Sköna dagar på Madeira – blommornas ö

9 - 16 november    8 dagar    14.850:-


Lämna höstmörkret för ljus och värme på Madeira! Ön bjuder på en omväxlande natur med hisnande bergstoppar och djupa dalgångar inramade av frodig grönska. Tack vare sitt läge, milda klimat och den vulkaniska berggrunden, har ön en helt unik natur och flora. Vi bor i centrala Funchal och under vårt omväxlande utflyktsprogram lär vi känna öns natur och kultur. Vi njuter av det lokala köket och smakar naturligtvis Madeiravinet.

Dag 1   Arlanda – Funchal
Vi flyger från Arlanda direkt med SAS kl 09.30 och landar på Madeira kl 13.55. Vid vår ankomst möter oss vår reseledare.

Vi bor på femstjärniga hotell Pestana Casino Park ritat av den berömda brasilianske arkitekten Oscar Niemeyer. Hotellet har ett mycket attraktivt läge ovanför hamnen i centrala Funchal. Alla rum är nyrenoverade med balkong mot den lummiga trädgården och är utrustade med WC, dusch/bad, luftkonditionering samt satellit-TV.

Under eftermiddagen kan vi njuta av hotellets vackra omgivningar med parker, pooler och restauranger.

Gemensam middagsbuffé på kvällen.

Dag 2   Västra Madeira
En underbar dag väntar oss när vi, med buss och reseledare, åker längs den spännande kusten västerut. I Cabo Girao gör vi ett första stopp. Det är med sitt 580 meter lodräta stup rakt ner i havet, världens tredje högsta.

Turen fortsätter förbi banan- och vinodlingar när vi korsar ön för att komma till Porto Moniz, känt för sina naturliga lavastensbassänger.

Knivskarpa sluttningar och vägar leder oss längs med Atlantens kust till vår lunchrestaurang.

Dagen avslutas i den magiska och trollska Laurissilvaskogen, upptagen på UNESCO’s världsarvslista, med fantastisk växtlighet, fjärilar och fåglar.

I dag ingår ingen middag, men reseledaren ger gärna förslag på någon trevlig restaurang.

 

 

Dag 3   Funchal
Måndag morgon är butiker och marknader öppna som vanligt, därför beger vi oss idag med buss till de centrala delarna av Funchal.

Vi besöker den livliga saluhallen, Mercado dos Lavradores, med ett överväldigande utbud av blommor, frukt och grönsaker.

I Madeiras Botaniska trädgård kan vi njuta av den vackra blomsterprakten och de många unika växterna.

Vi avslutar med provsmakning av det typiska Madeiravinet.

Vi äter gemensam lunch och därefter är eftermiddagen och kvällen fri för avkoppling eller egna aktiviteter.Från restaurangen tar det c:a 10 – 15 minuter att promenera till hotellet.
Middag på egen hand, men reseledaren ger gärna tips

Dag 4   Lätt levadavandring
Idag tar vi på oss bekväma skor och gärna en tunnare jacka, för att bege oss ut i naturen på en c:a 6 km lätt levadavandring, genom ett vackert grönskande landskap med enastående växtlighet. Levador är de vattenkanaler som öborna lät anlägga på 1400-talet för att klara bevattningen av de branta odlingarna. Numera är de mycket populära som vandringsleder.

På återvägen till Funchal stannar vi med bussen i byn Camacha, känt för sitt traditionella korghantverk.

Vi är tillbaka vid hotellet vid lunchtid och eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Vi återsamlas på kvällen för gemensam middag på en trivsam restaurang på promenadavstånd från vårt hotell.

Dag 5   Ledig dag
Idag har vi en hel dag för egna strövtåg med tid för att promenera runt i Funchals gamla kvarter eller njuta av hotellets alla faciliteter som inom- och utomhuspool, sauna, spa-anläggning, turkiskt bad, tennis-banor eller bara strosa omkring i den 15.000 m² stora trädgården.

Reseledaren ger gärna tips på andra intressanta upplevelser.

På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 6   Nordöstra Madeira
Idag har vi ännu en häpnadsväckande dag framför oss då vi åker mot öns högsta delar Pico do Arieiro, där vi kan njuta av den enastående utsikten över bergen och de gröna dalarna.

Färden går vidare mot kusten till Ribeiro Frio, ett naturområde med rikt fågelliv och vackra stigar som leder till bassänger med forellodling.

Dagens lunch intas i den charmiga staden Santana, med säregna stenhus med vasstak och triangelformade gavlar med trädetaljer målade i klara färger.

På återvägen besöker vi Machico, öns första huvudstad, där Madeiras upptäckare landsteg år 1420.

Middag på egen hand, reseledaren lämnar gärna tips.

Dag 7   Nunnornas Dal – Monte
På förmiddagen gör vi en utflykt upp i bergen strax ovanför Funchal. Vägen dit är mycket vacker och efter bara några kilometer från staden har man kommit högt upp bland bergen. Vi färdas på en serpentinväg genom eukalyptusskogar. På tussen meters höjd över havet har man en vidunderlig vy över ”Nunnornas Dal”. Dalen har fått sitt namn från nunnorna i klostret Santa Clara som flydde hit i mitten av 1500-talet, för att undgå franska pirater som attackerade Funchal, Med kabinbana tar vi oss upp till Monte, berömt för sina vackra trädgårdar och kyrka. För den som önskar, erbjuds en hisnande färd nerför berget (2 km), med toboggan, en korgsläde, som körs ner längs krokiga gator, av två förare.

Lunchen och eftermiddagen till eget förfogande i Funchal.

Vår avslutningsmiddag serveras på en trivsam restaurang.

Dag 8   Funchal – Stockholm
Vi har en ledig morgon och för den som önskar kan man hinna med de sista inköpen, eller njuta av hotellets vackra omgivningar och poolområde.

Vi flyger från Madeira med SAS kl 14.45 och beräknas landa på Arlanda kl 21.10.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Funchal t/r
  • Flygskatt, flygplatsskatter
  • Bussresor enligt program
  • Plats i dubbelrum
  • 7 Frukostar
  • 3 Luncher
  • 4 Middagar
  • 1 Madeiraprovsmakning
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 14.850:-


Enkelrumstillägg: 3.225:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: