Välkommen till sköna gröna Yorkshire

13-18 september    6 dagar    13.850:-


Yorkshires sköna gröna landskap är det mest typiskt engelska man kan föreställa sig och under vår resa får vi njuta av vackra landskap i Peak District, North York Moors och i Yorkshire Dales. Vi besöker pampiga slott och herrgårdar samt lantliga byar och miljöer som vi känner igen från mängder av filmer. Vi bor i York där vi besöker vikingamuseet och den berömda Katedralen York Minster. Vi besöker även Harrogates stora Flower show.

Dag 1   Peak District – Chatsworth
Avresa från Arlanda kl 09.25 med SAS via Oslo till Manchester där vi landar kl 12.30. Här möter vi vår omtyckta englandsguide Tina Engström som kommer att göra våra dagar minnesvärda.

Vår buss tar oss österut mot nationalparken Peak District som har ett säreget landskap och flera orter som inspirerat många författare.

Vi besöker Chatsworth House and Garden ett pampigt nyklassiskt slott omgivet av en engelsk park och med fina konstsamlingar som sträcker sig fram till idag.

Slottet är också känt för att hertiginnan Deborah Mitford bodde här – hon var den yngsta av de berömda systrarna Mitford.

Vi fortsätter därefter till York, där vi bor på Hotel The Minster som är ett bra mellanklasshotell som ligger centralt med gångavstånd till Katedralen.

Alla rum har bad/dusch, TV och WiFi.

Vi äter gemensam middag middag på en restaurang nära hotellet.

Dag 2   York och vikingar
Efter frukost gör vi en stadspromenad i York där den medeltida stadskärnan är så välbevarad att man brukar jämföra en promenad här med att göra ett museibesök.

Staden omges av en ringmur och bjuder både på gamla mysiga gränder och moderna affärsgator.

Vi besöker Jorvik Viking Centre, som tar oss tillbaka till vikingatidens York med både doft och synintryck. Här kan man verkligen känna sig förflyttad i tiden.

Centret har fått många priser för sitt sätt att levandegöra det historiska York under vikingatiden då det tillhörde Danmark.

Vi besöker även York Minster, norra Europas största gotiska katedral. Här finns många välbevarade fönster från medeltiden. Vi får en guidad tur av vår reseledare som är auktoriserad guide för katedralen.

Vi äter gemensam lunch och har sedan eftermiddagen fri att upptäcka staden på egen hand. Kanske kan man vara med om aftonsången i Katedralen.

Middag på egen hand. Tina ger tips och råd om restauranger och pubar.

Dag 3   Castle Howard – Whitby
Idag besöker vi Castle Howard, Yorkshires berömda och grandiosa barockslott som många känner igen från TV-serien “En förlorad värld”.Omräknat i dagens penningvärde skulle det ha kostat över 10 miljarder kronor att bygga!

Vi fortsätter sedan till ut mot kusten till Whitby där vi äter gemensam lunch och kan njuta av närheten till havet.

Vi fortsätter genom delar av North Yorkshire Moors nationalpark och gör ett stopp i den charmiga byn Goathland.

Middag på egen hand.

Dag 4   Harrogate Flower show
Vi besöker Harrogate under förmiddagen som en gång i tiden var norra Englands främsta kurort med sina över 80 helande källor. Staden var ett favoritmål för överklassen när man åkte för att kurera sig. Fridfulla stadsträdgårdar och eleganta byggnader, minner om dessa tider.

Vi inleder besöket med Harrogates Autumn Flower Show med vackra blommor och en utställning med enorma lökar, perfekta morötter, pumpor stora som människor och mycket annat. Allt detta har vi många gånger sett i deckare där man tävlar om den största pumpan eller andra grönsaker och vilket lett till ond bråd död.

Vi gör en gemensam promenad i staden som avslutas med ett trevligt afternoon tea. På sen eftermiddag är vi åter i York. Middag på egen hand.

Dag 5   Yorkshire Dales - Haworth
Vi lämnar York och gör ett kort stopp i lilla staden Leyburn innan vi fortsätter genom vackra Yorkshire Dales. Här kan vi känna igen byar och landskap som vi sett i filmer och TV-serien “I vår herres hage”.

Vi äter gemensam lunch i Hawes innan vi fortsätter söderut till byn Haworth i södra Yorkshire, där systrarna Bronte växte upp i byns prästgård. Vi gör ett besök i hemmet som numera är ett intressant museum.

Middag på egen hand i York.

Dag 6   Bakewell – Haddon Hall
Efter frukost tar oss vår buss söderut och vi återvänder till Peak District, där vi var i början av resan. Vi stannar för gemensam lunch i den charmiga lilla staden Bakewell.

Vi besöker under eftermiddagen Haddon Hall, det medeltida slott där man filmat TV-serier som “Stolthet och Fördom”, “Kommissarie Linley” och ”Elizabeth”.

Det är dags att ta farväl av Yorkshire och vi fortsätter mot flygplatsen.

Vårt flyg avgår kl 18.30 direkt med SAS från Manchester till Arlanda, där vi landar kl 21.50


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Flyg Arlanda – Manchester t/r
  • Bussresor enligt program
  • Plats i dubbelrum
  • 5 Frukostar
  • 4 Luncher
  • 1 Middag
  • 1 Afternoon tea
  • Utflykter, entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 13.850:-


Enkelrum på förfrågan.

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: