Sommar vid Siljan med konst och kultur

4 - 6 juli    3 dagar    4.990:-


Siljansbygden är mångomskriven som det vackraste och det mest svenska vi har. Siljan kallas också Dalarnas hjärta och så här mitt i sommaren är det en ljuvlig tid att uppleva landskapet runt sjön. Vi får också vara med på spelmansstämman i Bingsjö, se en riktig fäbod, uppleva dalmålningarnas unika bildvärld och Zorngården med Zornmuseet i Mora.

Dag 1   Karlfeltsgården – Bingsjö
Avresa kl 09.00 från Cityterminalen. Vårt första stopp blir Karlfeltsgården utanför Avesta. Här äter vi lunch och kan njuta av trädgården och titta in i det lilla museet eller hantverksboden.
Färden fortsätter till Bingsjö där vi hamnar mitt i det kanske mest typiska för Dalarna – en spelmansstämma! Här spelas det på fiolerna såväl på scenen som bakom husknutarna. Vi kan i lugn och ro gå runt och lyssna.

Vi forstätter till Hotell Tällberg, där vi ska bo, med naturskön utsikt över Tällbergsbygden och Siljan.

Gensam middag på hotellet.

Dag 2   Siljan runt – Zorngården
Dagens första besök gör vi på en fäbod med hänförande utsikt över skogar och sjöar. Här får vi en inblick i hur det var och är att driva en fäbod, se eldhus och fähus med kor och getter.
Bra skor krävs, då de sista 500 m från parkeringsplatsen är en stenig stig.

Vår färd fortsätter till Mora, där vi inleder med lunch, sedan gör vi ett besök på Zorngården där vi får en visning av Emma och Anders Zorns konstnärshem från sekelskiftet, ritat av konstnären själv. På Zornmuseet visas hans verk i olja, akvareller, skulpturer och etsningar. Utställningen ”Zorn när och fjärran” visar konst från hans resor runt jorden.

Vi lämnar Mora och tar en tur ut på Sollerön, Siljans största ö och fortsätter till Västanvik, där vi får en visning av Jobs handtryck. Här får vi se screentryckeriet och höra historien bakom systrarna Jobs som på 1940-talet ritade de välkända mönstren med våra vilda sommarblomster. I Jobsboden finns alla tyger att köpa.

Åter i Tällberg väntar middag. Följ gärna med reseledaren på en liten kvällspromenad till den högt belägna Holens Gammelgård, en genuin dalagård. Härifrån kan man avsluta dagen med att se solen gå ner i Siljan.

Dag 3    Hildasholm – Kurbits
Vi inleder med att åka till Leksand och tar en promenad i trädgården till Axel Munthes Hildasholm. Vi får visning av Leksands museum som har en betydande samling dalamålningar och sockendräkter.

Vår lunch äter vi på vägen i södra Dalarna. Efter ett kortare stopp är vi åter i Stockholm vid 18-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Plats i dubbelrum
  • 2 frukost
  • 3 luncher
  • 2 middag
  • Entréer och visningar
  • Spelmansstämma
  • Reseledarens tjänster

Pris: 4.990:-


Enkelrumstillägg: 575:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: