Nordvästra Skåne i fager försommartid!

25 - 28 maj    4 dagar    5.990:-


Vi åker till Skåne i sin bästa tid. Njut av bokens skira grönska, den solgula rapsen och rhododendron i många underbara färger.  Vi åker över Sundet och gör ett besök på 60-åringen Louisiana och strosar i Helsingör. På Bjärehalvön besöker vi operasångerskan Birgit Nilssons barndomshem och gör en trädgårdspromenad i vackra Norrvikens trädgårdar.

Dag 1  Stockholm - Helsingborg
Avresa kl 09.00 fredag den 25 maj från Cityterminalen i Stockholm. I Nyköping dricker vi förmiddagskaffe och på trevliga Restaurang Sjön i Jönköping serveras vi en god lunch. Vi fortsätter vår resa mot Helsingborg där vi bor på Grand Hotell som ligger centralt i Helsingborg vid Stortorget. Hotellet erbjuder högsta komfort kombinerat med en atmosfär från förr. Alla rum har WC, dusch och TV. Tvårätters middag på hotellet.

Dag 2  Helsingör och Louisiana
Efter hotellets rikliga frukostbuffé åker vi över sundet till Helsingör. Vi har ett par timmar på egen hand i Helsingör - den gemytliga lilla ”Öresundsbyn” med Kronborg slott. Vi kan strosa i den charmiga stadskärnan, shoppa eller bara njuta av det danska gemytet. Kanske blir det ett smörrebröd och en kaffe efter promenaden bland gränderna. Färden går vidare till Louisiana som firar 60 år i år. Förutom Louisianas egen samling kan vi se Picassos stora keramikutställning och en utställning av Gabriele Münter med många ej tidigare visade verk. Här finns tid avsatt för att äta lunch på egen hand och att gå en liten promenad i parken med skulpturer och med den vackra utsikten över Öresund. Vi samlas åter för att åka den vackra strandvägen tillbaka till Helsingör och med färjan över till Helsingborg. Middag på hotellet.

Dag 3  Birgit Nilsson och Norrvikens trädgårdar
Efter frukost går färden norrut mot Bjärehalvön. Vi besöker operasångerskan Birgit Nilssons gård i Svenstad där hon lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld. Gården som har varit i släktens ägo sedan 1700-talet, är i dag ombyggd till ett museum tillägnat ”La Nilsson”. Vi får en guidad visning i hennes föräldrahem med mängder av minnen från både hennes barndom och fantastiska karriär. Efter visningen finns tid att ta del av årets temautställning. Varje år presenteras ett nytt tema och 2018 är det jubileumsår – Birgit Nilsson 100 år som firas med konsertarrangemang både på Operan i Stockholm och Göteborg. Vi har gott om tid på Svenstad och kanske det lockar med en kopp kaffe i stallet med en kaka bakad efter Birgits recept.

Utanför Båstad besöker vi Norrvikens trädgårdar som erbjuder harmoni och skönhet. Vi börjar med att äta lunch i Orangeriet. Efter lunchen berättar vår reseledare om trädgårdens grundare Rudolf Abelin och hans visioner om att skapa en anläggning som visar upp flera internationella trädgårdsstilar på en och samma plats. Norrviken är speciellt känt för sina olika stilträdgårdar som den formstarka Barockträdgården och den karaktäristiska Vattenträdgården, som är inspirerad av Italiensk renässans. Här finns det många vackra stigar att promenera på och njuta av blommorna, samtidigt som man har en fantastisk utsikt över Laholmsbukten.

På tillbakavägen till Helsingborg åker vi på vackra vägar genom Bjärehalvöns bördiga landskap med många fina vyer över havet.

På kvällen åker vi ner till magnifika Örenäs slott, som byggdes i början på 1900-talet i barockstil. Den vackra omgivningen och magnifika utsikten över Öresund och Ven är hänförande. Här serveras vår 2-rätters middag i vacker miljö.

Dag 4 Helsingborg - Vandalorum - Stockholm
Efter frukost startar vi färden norrut. I Värnamo besöker vi Vandalorum som är ett internationellt design- och konstcentrum. Här äter vi också lunch i caféet som är omnämnt i White Guide. I Stavsjö stannar vi till för vårt eftermiddagskaffe och vi beräknas vara åter på Cityterminalen vid 18-tiden.


Tillbaka till våra resor Boka här

Allt detta ingår:

  • Bussresor
  • Plats i tvåbäddsrum
  • 3 frukostar
  • 3 luncher
  • 3 middagar
  • 2 kaffemål
  • Utflykter, entréer
  • Reseledarens tjänster

Pris: 5.990:-


Enkelrumstillägg:  750:-

Öppet köp t.o.m. 45 dagar före avresa!


Läs våra Resevillkor


Boka här

Det går även bra att boka via telefon. Kontakta oss på 08-665 10 35

Kontakta Triangelresor

Har du några frågor?
Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon: 08-665 10 35
E-post: info@triangelresor.se

Besöksadress:
Sturegatan 40, 114 36 Stockholm


Vi har även resor till: