Upplev en konsert i Elbphilharmonie!

2 platser kvar!

13 - 15 maj    3 dagar    9.550:-


Elbphilharmonie i Hamburg är ett av Europas nyaste och mest moderna konserthus med den bästa akustik man kan tänka sig! Det är en arkitektoniskt spektakulär byggnad som ligger alldeles vid vattnet i de gamla hamnkvarteren. Hamburg ligger vackert mellan floden Elbe och Alstersjöarna och har många sevärdheter. Vi promenerar genom staden på vackra gågator med många butiker och restauranger, gör en båttur och får njuta av en fantastisk konsert med den världsberömde svenske dirigenten Herbert Blomstedt.

Dag 1   Stockholm – Hamburg
Vi flyger från Arlanda kl 08.25 med SAS direkt till Hamburg med ankomst kl 10.00. På flygplatsen möter er vår kunniga reseledare Gunilla Almevad som är bosatt i Hamburg sedan många år.

Vi börjar dagen med en stadsrundtur med buss i centrala Hamburg som är Tysklands näst största stad och viktigaste hamnstad. Vi kommer bl.a. förbi S:t Mikaelskyrkan som är stadens landmärke med sitt 132 m höga barocktorn och Rådhusplatsen.

I hamnen ligger Elbphilharmonie – det omtalade och nybyggda konsert-huset samt den berömda stadsdelen Speicherstadt med sina gamla packhus ombyggda till kontor, affärer, restauranger, museer och bostäder.

De båda Alstersjöarna med om-givande parker ligger mitt i Hamburg och ger staden en vacker inramning. Rundturen avslutas med gemensam lunch i centrum.

Vi bor på Hotell Baseler Hof ****, beläget mitt i centrum, med gång-avstånd till alla sevärdheter. Alla rum har TV, minibar, kaffe/te kokare samt gratis WiFi.

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. Gunilla hjälper gärna till med idéer och restaurangförslag. Ett kort för lokaltrafik i Hamburg ingår i resans pris.

Dag 2   Hamburg och konsert
Efter frukost gör vi en gemensam båttur på Elbe och genom stadens kanaler. Vi ser Europas tredje största hamn, grundad 1189 och där det årligen lägger till över 13.000 fartyg.

På 1990-talet beslöt man att använda en del av hamnområdet för stadsbebyggelse och HafenCity föddes. Det är idag ett mycket populärt och exklusivt område för bostäder, kontor och shopping. Mycket av själva hamnverksamheten har flyttat söderut längs Elbe vilket har gjort att HafenCity numera har mer plats att växa och frodas på.

Gemensam lunch och därefter är eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

I god tid före konserten samlas vi i lobbyn för gemensam avresa till resans höjdpunkt – kvällens konsert på Elbphilharmonie!

Konserten börjar kl 20.00 och vi har bra platser i Stora Salen som är en av världens förnämsta konsertsalar, invigd i januari 2017.
Elbphilharmonie har skapats av de schweiziska arkitekterna Herzog & de Meuron, som även ritat konst-museet Tate Modern i London.

Den stora ljusa salen, som rymmer 2.100 åhörare, är inspirerad av Berlinfilharmonins rymdskeppsliknande byggnad från 1963. Publiken sitter på branta terrasserade sektioner längs väggarna. Ingenstans är man längre bort än 30 meter från orkesterpodiet.

Stjärndirigenten Herbert Blomstedt leder NDR Elbphilharmonie Orkester med kör och solister. Han är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika dirigenter och har bland annat varit chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester, Dresden Staatskapelle, San Francisco Symphony Orchestra och Gewandhausorchester i Leipzig.

Kvällens program:

Symfoni Nr. 3 ”Liturgique” , komponerad av den schweiziske kompositören Arthur Honegger, strax efter andra världskrigets slut.
Stora C-mollmässan av Wolfgang Amadeus Mozart. Han skrev den Stora C-mollmässan av kärlek till sin nyblivna hustru. Den var ett försök att få faderlig förlåtelse för giftermålet med Constanze Weber.

Verket blev aldrig färdigt men musiken är både storartad och pampig.

Bussen tar oss åter till hotellet.

Dag 3   Hamburg – Stockholm
Idag besöker vi ”Museum für Kunst und Gewerbe”, som närmast motsvarar vårt Nationalmuseum. Det har en unik samling med över 500.000 verk från antiken till modern design och representerar mänsklig kreativitet och uppfinningsrikedom genom årtusenden.

Vi promenerar vidare till Alstersjöarna med dess parker och grönområden.Tid finns för lunch på egen hand.

På sen eftermiddag lämnar vi hotellet med buss och åker direkt till flygplatsen.

Avresa kl 18.55 med SAS och vi är åter på Arlanda kl 20.25.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Stockholm – Hamburg t/r
 • Flygskatt och flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 2 Frukostar
 • 2 Luncher
 • Konsertbiljett i den högsta priskategorin
 • Båttur på Elbe
 • Entré till museum
 • Kort för lokaltrafik i Hamburg
 • Reseledarens tjänster

Pris: 9.550:-


Enkelrumstillägg: 1.490:-

Konsertbiljetten à 1.040:- är inte återbetalningsbar efter 28/11.

I övrigt gäller öppet köp t.o.m. 65 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm