Trädgårdar i ett blomstrande Cornwall

Fåtal platser kvar.

23 - 28 april    6 dagar    14.300:-


Fåtal platser kvar!

Följ med till Cornwall och upplev härliga trädgårdar när rhododendron blommar som vackrast! Vi besöker charmiga små fiskebyar och natursköna kustområden. Vi kommer till den medeltida staden Salisbury med den vackra katedralen. I Cornwall bor vi i semester-idyllen Porth, utanför Newquay. Med på resan är vår mycket omtyckta Englandsguide Tina Engström som med sin stora kunskap om England gör våra dagar minnesvärda.

Dag 1 Vi flyger kl 07.55 från Arlanda med SAS direkt till London med ankomst kl 09.35 Där möts vi av vår guide Tina Engström.

Vi börjar resan med ett besök i West Green House Gardens. Här serveras vi klassisk Afternoon Tea i ett växthus som är överfyllt av blommor, frukt och dekorationer.

 

Efteråt njuter vi av trädgården som består av rum med olika karaktärer. I Alice Garden hittar vi buxboms- buskar klippta som sagofigurer och i en annan del av trädgården kan man strosa runt kring en liten sjö.

Vi fortsätter till Newquay i Cornwall där vi bor på Porth Veor Hotel***. Våra middagar äter vi i deras trevliga restaurang. Hotellet har ingen hiss. Alla rum har WC och dusch/bad.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 2 Efter frukosten startar vi dagen med ett besök på det omtalade The Eden Project, världens största växthus som ser ut som bollar av bubbelplast. I ett före detta dagbrott har man byggt gigantiska växthus där exotiska växter från alla världsdelar är samlade. Här kan man gå genom en jättelik regnskog eller promenera högt upp bland trädkronorna.

Färden fortsätter sedan till det charmiga fiskeläget Fowey. Här finns det tid för lunch på egen hand.

Vi tillbringar eftermiddagen i “The Lost Garden of Heligan”, en av Cornwalls mest kända trädgårdar. Egendomen har funnits i familjen Tremaynes ägo i mer än 400 år. Här kan vi se en italiensk trädgård, viktorianska växthus med ananas, melon och vindruvor, en murom-gärdad köksträdgård, en grotta, dammar och fantastiska rhododendron.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 3 Frukost. Idag åker vi till den charmiga kuststaden S:t Ives. Här verkade under 1800- och 1900-talen många kända konstnärer. Deras verk finns att se på Tate Gallery i S:t Ives och på Barbara Hepworths Sculpture Garden. (Entréer ingår inte).

Vi äter lunch på egen hand innan vi åker söderut till Trebah, en fascinerande och vild trädgård, anlagd i en brant ravin som störtar ner mot Helfordfloden. Här finns mängder av exotiska träd och växter. Vi ser både hundraårig rhododendron och tropiska ormbunksträd.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 4 Efter frukost har vi lite tid på egen hand. Kanske lockar en promenad längs havet.

Därefter besöker vi Lanhydrock, ett viktorianskt herresäte som ger en inblick i hur herrskap och tjänstefolk levde under 1800-talet. Vi ser vackra salonger, ett imponerande kök och tjänstefolkets sovrum. I trädgården finns många rhododendron och några av landets största magnolior.

Trerätters middag på hotellet.

Dag 5 Efter vår frukost lämnar vi Cornwall och i utkanten av Dartmoor-heden stannar vi till och njuter av den fridfulla trädgården vid Garden House. Här finns också möjlighet att ta en kopp te med hembakta kakor för de som önskar.

Vi fortsätter till Princetown där vi äter gemensam lunch på den trevliga puben Plume of Feathers.

Färden fortsätter genom Dartmoor-hedens säregna landskap och om vi har tur så får vi se några av Dartmoorponnyerna, som lever vilt här. På eftermiddagen besöker vi Tintinhull Garden i Somerset, som är en liten välskött muromgärdad trädgård. Där kan vi njuta en stund innan vi fortsätter mot Salisbury.

Vi bor på Red Lion Hotel och äter gemensam middag på hotellet.

Efter middagen gör reseledaren en liten stadspromenad.

Dag 6 Efter vår frukost gör vi en promenad i Salisbury och går förbi katedralen. Här finns bland annat världens äldsta fungerande klocka och det berömda frihetsbrevet Magna Carta från 1215.
Därefter åker vi vidare till en av världens vackraste trädgårdar – Wisley Garden som är Royal Horticultural Society’s berömda visningsträdgård.

Här möts vi av vackra muromgärdade trädgårdar med romantiska korsvirkeshus i tudorstil. Här finns alla upptänkliga sorters trädgårdar från världens alla hörn. Wisley har också en bokhandel med stort utbud av trädgårdsböcker samt en stor butik med fröer och allt man kan behöva till trädgården.

Det finns möjlighet att äta lunch i restaurangen.

Vårt flyg avgår från Gatwick airport kl 17.00 med Norwegian direkt till Stockholm kl 20.20.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – London t/r
 • Flygplatsskatter, hotellskatt
 • Plats i tvåbäddsrum
 • 5 frukostar
 • 1 lunch
 • 1 afternoontea
 • 5 middagar
 • Bussresor enligt program
 • Utflykter och entréer
 • Svensktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 14.300:-


Enkelrumstillägg:  2.250:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!

Fåtal platser kvar!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: