Sköna dagar vid Gardasjön

10 - 15 maj    6 dagar    12.450:-


Följ med till Gardasjön som är en av Europas vackraste platser! Njut av underbara naturscenerier längs sjön som har snöklädda alper i norr och inbjudande strandpromenader i söder. Klimatet är behagligt och runt sjöns stränder växer magnolia, palmer och oleander. Under vår vistelse gör vi utflykter runt sjön och till Verona, D’Annunzios magnifika Il Vittoriale, besöker en vingård och gör båtturer på Gardasjön. Vi bor i charmiga Bardolino.

Dag 1   Stockholm – Bardolino
Vi flyger direkt med SAS kl 09.25 till Milano där vi landar kl 12.05.

På flygplatsen väntar reseledaren och vår buss som tar oss till den trivsamma lilla staden Bardolino, som ligger vackert vid Gardasjöns östra strand med en härlig strandpromenad.

Bussresan tar ungefär två timmar.

Vi bor på Parc Hotel Gritti****, ett trevligt och välskött hotell nära stadens centrum och med gång-avstånd till strandpromenaden. Hotellet har tre restauranger och en SPA-avdelning med bastu och olika behandlingar. Alla våra rum är nyrenoverade och har WC, dusch, TV samt Wifi.

Vi inleder vår vistelse här med att reseledaren tar oss med på en liten stadspromenad. Staden är mycket uppskattad för sina vackra gränder, sin strandpromenad och ett utsökt vin som kommer från området.

Gemensam middagsbuffé på hotellet.

Dag 2   Norra Gardasjön
Vår buss tar oss på vackra vägar längs den östra sidan av sjön till den vackra staden Malcesine. Den ligger vid kanten av sjön, med berget Monte Baldo med sina 2000 m.ö.h. i bakgrunden. Mest berömd är staden för det högt belägna slottet, där Goethe bodde en tid. Idag är det marknadsdag och vi får chansen att köpa närproducerade livsmedel, kläder, läderprodukter och kanske något trevligt att ta med hem.Vi har gott om tid att ströva omkring i Malcesine och njuta av atmosfären.

Vi fortsätter norrut till Riva del Garda som är norra Gardasjöns huvudort med en vacker gammal stadskärna. Här gör vi en gemensam promenad med reseledaren och har sedan tid att på egen hand strosa runt samt äta lunch.

Framåt eftermiddagen åker vi längs sjöns västra strand till Limone, ytterligare en av de många vackra små orterna längs sjöns stränder. Härifrån tar vi båt tillbaka över sjön till Malcesine för att kunna njuta av det vackra, nästan fjordlika landskapet med höga berg som övergår i Alperna.

Vi kommer åter till hotellet i god tid för vår middagsbuffé.

Dag 3   D’Annunzios Il Vittoriale
Vi åker på förmiddagen till Gardone Rivera i den sydvästra delen av sjön där vi besöker ”Il Vittoriale” Gabriele d’Annunzios spektakulära hem och park. Den excentriske författaren, poeten och krigshjälten från första världskriget har bl a låtit smycka sin park med en stridsbåt, en amfiteater och ett flygplan. Han var en av 1900-talets märkligaste män. Han utnyttjade sin status som krigshjälte, att på eget bevåg, inta en stad i grannlandet – och göra sig själv till diktator där. ”Il Vittoriale” är det monument han skapade över sig själv, från 1921 fram till sin död. Det var ett ständigt skapande och samlande av exotiska och udda föremål. Här levde han också ett minst sagt udda liv, ständigt skandalomsusad.

Vi får en guidad tur på engelska i bostaden och kan därefter besöka parken på egen hand.

Efter besöket äter vi en gemensam lunch på en trevlig restaurang. Från Maderno gör vi en båttur tvärs över sjön till Torri del Benaco och njuter av det underbara landskapet.

Vi stannar till i staden Garda innan vi kommer tillbaka till hotellet.

Middag på egen hand, reseledaren ger tips och råd.

Dag 4   Verona och vingårdsbesök
I dag gör vi en utflykt till det romantiska Verona. Staden domineras av Adigefloden med sina många broar. Äldsta bron är Ponte Scaligero från 1300-talet. Verona blev världsberömt efter att Shakespeare förlagt handlingen i ”Romeo och Julia” till staden. Vi gör en stadsrundtur både till fots och med buss med vår engelsktalande guide.

Vi får se ”Piazza del Erbe” – känd för sin torghandel, sina vackra rosa hus i marmor och Casa di Giulietta, Julias hus, där historien säger att familjen Capulet levde. Inne på gården finns den berömda balkongen där Julia stod när Romeo lovade henne evig kärlek. Vi fortsätter till via Mazzini, Veronas mest kända shoppinggata där de exklusiva affärerna ligger på rad.

Lunch på egen hand.

Mitt på Piazza Brà ligger Arena di Verona, den stora amfiteatern som idag är en av världens bästa operascener. Detta var en gång platsen för blodiga gladiatorspel. Idag är den Veronas stolthet och fungerar som scen åt världens främsta operasångare. På de rosaglittrande stenläktarna ryms 30.000 åskådare och akustiken är så bra att det inte behövs några mikrofoner.

På hemvägen besöker vi en vingård och få höra om vinproduktionen och provar några glas av det berömda lokala vinet från Bardolino, tillsammans med ost och lite kallskuret.

Middagsbuffé på hotellet.

Dag 5   Fri dag i Bardolino
Idag är dags för egna strövtåg i Bardolino, kanske vila ut i skuggan vid strandpromenaden, ta en kaffe på någon av stadens caféer eller utforska butikernas utbud.

För den som önskar ordnas en tur med båt till Sirmione som ligger på en liten halvö på södra stranden. Staden är berömd för sina romerska fornlämningar och helande bad. Här finns en vacker strandpromenad med livlig båttrafik.

Obs!Utflykten ingår inte resans pris.

På kvällen samlas vi åter för att äta avslutningsmiddag på en lokal restaurang i närheten av hotellet.

Dag 6   Bardolino – Stockholm
Vi lämnar vårt hotell efter frukost och bussen kör oss till Milanos flygplats. Vårt direktflyg med SAS avgår kl 13.00 och vi beräknas landa på Arlanda kl 15.40.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Milano t/r
 • Bussresor enligt program
 • Båtturer
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 Frukostar
 • 1 Lunch
 • 4 Middagar
 • 1 Vinprovning
 • Utflykter
 • Entréer
 • Lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.450:-


Enkelrumstillägg: 1.350:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: