”Spelman på taket” på Säffleoperan

Julmarknad, Alsters herrgård och Lars Lerins Sandgrund

1 - 2 december    2 dagar    3.280:-


Följ med till Värmland och se ”Spelman på taket” med Mikael Samuelsson i huvudrollen som Tevje på Säffleoperan. Vi äter ett litet julbord i Örebro och på Alsters herrgård går vi på julmarknad. Vi får en intressant visning av Lars Lerins Sandgrund och får höra om hans akvareller och författarskap. Vi bor på i Säffle på First hotell Royal.

Dag 1   Spelman på taket
Avresa från Cityterminalen lördagen den 1 december kl 09.15 i Stockholm.

På Restaurang Svampen i Örebro, med utsikt över staden, får vi ett litet julbord som en försmak av julen med det viktigaste som skinka, sillar, lax, Janssons, revbenspjäll och köttbullar.

Vi kommer till Säffle på eftermiddagen där vi bor på Hotell Royal***. Alla rum har WC, dusch/bad.

Vi tar bussen till Säffleoperan för att se musikalen Spelman på Taket som har spelats för utsålda hus världen över. Den höll länge rekordet som den mest spelade musikalen på Broadway med odödliga sånger som ”Om jag hade pengar”, ” Till Livet” och ”Gryning, Skymning”. I rollen som Tevje ser vi Mikael Samuelson,

Det som gjort musikalen så långlivad är dels Jerry Bocks fantastiska musik som inspirerats av såväl romantisk opera som traditionell medryckande klezmermusik och dels den ständigt aktuella handlingen om kärlek, traditioner, mod, avsked, förändring och förföljelse, skildrad genom drastisk, varm judisk humor. Många paralleller kan dras till dagens flyktingsituation, rasism och debatt om hederskultur.
Handlingen utspelas i en liten judisk by i tsarens Ryssland då det fattiga mjölkbudet Tevje försöker hålla fast vid sina judiska traditioner i en tid då antisemitismen i samhället är stark.

Vi får också följa Tevjes döttrar i deras kamp för frigörelse och att få bygga sina liv på verklig kärlek. I pausen bjuds vi på räksmörgås och ett glas vitt vin.

Dag 2   Julmarknad & Sandgrund
Vi startar dagen med att besöka Alsters herrgård för att insupa julstämningen på julmarknaden. Här finner vi närproducerade godsaker, vackert hantverk och förstklassig hemslöjd från Värmland.

På Sandgrund, Lars Lerins konsthall i Karlstad får vi en visning av hans akvareller och får höra om hans böcker. Lerin betraktas idag som en av Nordens främsta akvarellister.
Vår lunch serveras på Stadshotellet i Karlstad och i Arboga dricker vi kaffe med smörgås.

Vi och beräknas vara åter i Stockholm vid 19-tiden.

 


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 1 Räksmörgås med 1 glas vin
  • 1 Frukost
  • 2 Luncher
  • 1 Kaffemål
  • Musikalbiljett à 435:-
  • Visning, entré
  • Reseledarens tjänster

Pris: 3.280:-


Enkelrumstillägg: 290:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm