Tranorna vid Hornborgasjön

Varnhems klosterkyrka och Rörstrands porslinsmuseum

6 - 8 april    3 dagar    4.490:-


Följ med till Hornborgasjön och se när tiotusentals tranor samlas på våren! Med vår egen ornitolog njuter vi av en spektakulär syn. Under resan får vi dessutom intressanta visningar av Varnhems klosterkyrka och Rörstrands porslinsmuseum. Vi kommer även till Vadstena och kulturreservatet Wadköping.

Dag 1 Avresa fredagen den 6 april kl 09.00 från Cityterminalen i Stockholm.

I kulturreservatet Wadköping har man dukat upp en god lunch åt oss. Här har vi även tid att se oss om i områdets alla små handelsbodar och titta in hos hantverkarna.

I Lidköping får vi en visning av Rörstrands porslinsmuseum. Vi ser porslin från 1726 till idag och vi kan även fynda i fabriksbutiken.

På sen eftermiddag kommer vi till Clarion Collection Hotel Majoren, centralt i Skövde. Ett personligt hotell, delvis inrymt i en socitetsvilla från sekelskiftet. Alla rum har toalett och dusch.

En buffémiddag på hotellet.

Dag 2 Efter frukost ger vi oss iväg till Naturum och Trandansen vid Hornborgasjön. Här står vi och njuter av tranorna tillsammans med vår egen ornitolog som berättar och svarar på våra frågor.

Efter att ha sett tranorna på fälten åker vi vidare till Falbygdens Ost-eria. Här får vi en kort information och möjlighet att provsmaka de olika ostarna.

I kurorten Mösseberg äter vi lunch i det vackra kurhotellet.

Färden går vidare mot Falbygdens museum, där får vi en inblick i traktens långa historia och får veta mer om de första jordbrukarna som kom invandrande från områden kring nuvarande Turkiet och Syrien runt 6000 år sedan.

På sen eftermiddag kommer vi till Varnhems klosterkyrka. Kyrkan uppfördes av cisterciensermunkar på 1100-talet och innehåller flera medeltida kungagravar. Här får vi en intressant visning av en av Sveriges mest sevärda kyrkor.

Middag på hotellet.

Dag 3 Efter vår frukostbuffé börjar återresan till Stockholm. Vi åker den vackra vägen längs Vätterns strand till Vadstena där vår lunch väntar på Rådhuskällaren.

Efter lunchen har vi tid att ta en promenad i staden. Kanske tittar vi in i Blåkyrkan, den gamla kloster-kyrkan.

Eftermiddagskaffe serveras på Hotell Blommenhof i Nyköping.

Vi är åter i Stockholm vid 18-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 2 frukostar
  • 3 luncher
  • 2 middagar
  • 1 kaffemål
  • 3 visningar
  • Reseledarens tjänster

Pris: 4.490:-


Enkelrumstillägg: 650:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: