Svenska Pommern med öarna Rügen och Usedom

Hamburg – Wismar – Stralsund – Greifswald – Berlin

2 - 6 september    5 dagar    10.890:-


Följ med på en härlig resa till Pommern med öarna Rügen och Usedom! Vi gör trevliga och intressanta utflykter och får uppleva svenskminnen, idylliska badorter, vacker natur och hansastäder med utsmyckade hus från gamla tider som fortfarande lyser i all sin prakt. Vi bor i Hansastäderna Wismar och i Greifswald. Vi flyger till Hamburg och från Berlin.Vi gör intressanta stadsrundturer i båda dessa städer.

Dag 1   Arlanda – Hamburg
Vi flyger kl 08.00 från Arlanda direkt till Hamburg dit vi anländer kl 09.35.

På flygplatsen möts vi av vår omtyckte och kunnige reseledare Rainer Schwenke. Vi börjar med en stadsrundtur med buss och till fots i centrala Hamburg, som är Tysklands näst största stad och den viktigaste hamnstaden.

Vi kommer bl.a. förbi Rådhusplatsen och S:t Mikaelskyrkan som är stadens landmärke med sitt 132 m höga barocktorn. I hamnen ligger den omtalade och nybyggda konserthuset Elbphilarmonie samt den berömda stadsdelen Speicherstadt där man hittar stadens gamla packhus byggda av tegel i nygotisk stil. Numera är packhusen ombyggda till moderna kontor, affärer, restauranger, museer och bostäder.

De båda Alstersjöarna med omgivande parker ligger mitt i Hamburg och ger staden en vacker inramning.

Vi äter lunch innan vi beger oss till idylliska Hansastaden Wismar, som var ett administrativt centrum under svensktiden.

I Wismar bor vi i den medltida stadskärnan på hotell Steigenberger Stadt Hamburg****. Alla rum har WC, dusch, TV och gratis WiFi.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 2   Wismar – Greifswald
Efter frukost gör vi en promenad med svensktalande lokalguide i Wismars vackra, välbevarade stadskärna. Här finns köpmanshus från olika epoker med stiliga gavlar, hamnmagasin och ståtliga tegelkyrkor. Runt stadens stora torg finner vi många imponerande byggnader som minner om välståndet under Hansa- och svensktiden. Vi lämnar Wismar och reser österut genom Mecklenburg – Vorpommern.

I byn Sanitz äter vi gemensam lunch och eftermiddagskaffe får vi på slottet Griebenow. Det var Karl XII:s främste fältmarskalk Karl Gustav Renskiöld som lät uppföra det.

När vi anländer till Greifswald gör vi en stadspromenad med Rainer genom de centrala delarna och besöker bl. a. Domkyrkan och Rådhuset.

Vi bor på Hotell Europa****. Alla rum har WC, dusch/bad och TV.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Greifswald – Usedom
Efter frukost besöker vi universitetsaulan. Greifswalds universitet grundades 1456 och var en tid Sveriges äldsta. Under 1700-talet kom många svenskar hit för att studera.
Vi får lite tid att strosa runt på egen hand i Greifswald.

Vi ställer sedan kosan mot den vackra ön Usedom, som bjuder på många kontraster med eleganta badorter, badstränder och ett oförstört landskap med en sällsynt djur- och växtvärld.

Här äter vi lunch på den pittoreska Banneminer Krug i byn Bannemin.

Vi kör vidare längs Usedoms kust och njuter av grönskan och den vackra strandlinjen med den mjuka vita sanden. Vi kommer till badorterna Ahlbeck och Bad Heringsdorf med eleganta byggnader. I Bad Heringsdorf gör vi ett längre stopp. Här kan man gå längs strandpromenaden eller sitta på ett café, ta en öl och bara njuta av havsutsikten.

Vi fortsätter till Mellenthin där vi ser Johan Oxenstiernas slott exteriört och besöker den lilla välbevarade bykyrkan.

Vår middag serveras i slottsmiljö med ölprovning. Efter middagen återvänder vi till Greifswald.

Dag 4   Stralsund – Rügen
Vi börjar dagen med ett besök i staden Stralsund, som nästan är helt omgiven av Östersjöns vatten. Staden grundades redan på medeltiden och i stadskärnan finns rikt dekorerade gavelhus, stora packhus och imponerande kyrkor.Här hittar vi många svenskminnen, då både Gustav II Adolf och Karl XII har varit här.

Vår färd fortsätter till Rügen som är Tysklands största ö och passerar på vägen Carl Gustav Wrangels slott Spyker som vi ser exteriört.

Vid Viktoriasicht tar vi en skön promenad genom bokskogen till de berömda kritklipporna som är en av de mest fotograferade platserna på Rügen.

Vår färd fortsätter längs kusten och passerar Tredje rikets semesterort Prora där man planerade för att kunna ta emot 20.000 semestergäster samtidigt. Numera står den enorma anläggningen delvis öde.

Vi fortsätter genom den största badorten Binz med sin 3 km långa strand och vidare till Putbus med sin 200-åriga klassicistiska stadskärna med vita hus som präglas av italiensk elegans.

Vi äter gemensam lunch under dagen och på kvällen är vi tillbaka på vårt hotell där vi äter gemensam middag.

Dag 5   Berlin – Arlanda
Vi lämnar Pommern och reser söderut mot Berlin där vi inleder med lunch.

Efteråt gör vi en stadsrundtur med svensktalande lokalguide till fots och med buss. Vi möter både det gamla och nya Berlin och åker längs den eleganta boulevarden Kurfürstendamm, ser Brandenburger Tor, Gedächtnis-kirche och Check Point Charlie. Vi får höra om stadens spännande historia och dess förvandling till en av de hetaste kulturmetropolerna. Därefter har vi lite fri tid att ströva omkring i staden innan vi återsamlas och beger oss till flygplatsen.

Vi flyger kl 21.35 direkt till Stockholm med Norwegian och beräknas landa kl 23.10.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Hamburg
  • Flyg Berlin – Arlanda
  • Bussresor enligt program
  • Plats i dubbelrum
  • 4 Frukostar
  • 5 Luncher
  • 4 Middagar
  • 1 Kaffemål
  • Utflykter och entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 10.890:-


Enkelrumstillägg: 1.265:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: