Sköna dagar i Tyrolen

med Salzburg, Innsbruck och Örnnästet

14 – 19 augusti    6 dagar    11.990:-


I Tyrolen möts vi av storslagna vyer med imponerande alper och vackra, mjuka alpängar som hämtade ur Sound of Music. Vi bor mitt i den charmiga alpbyn Söll. Härifrån gör vi utflykter till Mozarts födelsestad Salzburg, till Innsbruck med sina praktfulla byggnader och till Schloss Herrenchiemsee, Ludvig den II:s kopia av Versailles. Vi besöker Örnnästet med svindlande utsikt över Alperna och tar en båttur på alpsjön Königssee.

Dag 1   Stockholm – Söll

Vi flyger kl 10.30 från Arlanda direkt till München där vi landar kl 12.40. Med buss åker vi söderut genom Bayern och kan njuta av många fina vyer.  På tidig kväll kommer fram till den idylliska byn Söll som ligger i en vacker dalgång omgiven av det vackra bergsmassivet ”Wilder Kaiser”.  Vårt hotell är centralt beläget vid byns gågator.

Vi bor på familjeägda Hotel Postwirt**** ett klassiskt österrikiskt hotell som omnämns för första gången på 1200-talet, vilket gör hotellet till den äldsta bevarade byggnaden i området. Hotellet är dock helt modernt och renoverades senast 2015. Här finns en uppvärmd utomhuspool, en Spa-avdelning med relaxrum, bastur och ångbad.  Så glöm inte att ta med badkläder!

Alla våra rum har WC, dusch/bad och TV.

Vi serveras vi en god middag på hotellet, med lokala specialiteter, en ”Traditions Abend”.

Dag 2   Salzburg

Dagens utflykt går genom det natursköna alplandskapet till Salzburg som ligger sagolikt vackert inbäddad mellan de snövita alptopparna. Här gör vi en stadsrundtur till fots med svensktalande lokalguide. Gamla stan i Salzburg bjuder på vindlande kullerstensgränder, vackra torg, små butiker samt enastående barockarkitektur. Wolfgang Amadeus Mozart föddes här 1756 och hans barndomshem är idag ett vackert museum, som vi besöker.

Det finns tid för lunch på egen hand. Salzburg har en anrik cafékultur så varför inte besöka något av dem, och prova deras kaffe och magnifika bakverk. Det berömda Café Tomaselli öppnade sina dörrar redan 1753. Caféerna fungerade då som publika vardagsrum där konstnärer, skriftställare och skådespelare träffades.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Fri förmiddag i Söll och eftermiddagstur till Kufstein

Förmiddagen är fri att på egen hand njuta av vårt hotells alla faciliteter eller bege sig ut för att upptäcka vår alpby. Det finns möjlighet att hyra cykel i byn, promenera i dalen eller upptäcka byns butiker.

De som önskar kan följa med reseledaren på en lättare vandring upp i bergen där vi kan njuta av storslagna vyer. Biljetten till liften ingår inte i resans pris. Kom ihåg att det är viktigt med bra skor!

På eftermiddagen gör vi en tur med buss till Kufstein – även kallad ”Tyrolens pärla”. Det är en liten pittoresk stad som ligger vackert i floden Inns dalgång. Högt över staden tronar den imponerande fästningen. I byn strosar vi runt och njuter av atmosfären.

Gemensam middag på hotellet.

För den som önskar erbjuder hotellet varje torsdag, en äkta "Tyroler Abend", med Schuplattler, tyrolska specialiteter och musik, mot en extra avgift.

 

Dag 4   Königssee och Örnnästet Kehlsteinhaus

Idag gör vi en utflykt till Königssee – en vacker alpsjö omgärdad av branta bergväggar. Königssee är Tysklands högst belägna sjö med smaragdgrönt vatten som skimrar i en fjordliknande miljö. Vi njuter av de vackra omgivningarna under båtfärden som tar oss till S:t Bartholomä, ett pittoreskt pilgrimskapell.

Lunch på egen hand.

Färden går vidare till Berchtesgaden där vi besöker Hitlers Örnnäste, Kehlsteinhaus, som ligger 1.834 meter över havet med vidunderlig utsikt. Här får vi en härlig naturupplevelse.

Vi återvänder till Söll och äter gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5   Innsbruck

Idag går färden till Tyrolens huvudstad Innsbruck, som av många anses vara en av de vackraste alpstäderna i Europa. Här gör vi en rundvandring och har tid för lunch och shopping. Vi besöker Hofkirche och promenerar genom gamla stan där vi beundrar ”Goldenes Dachl”, som är ett tre våningar högt burspråk med guldbelagt tak. Vi ser också det spektakulära Helblinghaus i överdådig rokoko.

På vägen tillbaka till Söll, besöker vi en gammal bondgård från 1600-talet, ”Speckstüberl Hechahof” där vi besöker bränneriet och skinktillverkningen.  Vi provsmakar den typiska kryddiga skinkan ”specken” som produceras här.  Vi får även veta hur man tillverkar lokal snaps och likör gjord på frukt och bär innan vi återvänder till Hotel Postwirt.

Gemensam avskedsmiddag på hotellet.

Dag 6   Hemresa Bayerns Versailles – Herrenchiemsee Arlanda

Efter att ha njutit av frukosten i lugn och ro tar vi farväl av Österrike och beger oss mot Bayern. På förmiddagen är vi framme vid Chiemsee som är Tysklands tredje största insjö. Med båt tar vi oss ut till Herreninsel där vi äter gemensam lunch.

Här på "Herrön" började Bayerns ”sagokung” Ludwig II 1878 bygga en kopia av slottet i Versailles, som en hyllning till Solkungen Ludvig XIV, som han var en stor beundrare av. Slottet är mycket påkostat med magnifika interiörer i fransk rokoko och spegelsalen överträffade till och med originalet i Frankrike. Vi får en visning av slottet med sina överdådiga salar och det finns även tid att promenera i parken innan vi tar båten tillbaka för vidare färd mot flygplatsen i München.

Vårt flyg avgår kl 21.10 och vi är åter på Arlanda kl 23.20.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – München t/r
  • Bussresor enligt program
  • Plats i dubbelrum
  • 5 Frukostar
  • 5 Middagar
  • Båttur på Königssee
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 11.990:-


Enkelrumstillägg 1.100:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: