Sensommardagar kring Vättern

31 augusti - 2 september    3 dagar    4.490:-


Visingsö ligger som en vacker pärla mitt i Vättern och bjuder på en lång och spännande historia som vi får ta del av under en intressant rundtur med lokalguide. Vi får visning av Ellen Keys Strand. Vi åker på vackra vägar längs Vätterns södra del. Vi kommer til den idylliska trästaden Hjo och besöker Tage Andersens omtalade trädgård Gunillaberg.

Dag 1   Ellen Keys Strand – Visingsö
Avresa kl 08.30 från Cityterminalen i Stockholm. På Ödeshögs festvåning får vi en god lunchbuffé och åker därefter upp till Ellen Keys hem Strand alldeles vid Vättern.

Ellen Key var en världsberömd pedagog, fredsivrare, kvinnosakskämpe och visionär. Hon lät bygga huset Strand 1910 där hon förverkligade sina ideal inom heminredning. Vi får en intressant visning i det vackra huset samt en spännande inblick i hennes liv.
Brant backe ner till huset.

Vi fortsätter till Gränna och tar färjan över till Visingsö där vi får en intressant guidning om öns spännande historia. På små slingrande vägar åker vi genom öns vackra landskap och passerar de berömda ekskogarna, ruinen av slottet Visingsborg, Brahekyrkan och Kumlaby kyrka med vackra 1400-tals målningar.

Vi tar färjan från Visingsö på sen eftermiddag och sedan är vi strax i Jönköping där vi bor på klassiska Elite Stadshotellet. Alla rum har WC, dusch och TV.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Hjo  – Gunillaberg
Idag åker vi längs Vättern på Västgötasidan. Vår första anhalt blir den lilla idyllen Hjo. Här blir vi guidade genom den gamla badorten med sin idylliska trähusbebyggelse. Vi får även en guidad visning av utställningen som belyser och visar föremål från stadens driftiga dotter som flyttade till Stockholm och samlade tidens skickligaste konsthantverkare kring sig och skapade Svenskt Tenn.

Färden går vidare till Billingen som vi åker runt på vackra vägar genom Skärv med sina många små sjöar och kuperade landskap. I trakten kring Varnhem äter vi lunch och fortsätter utmed Sydbillingen med utsikt över Hornborgasjön.

Vår nästa anhalt blir Tage Andersens gård Gunillaberg, där vi bjuds på hans fantastiska arrangemang med växter och föremål från naturen.
På hotellet bjuds vi en god middag.

Dag 3    Konsthantverkare – Tåkern
Vi lämnar Jönköping och far den vackra vägen mellan Gränna och Tranås. Här gör vi ett par stopp och besöker ett par konsthantverkare där vi får en intressant inblick i deras skapande. Vi passar också på att äta vår lunch här.

Vid fågelsjön Tåkern besöker vi Naturum, där vi blir guidade av en fågelkunnig entusiast.

På väg mot Stockholm gör vi ytterligare ett kort stopp. Vi är framme vid Cityterminalen vid 18-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresa
  • Färjeavgifter
  • Plats i dubbelrum
  • 2 Frukostar
  • 3 Luncher
  • 2 Middagar
  • Utflykter
  • Lokalguide, visning
  • Reseledarens tjänster

Pris: 4.490:-


Enkelrumstillägg: 600:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: