Upptäck det sköna Franken!

Kulturstäder, slott, vackra flod- och vinlandskap

5 - 9 september    5 dagar    12.450:-


Följ med till Franken – en tysk pärla i norra Bayern, med vackert böljande vinlandskap och slingrande floder. Vi besöker historiska städer som Bamberg och Würzburg, ser praktfulla slott och residens samt njuter av det natursköna landskapet. Vi får visning av en vingård och besöker vinskördefesten i Volkach. Resan avslutas längs den berömda Romantische Straße med besök i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber.

Dag 1   Stockholm – Bamberg
Vi flyger med SAS kl.09.00 direkt från Arlanda till Frankfurt, där vi beräknas landa kl 11.15.

Vi åker österut med bussen mot den idylliska medeltidsstaden Bamberg som är en kulturstad upptagen på Världsarvslistan. Staden ligger i hjärtat av Europas största öldistrikt och här bryggs mer än 300 ölsorter.

Innan vi kommer fram gör vi ett stopp i den lilla pittoreska staden Karlstadt som har vackra korsvirkeshus och rester av den gamla ringmuren bevarade. Här har vi tid att ta en kopp kaffe och en liten promenad.

I Bamberg checkar vi in på trevliga Bamberger Hof Bellevue ****, som ligger mitt i den historiska stads-kärnan. Alla rum har dusch/bad, WC, TV och Wi-Fi.

Gemensam middag på hotellet

Reseledaren tar med dem som så önskar på en liten kvällspromenad.

Dag 2   Bamberg
På morgonen gör vi en stadspromenad med engelsktalande lokalguide. I Bamberg möts vi av en välbevarad medeltida- och barockarkitektur med slingriga gränder och trevliga torg samt myllrande folkliv. Vi besöker den magnifika Domkyrkan, där grundstenen lades redan år 1004.

Vi ser det gamla rådhuset på en ö i floden Regnitz och ”Lilla Venedig” – med charmiga hus längs kanalen där fiskarna bor än idag. Här kan vi besöka någon av stadens många antikhandlare och uppleva den sydtyska gästfriheten.

Tillsammans äter vi en gemensam traditionell lunch på det anrika ölbryggeriet Schlenkerla, där man kan passa på att pröva deras berömda rökta öl.

Eftermiddagen står till eget förfogande för att kunna utforska staden och njuta av dess eleganta och trivsamma charm.

Middag på egen hand eller i sällskap med reseledaren.

Dag 3   Vinskördefest i Volkach
Efter frukost färdas vi genom det natursköna Steigerwald och besöker den charmfulla lilla staden Volkach, belägen invid Mains strand. Staden med knappt 9.000 invånare är huvudort i Frankens vindistrikt.

Franken är känt för sina torra vita kvalitetsviner som känns igen på den typiska flaskan – Bocksbeutel, som ser ut som ett tillplattat klot.
Jordmånen i Franken är speciell med sina jordar med musselkalk. Denna typ av geologi tillsammans med vingårdarnas läge längs floden Main ger vinerna sin typiska smak.

Vi tar oss upp till den vackert belägna utsiktsplatsen Vogelsburg, där vi möter vår engelsktalande ciceron Frau Gehring, som bjuder oss välkomna med ett glas mousserande, medan vi njuter av de vackra vyerna, med floden Main och det böljande vinlandskapet nedanför oss. Här får vi veta allt om hur vinet växer, produceras och tappas. En härlig promenad genom vingården och en liten vinprovning med tilltugg hinner vi med på denna sköna förmiddag.

Eftermiddagen tar vi oss in till centrum av Volkach, där det just idag är den årliga Vinskördefesten. Vi får tid att strosa runt på egen hand, kanske äta en typisk frankisk korv eller prova vinmusten. På sen eftermiddag är vi tillbaka i Bamberg.

Middagen är på egen hand eller tillsammans med reseledaren.

Dag 4   Würzburg
Vi lämnar hotellet och tar oss snabbt till den mytomspunna staden Würzburg, som breder ut sig på båda sidor av floden Main, vackert inbäddad bland kullarnas vinodlingar.

Würzburg är en barockstad med sydländsk atmosfär och frankisk hjärtlighet. Med svensktalande lokalguide tar vi en promenad genom den äldsta delen av staden, där vi ser Falkhuset med dess unika rokokofasad, det gotiska Marienkapellet och det historiska rådhuset.

Vi besöker det Nya Residenset, ett barockpalats som tillhörde furstbiskoparna i Würzburg. Vår lokalguide visar oss interiören i denna vackra byggnad med det berömda trapphuset, där den venetianske konstnären Giovanni Battista Tiepolo målade sina enastående fresker. Efter visningen kan man strosa runt i den vackra rosenträdgården.

Eftermiddagen är fri för lunch och egna upptäckter av staden. Vid 16-tiden återvänder vi till Bamberg.

Gemensam middag.

Dag 5   Rothenburg ob der Tauber
På morgonen lämnar vi Bamberg för färd mot Frankfurt. Vi åker en liten sträcka längs en av Tysklands äldsta turistvägar – Romantische Strasse, och kommer fram till den idylliska medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber där gamla stan knappt förändrats sedan trettioåriga krigets tid.

Tillsammans med reseledaren gör vi en promenad i den muromgärdade staden med sina medeltida hus och ser det pampiga rådhuset och flera vackra stadsportar, S:t Jakobs kyrka med det berömda martyraltaret av Tilman Riemenschneider. Passa gärna på att titta in i den unika julbutiken, Käthe Wohlfart Weihnachtsdorf, berömd för sina utsökta juldekorationer, speldosor och nötknäckare i trä, tenn och glas.

Vi äter gemensam lunch i Rothenburg innan vi fortsätter mot Frankfurt och flygplatsen.

Vårt flyg avgår kl 19.50 och vi beräknas landa på Arlanda kl 21.55.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

 • Flyg Arlanda – Frankfurt t/r
 • Flygplatsskatter
 • Bussresor enligt program
 • Plats i dubbelrum
 • 4 Frukostar
 • 2 Luncher
 • 2 Middagar
 • Vinprovning med tilltugg
 • Utflykter och entréer
 • Lokala guider
 • Reseledarens tjänster

Pris: 12.450:-


Enkelrumstillägg: 1.290:-

Öppet köp t. o. m. 65 dagar före avresa.


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: