Vackra trädgårdar i natursköna Cotswolds

Shakespeares Stratford-upon-Avon och Oxford

15 - 20 juli    6 dagar    12.990:-


Cotswolds är känt för sina mjuka grönskande kullar, pittoreska honungsfärgade byar och lantliga idyll. Tillsammans med vår omtyckta reseledare Tina Engström besöker vi trädgårdar i olika stilar och bor bra i hjärtat av idyllen Stratford-upon-Avon, där vi går i Shakespeares fotspår. Våra utflykter går bl.a. till Oxford med sitt anrika universitet, det imponerande Blenheim Palace, Buscot Garden, Hidcote och Kiftsgate Garden.

Dag 1  Burford och Buscot Park

Vi flyger från Arlanda kl 09.10 direkt med SAS till London Heathrow där vi landar kl 10.50. På flyplatsen möter er vår omtyckta englandsguide Tina Engström, som är bosatt i London. Med sin stora kunskap om England gör hon våra dagar minnesvärda.

På och på vackra vägar genom ett böljande landskap tar vår buss oss förbi idylliska byar med honungsgula stenhus till Burford, en liten by där tiden nästan verkar ha stått stilla.

Här har vi tid att dricka afternoon tea eller promenera i byn.

Vårt första besök blir på Buscot House and Garden, ett klassisistiskt  slott med vackra interiörer och en betydande samling äldre måleri.

Här finns en Italiensk vattenträdgård och en ”four seasons garden” där växterna varierar med årstiderna.  Runtom breder en stor engelsk landskapspark ut sig. Här får vi tid att vandra runt i lugn och ro.

Framåt kvällen kommer vi fram till Stratford-upon-Avon, en charmig småstad med välbevarade 1500-tals hus.  Vi bor på The Stratford ****,  som ligger på bekvämt avstånd till stadens alla sevärdheter. Alla rum har WC, dusch/bad och TV.

Middag serveras på hotellet.

 

Dag 2   I Shakespears fotspår

Vi börjar med att besöka Shakespeares födelsehus där vi får höra om hur familjen levde och verkade. Vi får lite tid på egen hand och på eftermiddagen återsamlas vi för att göra en guidad tur på floden Avon. Medan stadens sevärdheter passerar förbi våra fönster så dricker vi vårt Afternoon Tea ombord.

Det är möjligt att köpa biljetter till en Shakespeareföreställning någon av kvällarna. Det uppförs fyra olika teaterstycken varje kväll på olika scener i Stratford-upon-Avon, varav två brukar vara Shakespearepjäser.

Läs mer på www.rsc.org.uk

Middag på egen hand. Tina ger förslag på restauranger.

Dag 3   Anne Hathaways Cottage och Kiftsgate Garden                        

Vi besöker Anne Hathaways barndomshem på morgonen. Det är ett vackert välbevarat hus i tudorstil med halmtak, omgivet av en charmig liten trädgård med prunkande rabatter.

Vi stannar till i Chipping Campden, en förtjusande liten stad med trevliga butiker och pubar. Här har vi möjlighet att äta lunch. Vi fortsätter vår färd och kommer till Kiftsgate Garden som i en sluttning breder ut sig nedanför en vacker herrgårdsbyggnad.

Trädgården har skapats av tre generationer kvinnor, från ägarinnan Heather Muir på 1920-talet till barnbarnet Anne Chambers, som äger den idag.

Alla kvinnorna har med sin unika prägel gjort trädgården till en plats som många besökare kommit att älska. Här finns fantastiska rabatter med växter från hela världen.

Vi åker därefter på upptäcksfärd på små vackra vägar och kommer till utsiktsplatser där vi kan se landskapet breda ut sig.

Vid återkomsten till Stratford äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4  Sudeley Castle  –  Winchcombe

På vackra vägar genom ett böljande landskap åker vi till Sudeley Castle. Slottet är känt för sina vackra trädgårdar och sin blomsterprakt.

Efter ett trevligt besök fortsätter färden till Winchcombe – en idyllisk liten by med honungsgula stenhus.

Här finns tid att äta lunch på någon av byns trevliga pubar eller kanske besöka något av de charmiga tehusen.

Vi fortsätter vår upptäcksfärd i Cottswolds på vackra vägar.

 

Dag 5   Hidcote Garden  &  Oxford

Dagens första mål är Hidcote Garden som är ett mästerverk skapat av Major Lawrence Johnston under tidigt 1900-tal. Johnston hade en unik förmåga att skapa både storstilade och små intima anläggningar som avdelas av murar och formklippta häckar.

Tid för lunch blir det i en typisk Cottswolds by innan vi fortsätter till universitetsstaden Oxford med anor från 1100-talet.  Här möts vi av en atmosfär som präglats av dess månghundraåriga akademiska liv.

Vi gör en gemensam promenad då vi bl.a. besöker något av universitetets många college och får höra om dess anrika traditioner.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 6 Bourton House – Blenheim

På förmiddagen besöker vi Bourton House & Garden som fått flera prestigefyllda priser. Här kan vi njuta av blomsterprakten i olika trädgårdsrum och det ges möjlighet att dricka te i ladan.

Som final på resan besöker vi det imponerande Blenheim Palace som har varit hertigarna av Marlboroughs residens sedan tidigt 1700-tal. Här föddes även Winston Churchill.

Slottet har en unik barockarkitektur och salarna är fyllda av ovärderlig konst och magnifika vävda tapeter.

Vi åker sedan till London där kvällsflyget kl 19.05 tar oss direkt till Arlanda där vi landar kl 22.30


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Stockholm – London t/r
  • Flygplatsskatter
  • Bussresor
  • Plats i dubbelrum
  • 5 frukostar, 3 middagar
  • 1 afternoon tea
  • Utflykter, entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 12.990:-


Enkelrumstillägg 2.150 kr

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: