nyckel
Våra resor |  Om oss |  Kontakt |  Beställ katalog | Grupper | Öppet köp
? 

bild


Vackra trädgårdar i natursköna Cotswolds
Shakespeares Stratford-upon-Avon och Oxford


16 – 21 juli
 
6 dagar
Cotswolds är känt för sina mjuka grönskande kullar, pittoreska honungsfärgade byar och lantliga idyll. Under resan besöker vi ett flertal trädgårdar i olika stilar och bor i hjärtat av den välbevarade idyllen Stratford-upon-Avon. Vi går i Shakespeares fotspår, besöker Oxford med sitt anrika universitet, Snowshill Manors samt det imponerande Blenheim Palace. Vår reseledare är Tina Engström som livfullt berättar om England, litteratur och filmer.

Dag 1 Vi flyger kl 11.50 direkt till London från Arlanda där vi landar kl 13.25. Här välkomnar vår reseledare Tina Engström oss till England.

Vi gör ett kortare uppehåll på vägen för att sträcka på benen och ta något att äta. Framåt kvällen kommer vi fram till Stratford-upon-Avon, en charmig småstad med välbevarade 1500-tals hus. Här bor vi på The Stratford ****, som ligger på bekvämt avstånd till stadens alla sevärdheter. Alla rum har WC, dusch/bad och TV.

Middag serveras på hotellet.

Dag 2 Frukost. I Stratford-upon-Avon är Shakespeare fortfarande en central gestalt. Vi börjar vår andra dag med att besöka Shakespeares födelsehus där vi får höra om hur familjen levde och verkade.
Vi har lite tid på egen hand och återsamlas på sen eftermiddag för att dricka ett klassiskt afternoon tea på White Swan Hotel, som ligger i en vacker byggnad från 1500-talet. Det är möjligt att köpa biljetter till en Shakespeareföreställning på kvällen. Ingen gemensam middag men Tina ger förslag på restauranger.

Dag 3 Frukost. På morgonen besöker vi William Shakespeares hustru – Anne Hathaway – barndomshem. Det är ett vackert välbevarat hus i tudorstil med halmtak, omgivet av en charmig liten trädgård med prunkande rabatter.
På vackra vägar åker vi genom ett böljande landskap förbi idylliska byar med honungsgula stenhus till Burford, en liten by där tiden nästan verkar ha stått stilla. Här har vi tid att äta lunch eller dricka afternoon tea.

Vi fortsätter därefter till till universitetsstaden Oxford med anor från 1100-talet. Här möts vi av en atmosfär som präglats av dess månghundraåriga akademiska liv. Vi gör en gemensam promenad och besöker något av universitetets många college och får höra om dess anrika traditioner.
På eftermiddagen återvänder vi till Stratford-upon-Avon där middagen serveras på hotellet.

Dag 4 Frukost. Dagens utfärd ägnas åt två olika trädgårdar och vårt första mål är Hidcote Garden som är ett mästerverk skapat av Major Lawrence Johnston under tidigt 1900-tal. I trädgården möts man av flera trädgårdsrum med olika uttryck. Johnston hade en unik förmåga att skapa både storstilade som små intima anläggningar som avdelas av formklippta häckar och murar.

Vi stannar till i Chipping Campden, en förtjusande liten småstad med trevliga butiker och pubar. Här har vi möjlighet att äta lunch.

Inte långt härifrån ligger Kiftsgate Garden som i en sluttning breder ut sig nedanför en vacker herrgårdsbyggnad. Trädgården har skapats av tre generationer kvinnor från ägarinnan Heather Muir på 1920-talet, till dotterdottern Anne Chambers som äger den idag. Alla kvinnorna har med sin unika prägel gjort trädgården till en plats som många besökare kommit att älska. Här finns fantastiska rabatter med växter från hela världen.

Ingen gemensam middag. Tina ger förslag på restauranger.

Dag 5 Frukost. På vackra vägar genom ett böljande landskap åker vi till Sudeley Castle. Slottet är känt för sina vackra trädgårdar och sin blomsterprakt.

Efter ett trevligt besök fortsätter färden till Winchcombe – en idyllisk lite by med honungsgula stenhus. Här finns tid att äta lunch på någon av byns trevliga pubar eller kanske besöka något av de charmiga tehusen.

Med utsikt över en vacker dalgång i det böljande landskapet ligger Snowshill Manors, en klassisk herrgård med anor från 1500-talet, byggd i honungsgul sandsten. Huset fick sin nuvarande utseende då det skänktes till Henrik VIII sista fru. Här bodde och verkade Charles Wade i början av förra seklet. Han var en excentrisk herre som ägnade sitt liv åt sin trädgård samt sin stora samling av bl.a möbler och tavlor.
Trädgårdens läge i en sluttning har utnyttjats till fullo med olika trädgårdsrum på olika nivåer. Var man än befinner sig kan man dessutom blicka ut mot det omgivande landskapet med sina mjuka kullar och betande får.

Middag serveras på hotellet.

Dag 6 Efter vår frukost tar vi farväl av Stratford-upon-Avon. Vi besöker Bourton House garden som fått flera prestigefyllda priser. Här kan vi njuta av blomsterprakten i olika trädgårdsrum och det ges möjlighet att dricka te i ladan.
Färden fortsätter till det imponerande slottet Blenheim Palace som har varit hertigarna av Marlboroughs residens sedan tidigt 1700-tal och här föddes Winston Churchill. Slottet har en unik barockarkitektur och salarna är fyllda av ovärderlig konst och magnifika vävda tapeter.

Vi åker sedan till London Gatwick för att flyga hem. Flyget avgår kl 19.45 och vi är åter på Arlanda kl 23.05.

Pris: 12.890:-
Allt detta ingår:
   
– flyg Stockholm – London t/r
– flygplatsskatter
– bussresor
– plats i tvåbäddsrum
– 5 frukostar
– 1 afternoon tea
– 3 middagar
– utflykter, entréer
– reseledarens tjänster

Enkelrumstillägg: 2.150:-
 
Länk: http://
            

Records 1 to 1 of 1


Triangelresor AB • Sturegatan 40 • 114 36 Stockholm • Tel 08-665 10 35 • info@triangelresor.se