Sardinien – Italiens skimrande pärla

Kritvita stränder, dramatiska klippor & blomsterprakt

19 - 26 maj    8 dagar    13.950:-


När vi reser till Sardinien är försommarvärmen behaglig och blomsterprakten som rikast. Vi njuter av öns dramatiska landskap med branta berg, olivlundar och kritvita stränder. Under resan besöker vi små charmiga byar, gör kortare vandringar och smakar öns utmärkta viner och goda mat. Vår vinkunnige guide Måns Hallqvist som är bosatt på ön visar oss sina smultronställen och berättar om öns spännande historia.

Dag 1 Vi flyger kl 16.25 direkt med Norwegian till Olbia och beräknas landa kl 19.40. Här välkomnar vår reseledare Måns oss till Sardinien.

Vi åker till Cala Gonone som ligger på öns östkust. Staden var ursprungligen en liten fiskeby men är nu en populär semesterort för de som bor på ön. Här möts man av en livlig strandpromenad, en charmig småbåtshamn och ett turkosblått hav med en kritvit sandstrand.

Vi bor tre nätter på trevliga Hotel Bue Marino***, som ligger vackert vid havet. Hotellet har en terrass med fantastisk utsikt där man kan äta frukost och middag. Där finns dessutom en jacuzzi. Alla rum har WC, dusch/bad och TV. Vi serveras ett glas sardiskt vin med tilltugg efter ankomsten till hotellet.

Dag 2 Frukosten intas på terrassen om vädret är vackert och det finns tid att ta ett dopp i havet innan det är dags för dagens båtutflykt.

Vi åker till den spektakulära grottan Bue Marino, som har högt i tak med vackra stalagmiter, stalaktiter och märkliga klippformationer. Vi fortsätter båtturen till den kritvita stranden Cala Luna, där vi äter en lättare lunch med sardiska specialiteter på en rustik restaurang. Här kan vi sen njuta av naturen och bada i Medelhavet.

På eftermiddagen tar vi båten tillbaka till hotellet, där en god middag väntar oss på takterrassen.

Dag 3 Frukost.

I dag gör vi en utflykt till en välrenommerad vingård i byn Dorgali. Här provar vi gårdens viner, får höra om produktionen och strövar runt på vingården.

Färden fortsätter genom ett böljande landskap till en fäbod där vår lunch serveras med mat baserad på lokala råvaror.

På eftermiddagen kan de som önskar njuta vid stranden i Cala Gonone eller varför inte ta en promenad i byn och kanske stanna till för en espresso vid ett litet café nere i hamnen och njuta av utsikten.

Middag tillsammans på hotellet.

Dag 4 Frukost. Vi åker till Cagliari, en ca 3 timmar lång resa där vi färdas genom ett vackert landskap med grönskade berg och olivlundar som klättrar längs sluttningarna.

Vid den vackra halvön Sinis besöker vi ruinerna av staden Tharros som grundades ca 700 f. Kr. Här kan man göra en vandring ut till fyren SanMarco som tar c:a 2 timmar (5 km).

Lunch äter vi på egen hand och här finns flera trevliga restauranger längs stranden att välja på. Måns tipsar och ger förslag. Vi fortsätter vår färd till en vingård som producerar vin från den sardiska druvan “La Vernaccia di Oristano”. Vinet påminner om sherry och lagringen kan ta upp till 10 år.

Vi får vid besöket höra om den intressanta framställningen som har anor från 1200-talet och naturligtvis smakar vi på vinet.

Vi kommer fram till Cagliari på sen eftermiddag. Här bor vi på det familjeägda Italia***, ett trevligt mellanklasshotell i stadens hjärta. Rummen har dusch/WC, TV och luftkonditionering. WiFi finns i lobbyn. Här finns restauranger och caféer precis utanför dörren.

Middag på egen hand, Måns ger tips och förslag.

Dag 5 Frukost. Idag gör vi en stadsvandring (ca 7 km) i de moderna, romerska och medeltida delarna av Cagliari. Måns berättar och visar.

Under vår promenad går vi förbi den välbevarade romerska amfiteatern och stannar till i saluhallen som har ett rikt utbud av grönsaker, ostar, frukt, charkuterier och mycket annat. Vi strosar genom stadens spanskagränder och insuper atmosfären.

Eftermiddagen och kvällen står till eget förfogande. Kanske vill man njuta av stranden eller fortsätta att gå i staden för att shoppa.

Middag på egen hand. De som så önskar följer med Måns för att tillsammans äta middag på någon trevlig restaurang.

Dag 6 Frukost. I dag har vi en heldag på egen hand och Måns gör ett trevligt programförslag. Man kan njuta och koppla av på stadens härliga sandstrand ”Poetto”. Kanske tar man en promenad i Gamla Stan och besöker något av stadens museer.

Middag på egen hand. De som vill kan följa med reseledaren på en närbelägen restaurang.

Dag 7 Frukost. Idag skall vi besöka landsbygden kring Cagliari och lära oss om vinmakeri och guldsmide, fina lokala hantverkstraditioner. Vi besöker guldsmeden Nicoletta där vi får se hur hon tillverkar vackra guldsmycken i filigranteknik som bärs till sardiska folkdräkter.

Vi fortsätter färden inåt landet till vingården Olianas där vi provsmakar deras viner och äter en god lunch innan vi återvänder till Cagliari.

På kvällen samlas vi för att äta en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 8 Frukost. Vi har större delen av dagen för att på egen hand upptäcka mer av staden. Sen eftermiddag åker vi till flygplatsen i Olbia, en resa på ca 3 timmar.

Vi flyger direkt till Arlanda kl 20.20 och beräknas landa kl 23.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Olbia t/r
 • Bussresor enligt program
 • Flygplats- och hotellskatter
 • Plats i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 3 middagar
 • 2 luncher
 • 1 lättlunch
 • 3 vinprovningar
 • Utflykter och entréer
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.950:-


Enkelrumstillägg: 1.950:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar innan avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: