Umbrien – Italiens gröna hjärta

26 juni - 2 juli    7 dagar    13.990:-


Strax norr om Rom ligger det natursköna landskapet Umbrien med mjukt böljande gröna kullar och medeltida befästa städer. Här finns en lång och rik historia med rötter hos etruskerna. Vi besöker städer som Perugia, Spoleto, Montefalco och S:t Franciscus stad Assisi. Vi gör en lätt vandring på högplatån vid Castelluccio, där vi kan njuta av blomsterfälten.

Dag 1   Stockholm – Trevi
Vårt direktflyg från Arlanda avgår kl 07.30 och landar i Rom kl 10.40. På flygplatsen möter oss vår rese-ledare Carina Magnusson som sedan många år bor i Umbrien.

Vi äter en enkel lunch i den lilla pittoreska bergsbyn Narni. Vi fortsätter till medeltidsstaden Trevi som är vackert belägen på sluttningen av ett berg. Härifrån har man milsvid utsikt över det gröna Umbrien.

Vi bor på charmiga Hotel Antica Dimora Alla Rocca**** som består av tre totalrenoverade byggnader från 1600-talet. Det finns även en liten, men mycket inbjudande, utomhuspool. Rummen är smakfullt möblerade med antika möbler och har badrum, AC, TV, WiFi samt kassaskåp.

Vi serveras en välkomstdrink vid ankomsten och efter att vi installerat oss gör vi en gemensam promenad genom Trevis vindlande gränder.

Middag serveras på hotellet.

Dag 2   Marknad – Montefalco
Vi inleder dagen med att besöka en äkta traditionell veckomarknad i staden Foligno. Här erbjuds italienska delikatesser, närproducerade livsmedel, hantverk och mycket annat.

Dagen fortsätter med ett besök i den lilla medeltidsstaden Montefalco, känd som “Umbriens balkong” eftersom man härifrån har en 360-graders utsikt över det böljande umbriska landskapet.
I närheten besöker vi en vingård där en vinprovning av traktens utsökta vin samt en lätt lunch ingår.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3   Perugia
Efter frukost åker vi till Umbriens huvudort, Perugia. Staden grundades redan av Etruskerna och har sedan 1200-talet ett universitet. Med engelsktalande lokalguide gör vi en stadsvandring i den vackra gamla stadskärna då vi får se de viktigaste av stadens sevärdheter. Vi går bl.a. ner i en etruskisk brunn för att få se vad ingenjörskonsten kunde åstadkomma för mer är 2000 år sedan. Vi avslutar med Palazzo Sorbello, ett 1600-talspalats med intressanta interiörer. Perugia är känt för sin chokladtillverkning och vi gör en paus för att dricka choklad eller kaffe.

Fri tid för lunch på egen hand och att strosa runt i staden.

Sent på eftermiddagen är vi åter i Trevi där vi äter middag på hotellet.

Dag 4   Blomsterfälten i Norcia
En underbar dag väntar oss! På slingriga vägar tar vi oss till en högplatå på nästan 1.500 meters höjd. Här högt över havet odlas vallväxter som blåklint och vallmo. I slutet av juni fylls platån av blommande fält i rött och blått – en enastående upplevelse.

Här möter vi vår engelsktalande naturguide som berättar om platsen och dess historia .Vi gör en lätt vandring genom de vackra blomsterfälten upp till staden Castelluccio.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5   Spoleto
Dagens utflykt går till den lilla staden Spoleto, med åtskilliga romerska lämningar, en stor medeltida borg och den vackra domkyrkoplatsen. På vägen dit stannar vi till vid ett olivträd som är runt 1.700 år gammalt. Det sägs att det var just här som staden Trevis skyddshelgon blev bunden och stenad till döds av romarna.

Väl framme i Spoleto tar vi rulltrappan upp till toppen ”Rocca Albornoz och ”Ponte dei Torri” för att sedan i långsamt tempo vandra neråt. Vi äter gemensam lunch på en trevlig restaurang.

På vägen hem tittar vi in i kyrkan Madonna delle Lacrime för att se en målning av Perugino som var Umbriens främsta renässansmålare.

Middag på egen hand. Carina föreslår gärna trevliga restauranger i Trevi.

Dag 6   Rosenträdgård – Assisi
Idag beger vi oss till en trädgård skapad av en passionerad rossamlare. Här finns en av världens största samling av engelska Austinrosor. Besöket avslutas i den prunkande trädgården med en trevlig ”Aperitivo” d.v.s. ett glas vin med småplock av ostar, charkuterier, oliver och bröd.

På eftermiddagen fortsätter vi till Assisi som är den helige Franciskus stad. Han är djurens skyddshelgon och franciskanerordens grundare. Vi gör en promenad genom staden för att besöka den stora Franciskus-basilikan med Giottos fresker, Piazza del Comune med Minervatemplet och kyrkan St:a Chiara.

Strax utanför Assisi besöker vi den majestätiska basilikan Santa Maria degli Angeli berömt för det lilla kapellet la Porziuncola som ligger mitt inne i basilikan.

Avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 7   Trevi – Stockholm
Efter tidig frukost beger vi oss mot flygplatsen i Rom.

Vårt direktflyg med Norwegian avgår kl 12.50 och vi landar kl 16.00 i Stockholm.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Rom t/r
 • Flygskatt och flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • Hotellskatter
 • 6 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 2 Lättluncher
 • 5 Middagar
 • Utflykter och entréer
 • Engelsktalande lokalguide
 • Reseledarens tjänster

Pris: 13.990:-


Enkelrumstillägg: 1.590:-

Öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Vi går i kuperad terräng så ta med bekväma promenadskor!

Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm