garden” – en underbar del av trädgården som till största delen består av vita blommor. Men här finns flera vackra trädgårdsrum att promenera i. På Sissinghurst finns det restaurang där man kan äta lunch.

På eftermiddagen besöker vi en annan berömd trädgård, Great Dixter, där författaren och trädgårdsskribenten Christopher Lloyd växte upp och bodde under hela sitt liv. Han experimenterade mycket med olika kombinationer av växter och skapade en spännande och vacker trädgård. Huvudbyggnaden i tudorstil är ursprungligen byggd på 1400-talet.

Gemensam middag på hotellet

Dag 3   Chartwell – Hever Castle
Idag besöker vi Winston Churchills hem, Chartwell, där han bodde från 1924 fram till sin död 1965. Hemmet är bevarat och ser ut som när han levde här, med böcker, tavlor och minnessaker.
Både Winston och hans fru Clementine var intresserade av trädgården och skapade en ljuvlig oas för familjen.

Vi åker till Hever Castle – drottning Anne Boleyns hem i tudorstil. Slottet är en vacker byggnad med idylliska omgivningar. Det omges av vackra trädgårdsanläggningar som vi kan njuta av i lugn och ro. Här finns också möjlighet att äta lunch

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4   Royal Pavilion – Nymans
Vi åker på vackra vägar längs kusten och njuter av närheten till havet. Vi kommer fram till grannstaden Brighton som redan på mitten av 1700-talet utvecklades, från en liten fiskeby, till Englands första badort.

Prinsen av Wales uppförde i början av 1800-talet ett frikostigt utsmyckat lustslott The Royal Pavilion, där gotiska och orientaliska influenser möts i en härlig blandning.  Vi kan beundra prakten när vi går igenom salar och gallerier med våra audioguider på engelska.

Efter besöket kan man ta en promenad ut på piren, kanske shoppa i de gamla kvarteren ”The Lanes”, eller varför inte prova på en frasig ”Fish and Chips” till lunch?

På eftermiddagen beger vi oss till Nymans garden, en vacker trädgård som ligger runt en pittoresk herr- gårdsruin. Trädgården är berömd för sina många olika trädgårdsrum.

Vi fortsätter längs kusten och stannar till vid udden Beachy Head, vars branta kritklippor dramatiskt störtar ner i Engelska kanalen.

Gemensam middag på hotellet.

Efter middagen lockar kanske en kvällspromenad längs havet.

Dag 5   Charleston – Pashley
Efter frukosten tar vi adjö av Eastbourne. Vår färd fortsätter till konstnärshemmet Charleston. Här slog sig konstnärsparet Vanessa Bell och Duncan Grant ner 1916 – mitt under brinnande krig.

De ingick i Bloomsburygruppen som var en kulturelit bestående av konstnärer och författare som t.ex Vanessas syster Virginia Woolf. Hela huset är ett enda konstverk, kraftfullt bemålat av sina innehavare.  Trädgården prunkar av växter och är fylld av skulpturer och andra konstverk.

Vi fortsätter genom det vackra landskapet till Pashley Manor, känt för sina rosor. Här kan vi gå runt i den romantiska och välplanerade trädgården som omger herrgården från mitten av 1500-talet. Trädgårdens rabatter är färgstarka och gräsmattorna är prydda med intressanta skulpturer.

Gemensam lunch under dagen.

Vårt direktflyg med SAS går från London Heathrow kl 19.05 och vi är åter på Arlanda kl 22.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – London t/r
  • Bussresor enligt program
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 4 Frukostar
  • 1 Lunch
  • 4 Middagar
  • Utflykter
  • Entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.850:-


Enkelrumstillägg: 1.490:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!

 


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: