Vackra trädgårdar i natursköna Cotswolds

Shakespeares Stratford-upon-Avon och Oxford

15 - 20 juli    6 dagar    12.990:-


Cotswolds är känt för sina mjuka grönskande kullar, pittoreska honungsfärgade byar och lantliga idyll. Tillsammans med vår omtyckta reseledare Tina Engström besöker vi trädgårdar i olika stilar och bor bra i hjärtat av idyllen Stratford-upon-Avon, där vi går i Shakespeares fotspår. Våra utflykter går bl.a. till Oxford med sitt anrika universitet, det imponerande Blenheim Palace och Kiftsgate Garden.

Dag 1 Vi flyger från Arlanda 9.10 och kommer till London 10.50. Reseledaren Tina Engström hälsar oss välkomna och vi åker med buss västerut med ett kortare stopp på vägen.

Framåt kvällen kommer vi fram till Stratford-upon-Avon, en charmig småstad med välbevarade 1500-tals hus. Här bor vi på The Stratford ****, som ligger på bekvämt avstånd till stadens alla sevärdheter. Alla rum har WC, dusch/bad och TV.

Middag serveras på hotellet.

Dag 2 Frukost. Vi börjar med att besöka Shakespeares födelsehus där vi får höra om hur familjen levde och verkade. Vi har lite tid på egen hand och återsamlas sen eftermiddag för att dricka ett klassiskt afternoon tea på White Swan Hotel, som ligger i en vacker byggnad från 1500-talet.

Det är möjligt att köpa biljetter till en Shakespeareföreställning någon av kvällarna. Det uppförs fyra olika teaterstycken varje kväll på olika scener i Statford-upon-Avon, varav två brukar vara Shakespearepjäser. Läs mer på www.rsc.org.uk

Middag på egen hand.

Dag 3 Frukost. På morgonen besöker vi Anne Hathaways barndomshem. Det är ett vackert välbevarat hus i tudorstil med halmtak, omgivet av en charmig liten trädgård med prunkande rabatter. Vi åker på vackra vägar genom ett böljande landskap förbi idylliska byar med honungsgula stenhus till Burford, en liten by där tiden nästan verkar ha stått stilla. Här har vi tid att äta lunch eller dricka afternoon tea.

Vi fortsätter till universitetsstaden Oxford med anor från 1100-talet. Här möts vi av en atmosfär som präglats av dess månghundraåriga akademiska liv. Vi gör en gemensam promenad och besöker något av universitetets många college och får höra om dess anrika traditioner.

På eftermiddagen återvänder vi till Stratford-upon-Avon.

Middag serveras på hotellet.

Dag 4 Frukost. Dagens utfärd ägnas åt två olika trädgårdar och vårt första mål är Hidcote Garden som är ett mästerverk skapat av Major Lawrence Johnston under tidigt 1900-tal.
Johnston hade en unik förmåga att skapa både storstilade och små intima anläggningar som avdelas av murar och formklippta häckar.

Vi stannar till i Chipping Campden, en förtjusande liten stad med trevliga butiker och pubar. Här har vi möjlighet att äta lunch.

Inte långt härifrån ligger Kiftsgate Garden som i en sluttning breder ut sig nedanför en vacker herrgårdsbyggnad. Trädgården har skapats av tre generationer kvinnor, från ägarinnan Heather Muir på 1920-talet till dotterdottern Anne Chambers, som äger den idag. Alla kvinnorna har med sin unika prägel gjort trädgården till en plats som många besökare kommit att älska. Här finns fantastiska rabatter med växter från hela världen.

Middag på egen hand. Tina ger förslag på restauranger.

Dag 5 Frukost. På vackra vägar genom ett böljande landskap åker vi till Sudeley Castle. Slottet är känt för sina vackra trädgårdar och sin blomsterprakt.

Efter ett trevligt besök fortsätter färden till Winchcombe – en idyllisk liten by med honungsgula stenhus. Här finns tid att äta lunch på någon av byns trevliga pubar eller kanske besöka något av de charmiga tehusen.

Med utsikt över en vacker dalgång i det böljande landskapet ligger Snowshill Manors, en klassisk herrgård med anor från 1500-talet, byggd i honungsgul sandsten. Huset fick sitt nuvarande utseende då det skänktes till Henrik VIII sista fru. Här bodde och verkade Charles Wade i början av förra seklet. Han var en excentrisk herre som ägnade sitt liv åt sin trädgård samt sin stora samling av bl.a möbler och tavlor.

Trädgårdens läge i en sluttning har utnyttjats till fullo, med olika träd-gårdsrum på olika nivåer. Var man än befinner sig kan man dessutom blicka ut mot det omgivande landskapet med sina mjuka kullar och betande får.

Middag serveras på hotellet.

Dag 6 Frukost. På förmiddagen besöker vi Bourton House garden som fått flera prestigefyllda priser. Här kan vi njuta av blomsterprakten i olika trädgårdsrum och det ges möjlighet att dricka te i ladan.

Som final på resan besöker vi det imponerande Blenheim Palace som har varit hertigarna av Marlboroughs residens sedan tidigt 1700-tal. Här föddes även Winston Churchill. Slottet har en unik barockarkitektur och salarna är fyllda av ovärderlig konst och magnifika vävda tapeter.

Vi åker sedan till London där kvällsflyget 19.05 tar oss direkt till Arlanda dit vi kommer 22.30.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – London t/r
  • Flygplatsskatter
  • Bussresor
  • Plats i dubbelrum
  • 5 frukostar, 3 middagar
  • 1 afternoon tea
  • Utflykter, entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.990:-


Enkelrumstillägg 2.150 kr

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: