Sagolika Sevilla

med Cordoba och Malaga

23 - 28 mars    6 dagar    13.970:-


Följ med till Andalusien och Sevilla, apelsinernas och flamencons huvudstad. Vi besöker slottet Alcázar, ser katedralen med det berömda klocktornet, det mäktiga Plaza España och upplever en eldig flamencoshow.

I Malaga besöker vi Picassomuseet och i Cordoba den världsberömda moské-katedralen Mezquita. Vi njuter av god mat, sprudlande folkliv och ser storslagen arkitektur samt världsberömd konst.

Dag 1   Stockholm – Malaga

Vi flyger från Arlanda kl 11.35 med Norwegian direkt till Malaga där vi landar kl 15.55. Med buss och vår reseledare kör vi in till centrala Malaga där vi bor 1 natt på Hotel Casual del Mar Málaga***, ett enkelt mellanklasshotell inrett i havets och solens färger där varje rum är unikt.

Vi går till en närbelägen restaurang för att äta gemensam middag.

Dag 2   Malaga – Sevilla

Efter frukost möter vi vår svensktalande lokalguide för att upptäcka Malaga till fots och med buss. Vi promenerar genom de charmiga gamla kvarteren som ligger runt Katedralen. Här finns gågator fyllda med restauranger, kaféer och butiker. Vi ser den nyrenoverade strandpromenaden och ruinerna av de viktiga medeltida försvarsborgarna.

Picassomuseet är inrymt i Palacio de Buenavista, ett palats från 1500-talet, mitt i gamla stan. Under vårt besök får vi se målningar, teckningar, grafik och skulpturer från åtta decennier av Picassos liv.
Följ med i utvecklingen från de realistiska målningarna under hans ungdomsår till verken han skapade under sina sista år.

Ledig tid för lunch i centrala Malaga och därefter tar oss bussen till Sevilla, en resa på c:a 2,5 timme.

I Sevilla bor vi på Hotel Alcazár***, ett nyrenoverat mellanklasshotell, beläget i centrum, vid parken Murillo och nära Santa Cruz kvarteren. Alla rum har WC, bad/dusch, luftkonditionering och gratis WiFi.

Vi äter gemensam middag på en restaurang nära hotellet.

Dag 3   Sevilla

På morgonen möter vi vår engelsktalande lokalguide för en stadspromenad i denna ljuvliga och spännande stad, med vackra byggnader, trånga gränder, rikt folkliv och en mycket intressant historia.
Vi promenerar genom de gamla judiska kvarteren, Santa Cruz, som är Sevillas mest pittoreska del. Fullt av smala gränder och kullerstensgator.

Mitt i Sevilla ligger slottet Alcázar som vi besöker, där allt från arkitekturen, trädgårdarna och interiörerna är en njutning för ögat. Slottets historia går tillbaka mer än tusen år, då det byggdes som palats för guvernören i kalifatet Cordoba. Bakom palatsen finns de arabiskinspirerade trädgårdarna, med små innergårdar, fontäner och rinnande bäckar.

Vi äter en gemensam lunch och därefter besöker vi flamencomuseet, ett modernt interaktivt museum, som ger en inblick i flamencons magiska värld. Besöket avslutas med en passionerad och eldig flamencoshow, koreograferad av en av Spaniens mest berömda dansare Cristina Hoyos.

Middag på egen hand i Sevilla. Reseledaren hjälper gärna till med förslag.

Dag 4   Cordoba

Dagens utflyktsmål är Cordoba, c:a två timmars bussresa från Sevilla. Vid ankomsten möter oss en engelsktalande lokalguide. Cordoba blev tidigt koloniserat av morerna och kalifatet Cordoba grundades. Det sträckte sig nästan över hela den iberiska halvön. Under denna period räknades staden som en av Europas största och rikaste städer.

Stadens främsta sevärdhet är ”la Mezquita” byggd som moské på 900-talet. När kalifatet föll 1236 byggdes den om till en katedral som fortfarande är i bruk. Stora delar av den moriska arkitekturen är bevarad. Vi gör en intressant promenad med vår guide genom denna mycket sevärda byggnad. Vi ser också de gamla judiska kvarteren i närheten.

Vi äter gemensam lunch och under eftermiddagen har vi lite fri tid i de centrala delarna av Cordoba innan vi återvänder till Sevilla.

Middag på egen hand, reseledaren ger gärna förslag.

Dag 5   Egna strövtåg i Sevilla

Idag finns det tid för egna strövtåg. Att flanera genom gator och parker kan vara ett av de bästa sätten att uppleva Sevilla. Är man konstintresserad är ett besök i det vackra konstmuseet ”Museo de Bellas Artes de Sevilla” en riktig höjdpunkt.

Det är inrymt i ett f.d. kloster med vackra dekorerade tak valv och innergårdar. Här finns en stor samling verk med tyngdpunkt på Sevillaskolans guldålder 1400 – 1600-talet av konstnärer som Murillo, El Greco och Zurbarán för att nämna några. Missa inte att besöka den sköna pation med trädgård.

Man kan promenera i vackra parker som Maria Luisa Park, där även arkeologiska museet ligger eller palatsmuseer med vackra innergårdar som Casa de Pilatos eller Palacio de las Dueñas. Kanske lockar en båttur längs floden Guadalquivir ännu mer eller en promenad längs Calle Sierpes, Sevillas mest välkända shoppinggata.

Gemensam avslutningsmiddag serveras på en trevlig restaurang.

Dag 6   Osuna – Stockholm

På morgonen lämnar vi Sevilla och åker med buss mot Malagas flygplats. På vägen stannar vi till i den pittoreska bergsstaden Osuna som har bevarat sin gamla stadskärna med smala kullerstensgator, kloster och barockpalats.

Vi äter en gemensam lunch mitt i stan, nära tjurfäktningsarenan.

Vi flyger från Malaga med Norwegian kl 18.10 och beräknas landa på Arlanda kl 22.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Malaga t/r
 • Flygskatt, flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 Frukostar
 • 3 Luncher
 • 3 Middagar
 • Flamencoshow
 • Entréer och visningar
 • Engelsktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.970:-


Enkelrumstillägg: 2.250:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm