Rostider i södra England

Great Dixter, Nymans Garden och Chartwell

11 - 16 juni    6 dagar    12.850:-


Det här är en resa för dig som älskar rosor. Under våra dagar i södra England är blomningsperioden som mest praktfull. Vi reser runt i ett vackert blomstrande landskap, genom typiska engelska småstäder och njuter av närheten till havet då vi bor i den charmiga lilla kuststaden Eastbourne.

Vi kommer att besöka både olika typer av trädgårdar och andra sevärda besöksmål, som Great Dixter och Borde Hill med sin trädgård. I Brighton ser vi Prinsen av Wales fantastiska Royal Pavilion.

Dag 1 Vi flyger kl 10.35 från Arlanda med Norwegian direkt till London där vi landar 12.10. Där möts vi av vår omtyckta englandsguide Tina Engström, som är bosatt i London. Med sin stora kunskap om England gör hon våra dagar minnesvärda.

Vi börjar med att åka till Borde Hill Garden. Där har man dukat upp ”afternoon tea” för oss och det kommer säkert att smaka gott efter en dag på resande fot. Vi har också tid att se oss om i de vackra trädgårdarna med sina olika teman.

Vi fortsätter söderut till Eastbourne, en charmig kuststad, som har varit en populär semesterort i över hundra år. Här finns en fin strandpromenad, en klassisk pir och många små trevliga butiker. Allt ligger på promenad-avstånd från vårt hotell.

Vi bor på New Wilmington Hotel, ett trevligt mellanklasshotell. Alla rum har WC, dusch/bad, TV, tekokare.

Våra middagar äter vi i hotellets hemtrevliga restaurang. Efter middagen lockar kanske en kvällspromenad längs havet.

Dag 2 Frukost. Dagens utfärd går till grannstaden Brighton. Vi åker på vackra vägar längs kusten och kan njuta av närheten till havet.

Brighton började som en liten fiskeby och blev Englands första badort redan i mitten av 1700-talet då man började att bada i havet av hälsoskäl. Prinsen av Wales uppförde i början av 1800-talet sitt Royal Pavilion, ett frikostigt utsmyckat lustslott där nyromantiska, gotiska och orientaliska influenser möts i en härlig blandning.

Vi kan beundra prakten när vi går igenom salar och gallerier.

Efter besöket kan man ta en promenad ut på piren, kanske shoppa i de gamla kvarteren ”The Lanes”, eller varför inte prova på en frasig ”Fish and Chips” till lunch?

Vi fortsätter till Alfriston, en idyllisk liten engelsk by. Här besöker vi Clergy House, ett välbevarat kors-virkeshus från 1300-talet. Huset omges av en fin trädgård som anlades i början av 1900-talet.

Vi åker vidare längs kusten och stannar till vid udden Beachy Head, vars branta kritklippor störtar ner i Engelska kanalen.

Middag på hotellet.

Dag 3 Frukost. Idag tar Tina oss till Winston Churchills hem, Chartwell, där han bodde från 1924 fram till sin död 1965. Hemmet är bevarat och ser ut som när han levde här, med böcker, tavlor och minnessaker. Både Winston och hans fru Clementine var intresserade av trädgården och skapade en ljuvlig oas för familjen.

Färden går vidare genom det vackra landskapet till Pashley Manor. Här möts vi av en elegant, romantisk och välplanerad trädgård som omger herrgården från mitten av 1500-talet. Trädgårdens rabatter är färgstarka och gräsmattorna är prydda med intressanta skulpturer.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Frukost. Idag besöker vi en av de mest berömda och omtalade trädgårdarna i England, Sissinghurst, där vi i lugn och ro kan njuta av blomsterprakten. Här bodde och skapade författarinnan Vita Sackville-West tillsammans med sin make Harold Nicolson, en av Englands vackraste trädgårdar. Vi ser bl.a. den berömda ”White garden” – en underbar del av träd-gården som till största delen består av vita blommor.

Great Dixter är en annan av Englands mest kända trädgårdar. Huvudbyggnaden i tudorstil är ursprungligen byggd på 1400-talet. Författaren och trädgårdsskribenten Christopher Lloyd växte upp och bodde här under hela sitt liv. Han experimenterade mycket med olika kombinationer av växter och skapade en spännande och vacker trädgård.

Middag på hotellet.

Dag 5 Efter frukosten beger vi oss till Nymans garden. Det är en vacker trädgård som ligger runt en pittoresk herrgårdsruin. Trädgården är berömd för sina många olika trädgårdsrum.

Vår färd fortsätter till konstnärshemmet Charleston. Här slog sig konstnärerna Vanessa Bell och Duncan Grant ner 1916 – mitt under brinnande krig. Det var Vanessas syster, Virginia Woolf, som uppmuntrade dem att flytta dit, till lugnet på landet.

Här vistades Bloomsburygruppen – en dåtida kulturelit bestående av bl.a. konstnärer och författare. Hela huset är ett enda konstverk, kraftfullt bemålat av sina innehavare. Trädgården prunkar av växter och är fylld av skulpturer och andra konstverk.

Middag på hotellet.

Dag 6 Efter frukosten tar vi adjö av Eastbourne.

Vi åker vidare och Tina visar oss Hever Castle – drottning Anne Boleyns hem i tudorstil. Slottet är en vacker byggnad med idylliska omgivningar. Det omges av vackra trädgårdsanläggningar som vi kan njuta av i lugn och ro. Här finns också möjlighet att äta lunch.

Vi flyger direkt från London Gatwick kl 17.00 och beräknas landa kl 20.20 på Arlanda.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – London t/r
  • Flygplatsskatter
  • Bussresor, skatter
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 5 frukostar
  • 5 middagar
  • 1 afternoon tea
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.850:-


Enkelrumstillägg:  1.490:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: